Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští se postarali na horké lišovské půdě o překvapení

 
středa, 3. dubna 2019, 00:28

Chýnovské mužstvo mělo problémy hned při odjezdu k zápasu, neboť se trenérovi Holotovi omluvilo z různých důvodů hned několik hráčů, takže k utkání s druhým celkem tabulky cestovala pouze družina dvanácti hráčů, tedy jen s jedním střídajícím hráčem… O to víc se však hosté na hřišti v Lišově semkli a po místy až heroickém výkonu se nakonec radovali z nečekaného a velmi cenného vítězství!

V netradičním začátku utkání (v 11.30 hod.) začali Chýnovští velmi nebojácně a v prvních dvaceti minutách se hrálo více na polovině domácích. Vyústěním toho byla v 9. min. po centru J. Hrušky dobře umístěná hlavička Krále, kterou vykopával domácí stoper J. Kándl z brankové čáry. Lišovští odpověděli v 16.min. Wernerem, ale jeho velmi nebezpečný pokus z úhlu zlikvidoval vynikající gólman Průša a tím odstartoval svůj famózní výkon, nad kterým po celých 90 minut kroutila nevěřícně hlavou převážná většina domácích fandů.

V 18. min. se dostal v dobré pozici ke střele hostující Václ. Hruška, ale jeho střelu domácí zadáci na poslední chvíli zblokovali a dorážka L. Havlíka svůj cíl nenašla. Svůj nebojácný výkon ale korunovali hosté zaslouženě ve 20.min., kdy se dostal po obrovské chybě J. Kándla k míči Král, tělem si odclonil vracejícího se zadáka a střelou podél Maršána dostal svůj celek do vedení (0:1).

Ve 23. min. dal o sobě poprvé vědět dobře hrající domácí kapitán Bouchal, jehož střela z hranice pokutového území jen těsně minula Průšovu branku. O dvě minuty později se po signalizované výhodě dostal k tvrdé ráně opět chýnovský Král a jeho prudký projektil jen vyprášil rukavice dobře postaveného Maršána. Poté se dostali ke slovu několikrát opět domácí, ale Průša si s jejich nebezpečnými pokusy dokázal vždy poradit. Největší šanci měl ve 40. min. Červenka hlavičkující ve slibné pozici nad. Ve 42. min. již byl po střele P. Kándla sobotní chýnovský hrdina v brance Průša překonán, ale tentokrát mu pro změnu pomohla pravá tyč. A tak se do šaten odcházelo určitě lépe chýnovským fotbalistům.

Průša čaroval, kryl i penaltu!

Druhý poločas začal velkým náporem domácích, hosty několikrát doslova přišpendlili k jejich brance, ale chýnovský brankář byl zkrátka nepřekonatelný. Ve 48. min. se před ním ocitl zcela osamocený J. Kándl, ale Průša včasným vyběhnutím jeho střelu vyrazil na rohový kop. V 58.min. měl po ideálním centru Bouchala gól na hlavě domácí Mlýnek, ale těsně přestřelil, a v 63.min. si Průša poradil i s nebezpečným trestným kopem Bouchala ze dvaceti metrů.

V 70.min. se dostali po delší době i hosté, když Ursacher zahrával rohový kop a jeho střílený míč točený do branky vyrazil s problémy na poslední chvíli domácí brankář na rohový kop. V poslední čtvrthodině domácí tlak gradoval, alespoň k vyrovnání je hnali svými hlasivkami i domácí příznivci a jejich tlak vyústil v 87.min. v pokutový kop po zákroku Doubravy na pronikajícího J. Kándla. K jeho exekuci se postavil domácí Bambule, ale Průša skvělým zákrokem střelu vyrazil a tím jen podtrhl svůj vynikající výkon.

V závěrečných minutách a dvouminutovém nastavení si již hosté své vedení pohlídali, naopak pojistku mohl přidat střídající Vl. Hruška, ale na lišovského brankáře Maršána nevyzrál, i když se ocitl v čisté gólové šanci, ale to již hostům vůbec nevadilo, neboť o několik vteřin později hlavní rozhodčí Valeš zápas ukončil. Za zmínku také stojí krásné gesto velké části domácích příznivců. Ač museli skousnout hořké zklamání z porážky svého týmu, tak vyprovodili oba dva celky při odchodu do šaten potleskem!

Ohlasy ze střídaček

Jiří Beneda, trenér Lišova: „V první polovině úvodní půle byl Chýnov lepším celkem, ale vedoucí branku vstřelil po naší hrůzostrašné chybě. Ve druhém poločase jsem již byl s výkonem našeho mužstva spokojený, hosty jsme zatlačili na jejich polovinu, ale když nedáme gól ani z penalty, tak nemůžeme bodovat. Měli jsme několik vyložených gólových šancí, ale chýnovský gólman nás dnes doslova vychytal. Jeho výkon byl opravdu mimořádný. Hosté hráli u nás velmi agresivně, důrazně a obětavě. Chýnovu gratuluji k vítězství.“

Petr Holota, trenér Chýnova: „V Lišově jsme odehráli velmi těžké utkání. První poločas jsme zvládli velice dobře takticky. Po změně stran si domácí vytvořili trvalou převahu a vypracovali si i celou řadu gólových příležitostí. Musím vysoko vyzdvihnout výkon brankáře Jiřího Průši, který podal vynikající výkon a má lví podíl, že jsme udrželi vzadu nulu. Pochvalu si ale zaslouží všech 12 hráčů, kteří byli v Lišově na hrací ploše. Hráli jsme ve velmi poskládané sestavě. V základu nastoupili i oba bratři Havlíkové a nevedli si špatně, naopak oba dva Hladíkové, kteří se mohli v tomto utkání také ukázat, s námi z různých důvodů vůbec neodcestovali.“

SK Lišov – FC Chýnov 0:1 (0:1)

Branka: 20. Král. Rozhodčí: Valeš - Náprava, Boček. Delegát: Chlaň. ŽK: 3:2. Rohy: 7:4. Diváků: 100.

Lišov: Maršán – Shýbal, Bambule, J. Kándl, Grech – Burda, Bouchal, Červenka, Mlýnek – P. Kándl (71. Fiktus), Werner (59. Koláček). Trenér Jiří Beneda.

Chýnov: Průša – J. Hruška, Doubrava, Zadražil, Ursacher – Štiller, Mládek, Václ. Hruška, L. Havlík (71. Vl. Hruška) – Král, D. Havlík. Trenér Petr Holota.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto SK Lišov