Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští vykročili do jarních bojů úspěšně, s Veselím to ale neměli jednoduché

 
úterý, 26. března 2019, 10:51

Domácí trenér Petr Holota se již musí obejít bez kanonýra Práška, kterého zlákalo zahraniční angažmá a odešel zkusit štěstí k našim jižním sousedům do Rakouska, přesto se domácímu celku podařil po přestávce obrat ve skóre a vybojoval velmi cenné tři body.

Již ve 3.min. posadil míč z rohového kopu novic v domácím dresu Denis Ursacher na hlavu vysokého Václava Hrušky, který však nemířil přesně. Ve 14.min. již zvedali fanoušci domácích ruce, když střílel do opuštěné branky hostů Král, ale jeho střelu stačil obětavě zablokovat na brankové čáře veselský stopér Mach. Hosté, dirigováni z lavičky zkušeným stratégem Ladislavem Táborským, se poprvé vážně osmělili až ve 21.min., ale hned z toho byla vedoucí branka zápasu, kdy se z hranice trestného území nádherně opřel do míče ještě ani ne osmnáctiletý Jan Bursík a trefil přesně pravý horní roh Průšovy branky (0:1).

Ve 30.min. měl po rohu Ursachera vyrovnání na hlavě domácí Král, ale veselský gólman Hejl vytáhl vynikající zákrok a jeho hlavičku na brankové čáře zlikvidoval. Ve 34.min. podnikli hosté další rychlý protiútok a Ježek měl po krásné přihrávce Bursíka na noze druhý gól, ale z deseti metrů trestuhodně přestřelil poloodkrytou domácí branku. Ve 44.min. střílel tvrdě domácí kapitán Mládek, ale jeho střela bylo opět zblokována a tak hosté odcházeli do šaten spokojenější.

Zaveleli k obratu

Druhý poločas však začal velkým domácím náporem a Lokomotivu držel jejich nejlepší hráč, brankář Hejl, který v krátkém časovém rozmezí od 47. do 51.min. vytáhl po střelách Mareše, Krále a Mládka tři skvělé zákroky. Nakonec se však domácí hráči a jejich příznivci přece jen dočkali a to v 54.min., kdy poprvé rozvlnil síť za Hejlovými zády povedenou střelou z osmnácti metrů David Král (1:1), na kterou skvělý Hejl nedosáhl. O tři minuty již mohli domácí jít do vedení, to když unikl veselské obraně rychlý Mareš, ale jeho ideální přihrávku před prázdnou branku netrefil k údivu všech domácích fandů na tribuně domácí Štiler…

Přesto se domácí mužstvo nakonec dostalo do zaslouženého vedení a to v 59.min., kdy byl v pokutovém území sražen chýnovský F. Zadražil a z nařízeného pokutového kopu se Slavomír Mareš nemýlil (2:1). Od té doby se valil jeden útok za druhým na hostující branku, v 70.min. mohl vstřelit uklidňující třetí gól domácích Václ. Hruška, ale jeho hlavička, po dalším výborně zahraném rohu Ursachera, se do branky nevešla. V 73.min. pak přišla biliárová akce domácích po ose Štiler, Mládek a Ursacher, kdy se posledně jmenovaný ocitl zcela sám před brankářem, ale na chvilku zaváhal a Hejl mu včasným vyběhnutím, stoprocentní gólovou šanci zlikvidoval.

Na chvíli se dostali ke slovu hosté, kteří se snažili o vyrovnání, ale domácí obrana pracovala spolehlivě a co prošlo, pochytal opět spolehlivý Průša, který si poradil v 80.min. i s nebezpečným pokusem Fichtnera. V závěru si již domácí celek vítězství celkem bez problémů pohlídal a připsal si do tabulky cenné tři body, i když se zápas hrál pro chýnovský celek a také i pro jeho příznivce (z důvodu zajištěné náhradní plochy na UMT v Sez. Ústí) netradičně v dopoledních hodinách…

Ohlasy z laviček

Petr Holota, trenér Chýnova: „Do utkání jsme vstup dobrý neměli, hosté nás dobře obsazovali a nemohli jsme se v prvních čtyřiceti pěti minutách gólově prosadit, i když jsme si nějaké šance vypracovali. V druhém poločase jsme však zvýšili důraz a agresivitu a zaslouženě jsme zápas zvrátili ve svůj prospěch. Zápasy ale teprve začínají, uvidíme až později, co přinesou další kola. Již v dalším kole v sobotu nás čeká hodně těžké utkání na hřišti v Lišově.“

Ladislav Táborský, trenér Veselí: „Šlo teprve o první jarní utkání, které nemělo ani nijak velkou úroveň. Domácí celek však byl daleko důraznější a hrál celý zápas s velkou vůlí po vítězství. Jeho výhra je zasloužená.“

FC Chýnov – Lokomotiva Veselí n/L. 2:1 (0:1)

Branky: 54. Král, 59. (pen.) Mareš – 21. Bursík. Rozhodčí: Náprava – Cigáň, Saidl. ŽK: 4:3 (Mareš, Zadražil, Král, Jan Hruška – Mahlej, Hájek, Mach). Rohy: 8:3. Diváků: 60.

Chýnov: Průša – Zítek, Doubrava, F. Zadražil, Mareš – J. Hruška, Václ. Hruška, Mládek, Štiller (86. D. Havlík) - Král, Ursacher (80. Vl. Hruška). Trenér Petr Holota.

Veselí: Hejl – Mahlej (83. A. Hruška), Čížek, Mach, Marcilis – Hájek (79. Daněk), Fichtner, Čech, Kolář – Bursík, Ježek. Trenér Ladislav Táborský.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama