Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lišov zdolal Čtyři Dvory a zaslouženě obhájil druhé místo

 
středa, 14. listopadu 2018, 10:53

Do posledního utkání skupiny B I. A třídy vstoupili domácí hráči Lišova velmi aktivně, vědomi si toho, že sobotním vítězstvím ve Veselí je přechodně odsunul na třetí místo Chýnov.

Během úvodních dvou minut kopal Werner dva nebezpečné rohy bez většího efektu. Mohlo udeřit ve 4. minutě, kdy míč po dlouhém vhazování autu Lukáše Mlýnka propadl malým vápnem k jeho bratru Davidovi, který jej „z voleje“ napálil do břevna. To domácí ještě více povzbudilo a jejich tlak vyústil v další čtyři rohy, kterých v 7. minutě bylo už šest!

Hosté se poprvé osmělili v 10. minutě, kdy Nečekal šikovně obešel dva záložníky, ovšem domácí stoper Kándl mu už víc nedovolil. Po chvilce hostující Janeček pohotově vhozeným autem vybídl k první střele na domácí bránu Sobolíka, který přestřelil. V 18. minutě se dostal k odraženému míči domácí střelec Kandl, jehož pohotovou tvrdou střelu tečoval obránce na roh.

Ve 20. minutě dobrou kombinací mezi sebou hostující Maruška a Nečekal způsobili malý chaos v domácí obraně, který v poslední chvíli obětavě skluzem vyřešil stoper Kándl. Čtyři minuty poté vyslal domácí kapitán Bouchal za obránce Kandla, jehož prudký centr před bránou skluzem tečoval Werner přes. Ve 27. minutě se hostům podařil rychlý protiútok, když po získaném míči do rozhozené obrany postupovali Janeček, Bíba a na pravém křídle Tengl, ke kterému obětavým zákrokem nepustil míč Fiktus. To bylo ze strany hostů v podstatě všechno a do konce poločasu odolávali tlaku domácích, kteří měli několik slibných možností.

Ve 30. minutě na nečekaný centr Bouchala, zareagoval pouze Červenka, který špičkou ve skluzu lehce míč tečoval vedle branky ztuhlého Vosejpky. Ten se vyznamenal o dvě minuty později, kdy od tyče vyrazil tvrdou střelu Davida Mlýnka na roh. Po jeho zahrání a následné „trmě vrmě“ dorazil opět David Mlýnek míč do brány. Byl mu však správně odpískán ofsajd. Domácí nápor vrcholil, když ve 41. minutě po pěkné kombinaci Kandl trefil brankáře. O další tři minuty později „zaplaval“ Wernerův centr k horní tyči Vosejpkovy brány, ten v tísni vyboxoval míč na hranici šestnáctky, Bambule však levou nohou překopl. Nebezpečný byl i poslední útok, kdy právě Bambule přesným centrem našel Červenku, který z malého vápna hlavou přestřelil.

Za krásného, slunečného počasí přestávka všem 120 divákům příjemně utekla při občerstvení, prohlídce revitalizovaného areálu a zasetého hřiště, nebo i diskusí, aby promarněné šance domácím nechyběly.

Již 47. minuta dala za pravdu některým pesimistům, když hostující Nečekal krásně vypálil z trestného kopu kolem zdi do šibenice Benedovy brány, který míč bravurně vyrazil. Domácí krátce poté rychle zaútočili a Kandl zdařilým centrem našel na rohu malého vápna Davida Mlýnka, který hlavičkoval do nohy vybíhajícího Vosejpky. Hra se poměrně vyrovnala a odehrávala se většinou mezi brankovými územími.

Wernerův nákop z vlastní půlky skončil v brance

V 60. minutě už udeřilo v domácím vápně, když dobře hrající Fiktus netakticky fauloval útočníka dobíhajícího odražený míč u brankové čáry a zády k bráně. Hostující Lukáš Nečekal na nic nečekal, po odpískané penaltě si míč postavil a poslal ho Benedovi do opačného rohu branky - 0:1. A pesimisté měli navrch, ovšem pouze čtyři minuty, když Marek Werner vyrovnal na 1:1 málo vídaným kopem. Zahrával od střídaček asi pět metrů před půlkou trestný kop, který poslal ke skrumáži hráčů obou mužstev na velké vápno. Míč nabral vysoký oblouk a hostující brankář udělal několik kroků dopředu se záměrem míč vyboxovat. Ten však přeletěl nejen všechny hráče, ale i jeho a zapadl pod víko!

Vyrovnání vlilo adrenalin do žil nejen domácích divákům, ale zejména hráčům, protože vzápětí po rozehrání a získání míče se objevil sám před Vosejpkou David Mlýnek, kterému vyrazil míč na roh. Rohový kop zprava kopal opět Werner a levou nohou tlačil míč k bráně. Na přední tyči přizvedl míč Červenka a na zadní tyči hlavou v pádu uklidil David Mlýnek - 2:1 v 66. minutě!

Tyto plodné dvě minuty zalepily ústa pesimistům a určitě zacloumaly se sebevědomím soupeře. Ten měl ještě jednu příležitost ke korekci stavu, když v 69. minutě asi jejich nejlepší hráč Nečekal kopal trestňák ze strany 25 metrů od brány a opět ho do ní pěkně kroutil. Tentokrát však v pádu hlavičkou pomohl Benedovi Bambule.

Domácí mužstvo se uklidnilo, nehnalo se do zbytečných ztrát míče a hrou na jistotu soupeře už k ničemu nepustilo. Naopak svůj náskok domácí pojistili pět minut před koncem, když dobře hrající Červenka prostrčil míč Petru Kandlovi na hranici vápna, ten si míč udržel z dosahu obránce, kolem něhož se obtočil a pravou nohou na vzdálenější tyč nedal Vosejpkovi šanci - 3:1.

Nakonec mohlo být ještě lépe, když domácí kapitán Bouchal šajtlí „ala Rosa“ uvolnil vpravo ve vápně Davida Mlýnka, který po šikovném zpracování prudce trefil pravou tyč. Při odchodu obou mužstev potlesk 120 diváků ocenil jejich velmi solidní výsledky i postavení v tabulce.

Jiří Beneda, trenér Lišova: „Vyhráli jsme zaslouženě, podali jsme asi nejlepší podzimní výkon. S výkonem v tomto zápase i celou podzimní částí jsme nad očekávání spokojeni.“

SK Lišov – SK Čtyři Dvory 3:1 (0:0)

Branky: 65. Werner, 66. David Mlýnek, 86. Kandl – 60. Nečekal. Rozhodčí: Formánek – Leiš, Zabilka. ŽK: 2:2 (Kandl, L. Mlýnek – Janeček, Sekyra). Diváci: 120.

SK Lišov: Beneda – Shýbal, Kándl, Bambule, Fiktus – D. Mlýnek, Červenka, Bouchal, L. Mlýnek (51. Leština) – Werner, Kandl (88. Formánek). Trenér Jiří Beneda.

Čt. Dvory: Vosejpka – Janeček, Matušek (83. Čermák), Bíba, Sobolík, Maruška, Král, Vajo, Sekyra (78. Pavlík), Tengl, Nečekal. Trenér Martin Wohlgemuth.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto SK Lišov