Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kovářov utržil od Bernartic osm gólů. Trefil se i 14letý Basler

 
pondělí, 25. února 2019, 20:46

Ve druhém přípravném přátelském utkání se Bernartičtí střetli na milevské umělce s mužstvem Kovářova, které vede po podzimní části soutěže tabulku I. B třídy - skupiny C. V obou týmech však chybělo několik hráčů a hlavně na hře Kovářova to bylo znát. Utkání bohaté na góly mělo vyloženě přípravný charakter, avšak některé akce především bernartických fotbalistů byly oku lahodící a většinou s přesným zakončením. Zrodilo se nakonec divoké skóre, jemuž však oba trenéři nepřikládají žádnou velkou důležitost.

Bernartický brankostroj zahájil Adam Rakovan, když v 7. minutě dorazil přihrávku Víta Herinka za záda brankáře Kainrátha - 0:1. Reakce soupeře byla okamžitá. Po dlouhém autovém vhazování a teči jednoho kovářovského hráče si srazil Daniel Smrčina míč do vlastní sítě v 10. minutě hry - 1:1. To však nebylo ze strany kovářovských borců vše. V 18. minutě po kiksu středu obrany Bernartic se dostal míč k Vojtěchu Baštýřovi, který postupoval osamocen na vybíhajícího bernartického gólmana Tomáše Fučíka, obstřelil ho a Kovářov šel do vedení - 2:1. Vyrovnání na sebe opět nenechalo dlouho čekat. Po levé straně unikl ve 25. minutě Rakovan a jeho přesnou přihrávku dorazil u zadní tyče do sítě Adam Staněk – 2:2.

Další gól zaznamenali Bernartičtí ve 34. minutě hry a byl v utkání asi nejhezčí. Po levé straně se uvolnil od obránce Pěchota, jeho přesnou přihrávku napálil z první David Kukrál a trefil nádhernou střelou šibenici soupeřovy brány – 2:3. O tři minuty později se odehrála podobná akce z pravé strany. To předložil míč Staněk na nabíhajícího Adama Rakovana a ten již věděl, co má s míčem udělat - 2:4. Po hrubé chybě kovářovské obrany ve 41. minutě hry se dostal k míči opět bernartický šutér Rakovan a Kainráth v kovářovské bráně neměl šanci - 2:5.  

Druhá část zápasu se odehrála již v pohodě, ve hře zcela jasně dominovaly Bernartice a byly z kopaček jejich hráčů vidět pohledné akce. Tolik gólů jako v první půli již nepadlo, ale stále se bylo nač dívat. V 63. minutě dostal kolmou přihrávku středem Martin Buriánek a s přehledem překonal kovářovského gólmana - 2:6. V 72. minutě se dostal k míči agilní Adam Staněk a přesnou střelou vymetl šibenici v soupeřově bráně – 2:7.

Poslední bernartický úspěch zaznamenal benjamínek mužstva, který si odbyl debut v A mužstvu, 14letý Adam Basler (ročník 2004). Naběhl si mazácky středem na kolmou přihrávku od Smrčiny, míč prostřelil pod tělem padajícího kovářovského gólmana, zaznamenal svůj první úspěch v dospělém fotbalu a zakončil tak střelecké hody tohoto utkání – 2:8.

TJ ZD Kovářov – Sokol Bernartice 2:8 (2:5)

Branky: 10. Smrčina (vlastní), 18. Voj. Baštýř – 7., 37. a 41. Rakovan, 25. a 72. Staněk, 34. Kukrál, 63. Martin Buriánek, 78. Basler. Rozhodčí: Karel Trantina. Diváků: 20.

Kovářov: Kainráth – Kvasnička, Coufal, Jarošík, Hendrych – Michal Jaroš, Hubička, Lukáš Faukner, Vlna – Voj. Baštýř (57. Kubíček), Martin Faukner. Trenér Jiří Jaroš.

Bernartice: Tomáš Fučík – Patrik Brož, Psohlavec, Tomáš Češka, Vít Herink (63. Vašíček) – Smrčina, Kukrál – Staněk, Martin Buriánek, Pěchota – Rakovan (54. Basler). Hrající trenér Petr Vašíček.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák