Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernarticím milevská umělka nesvědčila. Vzduchotechnici rozhodli akcí náhradníků

 
pondělí, 5. listopadu 2018, 19:27

13. kolo krajské 1. A třídy odehráli Bernartice u svého nejbližšího soupeře. Bylo ke škodě fotbalu, že se utkání hrálo v Milevsku na umělém povrchu, který má menší rozměry a docházelo zbytečně ke větší možnosti střetů hráčů a kombinační hru tu v podstatě nešlo hrát.

Divácká kulisa byla početná, avšak kvalitní fotbal k vidění nebyl. Odehrávalo se množství soubojů o míč většinou uprostřed hrací plochy a šancí moc nebylo. Gólovou si domácí za první půli v podstatě nevypracovali ani jednu a hosté vytvořené neproměnili. Do poločasu se jim však jedna standardka povedla a šli zaslouženě do vedení. Druhou půli začali domácí se dvěma změnami a na jejich hře to bylo znát. Hned na začátku skóre srovnali a deset minut před koncem zaznamenali vítěznou trefu. Přes závěrečný až drtivý nápor se hostům vyrovnat nepodařilo.

Od počátku bylo utkání vyrovnané, avšak gólové šance měli jen hosté. Ve 4. minutě se objevil před milevským gólmanem Márou osamocený Rakovan, míč však dobře netrefil a z příležitosti nebylo nic. Ve 14. minutě vypálil Petr Homola, míč skončil vedle pravé tyče. Rakovan střílel jen doprostřed brány ve 20. minutě a pro gólmana to byla lahůdka. Ve 23. minutě prováděl Trantina trestný kop, jeho centrovaný míč nikdo nezasáhl a míč skončil opět jen kousek vedle levé tyče v autu.

Ve 30. minutě se Bernartickým povedla standardka a šli do vedení. Na Staňkem prováděný rohový kop z levé strany si na zadní tyči naskočil stoper Jakub Novák a hlavičkou nezadržitelně skóroval – 0:1.

Ve 41. minutě našel z levé strany Petr Homola přihrávkou Staňka, jeho dobrá střela levačkou skončila vedle bližší tyče. Mužstva odcházela do kabin s jednobrankovým vedením hostů.

Obrat nastartoval veterán Masopust

Vzduchotechnici začali druhý poločas lépe, vystřídali dva hráče a na jejich hře se to projevilo. Již v 50. minutě po centrovaném míči z pravé strany Martin Hejl sklepl hlavou míč ke stoperovi Marku Masopustovi, který první přímou střelou domácích na hostující bránu srovnal stav utkání na 1:1.

V 60. minutě si dali domácí málem vlastní gól, odražený míč Mácha nechtěně patičkou směroval k tyči vlastní brány. Jen výborný zákrok brankář Máry zabránil gólu. Střelu Martina Novotného bernartický gólman Tomáš Fučík lapil. Prudký a dobře mířený Staňkův projektil z trestného kopu z třiceti metrů nadělal hodně starostí milevskému brankáři. Míč jen díky akrobatickému zákroku vytěsnil od tyče a následoval rohový kop. V 73. minutě pálil Václav Homola vedle pravé tyče.

V 80. minutě padl rozhodující gól zápasu. Bernartická obrana nechala dva zcela volné hráče v nebezpečné vzdálenosti od své brány a to se hrubě nevyplatilo. Akce se zrodila na levé straně hřiště. Na míči šikovný Jakeš přihrál Pavlu Novotnému a ten hned z první trefil točenou střelou přesně k zadní tyči a bylo vymalováno – 2:1.

Šance k vyrovnání se naskytla v 83. minutě. Po rohové kopu Václava Homoly si na zadní tyči naskočil na míč stoper Trantina, avšak jeho hlavička skončila nad břevnem ve druhé půli pro hosty zakleté Márovy brány. Snaha hostů o vyrovnávací gól byla značná, do ataku na polovině hostů se zapojoval i gólman Fučík. Závěrečný tlak přinesl množství faulů, jejich potrestání však z kopaček bernartických fotbalistů nakonec nebylo realizováno.

Milevská rezerva se díky třetí výhře po sobě odpoutala z posledního místa tabulky. Bernartice klesnuly o jedno místo níže, ale střed výsledkové tabulky soutěže se hodně zahustil a na čelo neztratili nic, neboť tři nejvýše postavená mužstva shodně prohrála.

V posledním podzimním kole (vlastně dohrávaném prvním) budou Bernartice hostit tým z Nemanic. Utkání bude odehráno již v sobotu 10. listopadu od 13:00 hodin.

 

FC ZVVZ Milevsko B – TJ Sokol Bernartice 2:1 (0:1)

Branky: 50. Marek Masopust, 80. Pavel Novotný – 30. Jakub Novák. Rozhodčí: Lukáš Tauber – Matěj Toucha, Martin Čarek. ŽK: 2:3 (74. Kálal, 79. Pavel Novotný – 35. Tomáš Češka, 86. Rakovan, 90. Trantina). Diváků: 100.

Milevsko B: Mára – Hrubec, Mácha, Marek Masopust (K), Martin Hejl – Pinc, Kálal – Martin Novotný, Kutil (89. Filip Milaberský), Římanek (46. Pavel Novotný) – Šťastný (46. Jakeš). Trenér Jiří Jordán.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Psohlavec (61. Václav Homola), Novák, Trantina, Tomáš Češka – Peterka (71. Kukrál), Smrčina – Staněk, Kloboučník, Petr Homola – Adam Rakovan. Trenér Petr Vašíček.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák