Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lomu hořela obrana. Se Strakonicemi promrhal vedení 6:3 a prohrál!

 
pondělí, 11. března 2019, 23:35

Strakonický Junior sehrál další přátelský zápas s aspirantem na postup do divize v čele se zkušeným Janem Šimákem. Z obou stran se hrál útočný fotbal a také si oba týmy vypracovaly během zápasu velké množství brankových příležitostí. Diváci si v gólové přetahované přišli na své.

Lom zahrozil již v první minutě křižnou střelou těsně vedle domácí svatyně. V 5. minutě zaváhal při zakončení domácí Zušťák a zakrátko dal Máška v dobré pozici jen do brankáře. V 11. minutě běžel hostující útočník sám na Lízala, ale ten ho vychytal. V 15. minutě už se měnilo skóre. Kočí poslal odražený balon na vápno zpět za brankářova záda – 1:0.

Ve 20. minutě hostující hráč ve slibné pozici trefil dobře vyběhnuvšího Lízala. Ve 31. minutě pěknou akci po pravé straně a přesným centrem V. Šrámka zakončil P. Baloušek – 2:0. Lom odpověděl za tři minuty po trestném kopu ze strany, který si domácí srazili střelu do vlastní sítě – 2:1. Ve 38. minutě prudkou střelu z vápna se štěstím Lízal vykopl nohama.

Úvod druhého poločasu Strakoničtí již tradičně jako předešlá utkání zaspali a hosté ve 49. minutě z brejku vyrovnali – 2:2. V 51. minutě Zušťák z dobré pozice po centru V. Šrámka zakončil těsně vedle. V 53. minutě po obléhání branky Junioru šli hosté poprvé do vedení a otočili na 2:3. O dvě minuty později opět rychlým brejkem Lom zvýšil na 2:4. Za minutu přišla nejhezčí akce zápasu, kdy na půlce hřiště našel Kratochvíl hlavou T. Kostku, který z první vybídl P. Balouška a ten ranou pod víko snížil na 3:4.

V 70. minutě po rohu Strakonice podnikli Lomští další rychlý brejk s úspěšným zakončením. A za pět minut inkasovali domácí další branku, čtvrthodinu před závěrem byl stav 3:6.

Strakoničtí ale nekapitulovali. V 76. minutě snížili Máškou na 4:6. Následně se dostal do dvou pěkných zakončení T. Kostka, ale na gól nedosáhl. Vše si vynahradil v 85. minutě a hlavou po centru Němečka korigoval na rozdíl jediného gólu – 5:6. To ovšem nebylo z domácí strany všechno. Zaskočení hosté neuhlídali v 87. minutě Petra Balouška, který završil hattrick a z úhlu vyrovnal na 6:6. V poslední minutě Máška dokončil zvrat utkání a dal vítězný gól Junioru na 7:6.

Junior Strakonice – Sokol Lom 7:6 (2:1)

Góly domácích P. Baloušek 3, Máška 2, Kočí, T. Kostka. Rozhodčí: Hodánek ml.

Junior: Lízal (60. Fiřt) – J. Baloušek (60. Kočí), M. Kostka, Zelenka, Kočí (46. Kratochvíl) – V. Šrámek, M. Šrámek, Němeček, P. Baloušek – Zušťák (60. Máška), Máška (46. T. Kostka).

Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle