Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Příprava Junioru Strakonice s Katovicemi přinesla spršku gólů. Favorit bral vítězství 9:5

 
sobota, 2. února 2019, 20:53

V prvním utkání zimní přípravy si to v derby rozdaly strakonický Junior a Katovice. Obrany neměly zrovna nejlepší den a diváci si přišli na své. Viděli čtrnáct gólů, tři proměněné penalty a výhru favorita po hokejovém výsledku 9:4. Střelcem dne byl Michal Požárek, který dal v obou poločasech po dvou brankách.

První poločas byli hosté lepší na míči a v kombinaci. Ve 12. min. využili trestného kopu z vápna Tušerem ranou přes zeď – 0:1. V téže minutě se dostal do šance Zušťák, ale branku minul. Ve 14. min. měl výhodu přímého kopu Junior a Zušťák také ukázal, že je spolehlivý střelec, když zakroutil míč z 25 metrů také přes zeď – 1:1.

Závěr poločasu patřil Katovicím, které v posledních osmi minutách vsítily tři branky. Ve 37. min. se pískala proti Strakonickým problematická penalta a Uher se nemýlil - 1:2. Ve 41. min. po pěkné akci Uhera zakončil Požárek pod tělem brankáře Reisera na 1:3. Na konci poločasu domácí na půlce ztratili zbytečně míč a hosté toho využili Požárkem k navýšení skóre na 1:4.

Gólové dostihy po přestávce

Druhý poločas byl více vyrovnaný a také velice bohatý na góly. Už po třech minutách po výborném centru P. Balouška se trefil z voleje Zušťák a snížil na 2:4. V 53. min. předvedl pěkné zakončení také ze vzduchu Požárek a zvýšil na 2:5. Za sedmi minut po špatně provedeném ofsajd systému skóroval Požárek už počtvrté – 2:6.

Zdálo se být rozhodnuto, ale domácí nic nezabalili a dokázali korigovat. V 62. min. T. Kostka rozehrál trestňák ze strany po zemi do vápna na Zušťáka, který byl faulován a sám penaltu proměnil. Pak odešel střídat – 3:6. V 64. min. Baloušek běžel sám na Provazníka a proměnil – 4:6. V 70. min. vybojoval míč ve vápně čerstvý Beran a byl faulován. Z nařízené penalty T. Kostka snížil na rozdíl jediného gólu – 5:6. Jenže za dvě minuty zužitkoval Tušer centr z pravé strany a nasměroval Katovice za vítězstvím – 5:7. V závěru se ještě dvakrát prosadil Uher a určil tak konečné skóre na 5:9.

FK Junior Strakonice – SK Otava Katovice 5:9 (1:4)

Branky: Zušták 3 (1 z pen.), Petr Baloušek, Tomáš Kostka (pen.) – Požárek 4, Uher 3 (1 z pen.), Tušer 2. Rozhodčí: Pašek - Šedivý, Káník.

Junior, 1. poločas: Reiser – Čapek, Němeček, M. Kostka, Kočí – Bálek (37. Boukalík), V. Šrámek, M. Šrámek, P. Baloušek – Zušťák, Máška.
2. poločas: Fiřt – Čapek, P. Cibulka, M. Kostka (63. Ouška), Němeček (72. Kočí) – Boukalík (60. Beran), T. Kostka, M. Šrámek, P. Baloušek (78. M. Kostka) – Zušťák (62. Máška), V. Šrámek. Trenér Luděk Cimrhanzl.

Katovice: Švehla (46. Provazník) – Váchal, Janoch, K. Cibulka, Chylík – Zoubek, Kagui, Tušer, Repa – Požárek, Uher. Střídali Miklas a Matas. Trenér Roman Malý.

Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle