Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov navázal na úspěšné jaro, kanonýra Práška zřejmě neudrží

 
pátek, 7. prosince 2018, 09:14

FC Chýnov navázal na minulou sezonu I. A třídy. Po polovině letošního ročníku obhájil ve skupině B třetí příčku. Jak hodnotí podzimní část trenér Petr Holota?

Mužstvo na podzim podávalo ve většině zápasů velmi dobré až nadstandardní výkony, což nakonec vyústilo v konečnou velmi pěknou třetí příčku v tabulce se ztrátou pouhých čtyř bodů za vedoucím Sokolem Sezimovo Ústí a pouhý bod za Lišovem. Toto umístění lze určitě hodnotit jako úspěch celého chýnovského fotbalu.  Především závěr podzimu mělo vaše mužstvo vynikající: málo vídaná výhra 9:0 na hřišti Meteoru Tábor, poté výhra doma nad vedoucím Sokolem Sezimovo Ústí 4:1 a v posledním zápase vítězství ve Veselí nad Lužnicí 2:0. Skóre tedy 15:1 a zisk 9 bodů. Zhodnotil byste stručně celý podzim z pohledu trenéra?
První utkání jsme sice prohráli, ale potom jsme dokázali pravidelně bodovat, a v závěru podzimu jsme se kvalitními výsledky dostávali do herní pohody. To nám zajistilo výborné třetí místo v tabulce. Řekl bych, že jsme až na pár výjimek měli stabilní výkonnost.

Asi jste musel být hodně spokojen opět s výbornou střeleckou potencí útočníka Práška, který tak navázal na své střelecké hody v loňském soutěžním ročníku. Mužstvo ve třinácti zápasech nastřílelo soupeřům 32 branek. Ale co je velmi cenné, na podzim jste měli ze všech týmů suverénně nejlepší defenzivní činnost, když obrana v čele s brankářem J. Průšou inkasovala ve třinácti zápasech pouhých třináct gólů. Kde se najednou vzala taková obranná síla mužstva, když v minulých letech jste v některých zápasech dost inkasovali?
Střelecké kvality Jardy Práška jsou všeobecně známé a každý by ho rád měl v týmu. Jsme rádi, že ty góly dával za FC Chýnov. Co se týká obrany, projevuje se, že kluci spolu hrají už delší dobu. Společně s Jirkou Průšou, který je dobře diriguje a navíc pomáhá mnohdy i jako takové „libero“, se vytvořil stabilní článek našeho týmu. Což je vidět právě na výkonech obranné fáze hry.

Není tajemstvím, že o útočníka Jaroslava Práška byl a je velký zájem v mužstvech hrající krajský přebor, ale i v Rakousku. Že se vám jej podařilo na podzim udržet, svědčí o dobré manažerské činnosti ve vašem týmu. Budete ho mít ve svém středu i pro jarní část?
Samozřejmě bych byl rád, ale pravděpodobně se to již nepodaří. Věřím, že pokud Jarda nebude v Chýnově pokračovat, že se tým dokáže s jeho ztrátou vypořádat, a dokáže potvrdit podzimní výsledky.

Pravidelně se snažíte postupně zapracovávat do mužstva i mladé nadějné chýnovské odchovance. Jak jste byl s jejich výkony na podzim spokojen a koho byste zvlášť rád za jeho výkony, ale i přístup vyzdvihnul?
Určitě je to jeden z důležitých faktorů chýnovského fotbalu. Jsem rád za všechny mladé kluky, kteří se fotbalu v Chýnově chtějí věnovat. Určitě bych rád zmínil Filipa Zadražila, který nastupuje pravidelně a určitě je pro tým přínosem.

Jak jste byl spokojen s výkony brankáře J. Průši, který po odchodu jedničky R. Basíka naskočil rovnou na jeho místo? O jeho kvalitách samozřejmě již svědčí průměr jen jedné inkasované branky na zápas.
Jirka chytil příležitost za pačesy a musím říct, že je z něj dnes opora týmu. V brance působí velmi jistě, nedělá mu problém hra nohama a komunikace. Myslím si, že to je velmi kvalitní brankář.

Koho byste rád ještě vyzdvihl za výkony a za přístup v této skončené podzimní části?
Musím vyzdvihnout celý mančaft, protože je to hlavně týmová hra, a díky dobré partě jsme dokázali uhrát tyhle výsledky.

Plánujete mužstvo přes zimní přestávku na některém postu posílit, a jakou plánujete letošní zimní přípravu?
Určitě posilovat moc nebudeme. Samozřejmě se nebráníme příchodům, ale je to o možnostech. Spíše se budeme snažit udržet kádr, který zde je. Zimní příprava proběhne standardně, v místních prostorách plus přípravné zápasy.

Co byste rád vzkázal náročným chýnovským fanouškům, kteří domácí zápasy pravidelně navštěvují ve velmi hojném počtu (např. na derby se Sokolem Sezimovo Ústí se přišlo podívat 160 diváků) a i oni si v převážné většině zápasů pochvalovali výkony týmu, kdy se mužstvu herně i výsledkově opravdu dařilo.
Právě pro fanoušky fotbal děláme, a jsme rádi, když chodí v hojném počtu. Samozřejmě bych jim rád poděkoval za přízeň a věřím, že nás i v jarních zápasech podpoří v hojném počtu.

A na závěr, jaký cíl si chcete dát jako trenér do jarní části tohoto soutěžního ročníku? Co očekáváte od jarních odvet a s jakým celkovým umístěním byste byl nakonec spokojen?
Určitě bych byl rád, kdybychom potvrdili podzimní formu, a tím i výsledky.  Jarní odvety budou, jako vždy, velmi náročné. Byl bych rád, abychom hráli dobrý fotbal, který bude diváky bavit, a udržíme minimálně podzimní umístění v tabulce.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama