Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Nová Ves klopýtla proti Semicím, chýnovský Průša vychytal Lišov

 
neděle, 31. března 2019, 10:30

V postupové partii obou skupin I. A třídy se výrazně zamíchaly karty. Ve skupině A lídr Nová Ves musela dvakrát smazávat náskok Semic. V 86. minutě stanovil remízu 2:2 střídající Jiránek. Na tahu bylo v neděli Lažiště, které nezaváhalo a poskočilo do čela. Ve skupině B byl šlágrem souboj druhého Lišova s třetím Chýnovem. Tým z města nábytku měl velkou převahu, ale když neproměnil v závěru ani penaltu, radovali se z bodů hosté. Náskok vedoucího Sokola S. Ústí, který si poradil s posledním béčkem Milevska, se rozrostl na čtyři body.

Bavorovičtí tentokrát nezaváhali a poslali své hosty z Vimperka domů se čtyřbrankovým přídělem. Dvě trefy zaznamenal navrátilec Radek Hanousek a tu poslední dvě minuty před koncem proměněním pokutového kopu. Lídr tabulky z Nové Vsi u Českých Budějovic musel do utkání se Semicemi půjčit svému soupeři dresy, neboť si je hosté zapomněli doma! Ti pak odehráli velice koncentrovaně celé utkání a vždy v utkání o gól vedli, nakonec spravedlivou remízu domácím zajistil čtyři minuty do závěrečného hvizdu Jiří Jiránek. Poslední Větřní podlehlo v domácím prostředí v pohodě hrajícím Lhenicím, když bylo o osudu utkání v podstatě rozhodnuto již po pětatřiceti minutách hry. Dva góly zaznamenal Pavel Prenner podobně jako v minulém domácím utkání s Vodňany. V utkání udělil rozhodčí sedm žlutých karet, z nichž domácí inkasovali šest.

V okresním derby ve Vodňanech hostoval strakonický Junior. Svěřenci Františka Bicana po jednobrankovém vedení v první půli přidali po přestávce další branku. Na tu hosté rychle zareagovali kontaktním gólem, avšak v posledních dvaceti minutách zápasu se jim již vyrovnat nepodařilo. Naopak vodňanský Gažík mohl přidat další branky. Českobudějovická Slavia v domácím prostředí pouze remizovala v derby s Planou. Na konci první půle zahodil penaltu Vršecký. Plichtu zachraňoval v 85. minutě po standardce hlavičkující Matěj Bohůnek. Nerozhodný výsledek byl spravedlivým vyjádřením za odvedené úsilí v herní činnosti obou týmů.

Prachatice doma zachránily bod se suchovrbenskou Lokotkou až v 87. minutě. Všechny góly padly až ve druhé části hry. Pro Lokomotivu to byl druhý zápas za sebou hraný na hřišti soupeře a bodový zisk byl hodně důležitý v boji o udržení. Lažiště v nedělním střetnutí porazilo těsně trhosvinský Spartak a využilo tak klopýtnutí lídra tabulky z Nové Vsi k posunu do čela.

Lišov vyhořel v koncovce

V souboji druhého a třetího mužstva skupiny B veze Chýnov z horké lišovské půdy všechny tři body, i když na utkání odjel pouze s 12 hráči. Družinka odhodlaně bojovala a odměnou jí byl plný bodový zisk. Domácí byli sice celé utkání lepším mužstvem, avšak pokořit velkou oporu, famózního gólmana Jiřího Průšu, se jim nepodařilo. Ten jim zlikvidoval i pokutový kop tři minuty před koncem zápasu, který zahrával František Bambule. Chýnovští tak svého bezprostředního soupeře v tabulce přeskočili a jsou na druhém místě. Její lídr ze Sokola Sezimovo Ústí svým vítězstvím s poslední milevskou rezervou má na čele již čtyřbodový náskok. Utkání podle předpokladů však tak jednoznačný průběh nemělo. Po vyrovnané první půli se hosté ujali v 54. minutě vedení gólem Radka Šťastného. Domácí ale v poslední půlhodince zabrali a třemi trefami po sobě jasně zvítězili, když výsledek utkání stanovil v poslední minutě Martin Doubek. Ševětín v domácím střetnutí vybojoval výhru s Planou nad Lužnicí, po vcelku vyrovnané první půli byl zajímavý i průběh druhé části hry. Skóre pečetil v závěru exlomnický Václav Melichar.

Zachraňující se Meteor Tábor po výhře se svým bezprostředním soupeřem v Milevsku v minulém kole dobře rozehrané utkání s Nemanicemi ztratil. V průběhu sedmi minut druhé půle totiž hosté otočili skóre utkání dvěma góly na svou stranu. Přes velkou snahu domácích se jim alespoň srovnat stav zápasu již nepodařilo a zůstávají ve vyrovnaném konci tabulky na předposledním místě. Týnská Olympie asi zklamala své příznivce, když se jí nepodařilo porazit mužstvo ze Čtyř Dvorů. Střelcům se v tomto utkání na obou stranách nevedlo a skóre utkání mluví celkem jasně 0:0. Své fanoušky a trenéra Ladislav Táborského jistě zklamala i veselská Lokotka. V utkání s Novou Včelnicí totiž po vcelku vyrovnaném utkání neudržela alespoň nerozhodný výsledek a brankou Marka Petráše sedm minut před koncem prohrála. Herně to nebylo tak zlé, ale koncovka zatím Veselským vůbec nevychází.

V posledním nedělním utkání porazili Bernartičtí svého soupeře z Dačic. Hosté byli houževnatým kombinačně zdatným soupeřem, avšak s nulovou koncovkou. Domácí v podstatě ze dvou gólových příležitostí v první půli dali dva góly. Ve druhé polovině utkání se opět hosté tlačili k domácí bráně, avšak jejich snaha končila před pokutovým územím. Pojistku na klidný konec utkání dal brankář a kapitán Tomáš Fučík, když bezpečně proměnil pokutový kop. Bernartice se tak dostaly na čtvrté místo.


VÝSLEDKY 15. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

FC Mariner Bavorovice – TJ Šumavan Vimperk 4:0 (3:0)
Branky: 43. a 88. (pen.) R. Hanousek, 23. Blažek, 33. Šafránek.
Rozhodčí: Panský – Ondřej, Zabilka. DFA: Němeček. ŽK: 3:2 (Šafránek, J. Hanousek, Pancíř – Tischler, Pospíchal). Diváků: 110.

TJ Nová Ves – FC AL-CO Semice 2:2 (1:1)
Branky: 14. Procházka, 86. Jiránek – 5. Císařovský, 62. Jak. Keclík.
Rozhodčí: Žurek – Brych, P. Šťastný. DFA: Pípal. ŽK: 3:1 (Boháč, Janeček, Kohout – Pav. Keclík). Diváků: 100.

SK Větřní – SK Lhenice 1:3 (0:3)
Branky: 49. (pen.) Gutheis – 10. (pen.) a 35. Prenner, 1. Balica.
Rozhodčí: Votava – Leiš, Ct. Novotný. ŽK: 6:1 (R. Weinhard, Gutheis, Vnuk, Jiří Dvořák, Dvořáček, Sivák – Mahák). Diváků: 100.

FK Vodňany – FK Junior Strakonice 2:1 (1:0)
Branky: 32. (pen.) Kunc, 67. Gažík – 71. Máška.
Rozhodčí: Izugrafov – Lepič, Landík. DFA: Šnajder. ŽK: 2:1 (Šťastný, P. Hrachovec – Zelenka). Diváků: 100.

SK Slavia Č. Budějovice – SK Planá 1:1 (0:1)
Branky: 86. Bohůnek – 23. Carda.
Rozhodčí: Boček – Náprava, Valeš. ŽK: 1:3 (T. Sedláček – Píchal, Jak. Hotový, Ond. Hotový). Diváků: 250.

FK Tatran Prachatice – TJ Lokomotiva Č. Budějovice 2:2 (0:0)
Branky: 70. (pen.) Matyáš Babka, 87. Jiří Růžička – 46. Marek Růžička, 74. Milota.
Rozhodčí: Nedvěd – Kříž ml., Frček. DFA: Chlaň. ŽK: 3:5 (Matyáš Babka, Šandera, Kováč – Kamiš, Khalil Ayeb, Květoun, Marek Růžička, Milota). Diváků: 150. Hráno na UMT.

FK Lažiště – TJ Spartak Trhové Sviny 2:1 (1:0)
Branky: 22. Vokatý, 75. Valut (vlastní) – 84. Kolář.
Rozhodčí: Brom – Průchová, Hučík. ŽK: 4:4 (Macek, Albert, Vokatý, Jak. Rauscher – Hruška, Perfoll, Chromčák, Kolář). Diváků: 110.


SKUPINA B

TJ Sokol Sezimovo Ústí – FC ZVVZ Milevsko B 4:2 (1:1)
Branky: 14. a 90. Mart. Doubek, 62. Hoffmann, 67. Říha – 21. Římanek, 54. R. Šťastný.
Rozhodčí: Tůma – Jarolím, Ovčáček. ŽK: 3:2 (Říha, Jiří Bartáček, Podroužek – Marvan, R. Šťastný). Diváků: 80.

SK Lišov – FC Chýnov 0:1 (0:1)
Branka: 20. Král. Domácí Frant. Bambule neproměnili v 87. minutě penaltu.
Rozhodčí: Valeš – Náprava, Boček. DFA: Chlaň. ŽK: 3:2 (Werner, Bambule, Grech – Denis Ursacher, Mládek). Diváků: 100.

FK Meteor Tábor – SK Nemanice 2:3 (2:1)
Branky: 6. a 22. Jiří Turek – 14. O. Jelínek, 49. J. Lukáš, 56. Sulek.
Rozhodčí: Cigáň – Kříž st., Ernst. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 0:2 (Dubský, Bašta). ČK: 1:0 (90+3. Radek Pilař). Diváků: 50.

SK Ševětín – TJ Sokol Planá nad Lužnicí 3:1 (2:1)
Branky: 5. (pen.) Kupec, 42. Petr Novotný, 86. Melichar – 40. Přibyl.
Rozhodčí: Pravda – Průchová, Kříž ml. ŽK: 3:1 (Sváta, Šachl, Radim Novotný – Handrejch). Diváků: 67.

FK Olympie Týn nad Vltavou – SK Čtyři Dvory 0:0
Rozhodčí: Ondřej – Panský, Zabilka. ŽK: 1:4 (Dobal – Tengl, Slepička, Sekyra, Havelec). Diváků: 111.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – TJ Nová Včelnice 1:2 (1:1)
Branky: 19. Bursík – 36. Horák, 83. Petráš.
Rozhodčí: Jarolím – Tůma, Ovčáček. ŽK: 1:4 (Fichtner – O. Šlapanský 2x, T. Mareš, Zápotoka). ČK: 0:1 (62. O. Šlapanský). Diváků: 150.

TJ Sokol Bernartice – TJ Centropen Dačice 3:0 (2:0)
Branky: 29. Adam Rakovan, 32. Pat. Brož, 67. (pen.) Tomáš Fučík.
Rozhodčí: Tauber – Písek, Klimeš. Hráno bez karet. Diváků: 80.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Daniel Pekař, Jan Klein, Michaela Vrábková, Jan Škrle