Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ani dvě trefy Zušťáka nestačily na Čimelice

 
neděle, 3. března 2019, 17:19

V dalším přípravném utkání se Čimelice utkaly na UMT ve Strakonicích s domácím Juniorem. Zápas dvou rozdílných poločasů skončil vítězstvím Čimelic, které třemi góly po přestávce zvrátily nepříznivé skóre.

Utkání bylo od počátku vyrovnané, ale po dlouhou dobu si ani jedno mužstvo nevytvořilo brankovou příležitost. Ve 29. minutě po centru Vitáka v rozhodující chvíli Hovorka minul míč. V 31.minutě po Listopadově přímém kopu musel domácí brankář vytáhnout míč, který mířil do horního růžku branky.

Domácí se pak stále častěji dostávali dopředu a ve 37. minutě se dočkali. Po skrumáži před čimelickým brankářem se nejlépe zorientoval Zušťák  a vstřelil první branku Junioru. O pět minut později opět Zušťák zužitkoval centr zprava a zcela nehlídán dal druhou branku. Poločas tak skončil vedením 2:0 pro domácí mužstvo.

Obrat dovršil Varhan

Po přestávce a domluvě trenéra Čimelic se hra hostů podstatně zlepšila. Čimeličtí začali více využívat křídelní hru a tím domácím začali dělat starosti. V 53.minutě opět Hovorka minul dobrou přihrávku Varhana. V 55.minutě po rohovém kopu Převrátila se Hovorka přece jenom trefil a snížil stav na 2:1. Hned po jedné minutě přihrával zprava J. Viták a Mezera bez problémů vyrovnal stav na 2:2.

Čimeličtí po obou stranách se dostávali snadno před šestnáctku Strakonic, ale ne a ne se trefit. Až v 76.minutě po levé straně utekl Varhan, obešel jednoho z obránců a střelou k tyči vsítil třetí branku Čimelic. V 80. minutě se dostal do velké šance Nosek, ale ani ze dvou metrů branku netrefil. To si zopakoval i o tři minuty později, kdy z téhož místa opět branku netrefil. Čimeličtí si do konce utkání výsledek pohlídaly.

K poslední přípravě nastoupí Čimelice v neděli 10. 3. od 14.30 hodin v Písku proti účastníku I. B třídy TJ Hradiště.

Junior Strakonice – SK SIKO Čimelice 2:3 (2:0)  

Branky: Zušťák 2 – Hovorka, Mezera, Varhan. Rozhodčí: M. Mráz. Diváci: 20.

Strakonice: Lízal - Kočí, Baloušek, M. Kostka, Čapek – V. Šrámek, M. Šrámek, Němeček, Kratochvíl – Máška, Zušťák. Trenér Luděk Cimrhanzl.

Čimelice: Krt – J. Viták, Listopad, Bednařík, Pohnán – Varhan, Převrátil, Káš, Mezera – Hovorka, Hegenbart. Střídali M. Viták, Řežábek, Nosek, Froněk, Zelenka. Trenér Rostislav Grossmann.

 
 
Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Jan Škrle