Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice vyšly z generálky se Semicemi vítězně

 
úterý, 19. března 2019, 08:55

V posledním přátelském utkání před zahájením jarní části soutěže se utkali bernartičtí fotbalisté s mužstvem ze Semic, účastníkem druhé skupiny krajské 1. A třídy. Hosté skončili po podzimní části stejně jako domácí v tabulce na sedmém místě. Byli pro Bernartické velmi kvalitním soupeřem.

Domácí se ujali hned v úvodu utkání vedení, avšak herní činnost obou mužstev byla po celý první poločas zcela vyrovnaná. V první dvacetiminutovce druhé půle byli herně lepší domácí a diktovali tempo, avšak další brankový efekt jim to nepřineslo. V závěrečné dvacetiminutovce zase ovládli hru hosté a mocně presovali domácí na jejich polovině hrací plochy, leč jejich koncovka nebyla dobrá a z velkého množství šancí se jim skórovat nepodařilo. Naopak domácí v poslední minutě po jejich chybné rozehrávce míče po odpískaném ofsajdu pečetili výsledek.

Již ve 4. minutě se domácím povedla velmi pěkná akce. Po pravé straně poslal do Psohlavec do ataku Rakovana, ten zatáhl míč do velkého vápna a jeho přesnou přihrávku proměnil na zadní tyči dobíhající Josef Peterka v první gól utkání – 1:0. Ve 24. minutě Staňkův trestný kop poněkud u pravé tyče vyplašil gólmana Dvořáčka, neboť se před ním míč odrazil od vlhkého trávníku, ale dokázal ho odvrátit na roh.

V dalším průběhu se hra pohybovala většinou uprostřed hrací plochy a šance se před oběma bránami téměř nevyskytovaly. Díky nepřesnosti zakončovatelů všechny míče končily mimo brankovou konstrukci. Poločas zcela vyrovnaného utkání tak zůstal již bez dalších gólů.        

Převahu Semice nezúročily

Ve druhé části utkání začali domácí aktivněji. První střelu však zaznamenal Škulina, ta ale směřovala nad Fučíkovu bránu. Poté pálil Rakovan levačkou vedle levé tyče Dvořáčkovi brány. V 52. minutě střílel Jakub Holub také vedle tyče. O tři minuty později centroval míč Peterka do ohně, avšak Buriánkova hlavička skončila nad bránou. V 57. minutě zahrával trestný kop z pravé strany Trantina. Jeho centr našel hlavu Nováka, ten však míč dobře nezasáhl a skončil zase mimo brankových tyčí v autu. Poté pálil Buriánek, ale semický gólman se překvapit nenechal. Střelu aktivního Peterky vytěsnil u tyče na roh.

V 63. minutě měli obrovskou šanci na vyrovnání nepříznivého stavu utkání hosté. Prudkou střelu útočníka bernartický brankář Fučík vyrazil do pole a dorážku Císařovského z pravé strany vykopl obětavě z brankové čáry stoper Novák na roh. To už zcela ovládali hru hosté a domácí pouze bránili. Tlak ale končil před pokutovým územím před dobře zformovanou bernartickou obranou. V 70. minutě Kukrálovu střelu semický gólman lapil. Kvalitní zakončení Zborníka vytěsnil od tyče bernartický gólman na roh. V 76. minutě Brožovu střelu z úhlu k bližší tyči vytáhl semický ochránce brány na roh.

Hosté měli stále více ze hry, permanentně prověřovaná domácí obrana však svou činnost konala dobře a do šancí před bránu až do konce utkání v podstatě hosty toužící po srovnání stavu utkání nepustila. Po jejich chybné rozehrávce po odpískaném ofsajdu se naopak k míči dostal Tomáš Pěchota a lobem do prázdné brány v poslední minutě hry přehodil poněkud vyběhnutého Dvořáčka a pečetil vítězství domácích – 2:0.

Pro obě mužstva to byla kvalitní generálka na nastávající mistrovské boje. Určitě prověřila jejich herní připravenost a ukázala trenérům, na čem mohou ještě poslední týden zapracovat.

TJ Sokol Bernartice – FC AL-KO Semice 2:0 (1:0)

Branky: 4. Peterka, 90. Pěchota. Rozhodčí: Zdeněk Štěrba. Diváků: 20.

Bernartice: T. Fučík – Psohlavec, Novák, Trantina, T. Češka – Kukrál, Smrčina – Staněk, Peterka, Pěchota – Rakovan. Střídali: Brož, Růžek, Martin Buriánek, Basler, Ťupa. Trenér Petr Vašíček.

Semice: Dvořáček - Buchtele, Michal Kysela, Šourek – Zborník – Jakub Holub, Pavel Keclík, Jakub Keclík – Císařovský, Škulina, Veleman. Střídali: Hadáček, Zoch. Trenér Ladislav Holub.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák