Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lažiště ztratilo na Lokotce. Lídr se musel spokojit s remízou

 
středa, 31. října 2018, 16:30

V dalším kole I. A sk. A nastoupila v sobotním dopoledni na těžkém podmáčeném terénu domácí Lokotka proti lídrovi z Lažiště. Domácí se potřebovali dostat z dolní poloviny tabulky do klidnějšího středu a hosté si chtěli zachovat mírný náskok na čele před svými pronásledovateli. Oběma mužstvům chyběli klíčoví stopeři. Domácím Čapek a hostům Bízek.

Úvod utkání vyzněl jednoznačně pro hosty. Ti se od začátku „zakousli“ do obrany Lokotky a vytvořili si tlak, z něhož vyprodukovali pouze dva rohové kopy. Až v 6. minutě přišla i první větší šance. Po akci Volmuta se Sedláčkem zakončoval Vokatý pouze do bránícího hráče, aby se balon odrazil zpět k Sedláčkovi, který ho předložil na lépe postaveného Volmuta, ale jeho střelu lapil Roden. Hned za minutu se ve své velké šanci ocitl po nahrávce Makoše Sedláček, ale tento zápas mu nebylo souzeno a opět ho vychytal Roden.

Poté se začali osmělovat i domácí. V 18. minutě zahrával Havel roh. Na zadní tyči našel volného Fantyše, ale ten neměl potřebný klid k zakončení a minul. Ve 23. minutě odcentroval z levé strany Kokeš na volného Choutku, ale ten měl problém se zpracováním a již nestačil zakončit. Ve 27. minutě vyslal Volmut na zteč Makoše. Ten v souboji tělo na tělo přetlačil Bláhu, ale již mu nezbyl klid na zakončení a jeho slabou střelu neměl problém Roden chytit. Ve 27. minutě obral Macka o míč Navrátil a ze strany postupoval sám na Tesaře, ale ten jeho střelu z velkého úhlu dokázal vyrazit.

Ve 30. minutě po akci Bednára s Makošem nechal opět Sedláček ve velké šanci vyniknout Rodena. Hned z protiútoku pláchl hostující obraně Sudek, kterého hned po zakončení podrazil Tesař a vzhledem k tomu, že balon se nedostal do opuštěné branky, zapískal sudí Lepič penaltu. Tu proměnil Navrátil a poslal domácí do vedení. Ve 36. minutě bylo vyrovnáno. Sedláček atakoval odkopávajícího Kamiše, který ho nastřelil. Míč se šťastně odrazil na úplně volného Vokatého, který tváří v tvář prostřelil Rodena.

Za minutu mohli hosté skóre otočit, ale nevyužili ani jednu ze dvou gólovek. Nejdříve po akci Rauschera s Vokatým nepřekonal z dobré pozice Rodena Makoš. Aby se vzápětí Makoš dostal k odraženému míči a přesnou nahrávkou pod sebe „nalil“ Bednárovi na malé vápno, ale ten pouze nastřelil obránce stojící před ním. Toto byl asi rozhodující moment tohoto utkání. To na druhé straně domácí trestali chyby hostů nekompromisně. Ve 42. minutě se snažil Albert rychle rozehrát na polovině hřiště trestný kop, ale pouze nastřelil domácího hráče. Odražený balon poslal přesným pasem Choutka na Navrátila, který zakončil rychlý brejk pěkným angličanem a nedal Tesařovi šanci. Do šaten šli spokojenější domácí, byť hosté měli dostatek šancí na to, aby bylo v první půli již rozhodnuto v jejich prospěch.

Lažišti pomohl "vlastenec"

Druhá půle již tolik příležitostí nenabídla. První si vypracovali Lažišťští. Hojdekr přesným pasem našel Makoše, ten ideálně uvolnil Sedláčka, ale ten z penaltového puntíku vysoko přestřelil. V 63. minutě bylo srovnáno. K trestnému kopu na levé straně se postavil Linhart a jeho střílený centr srazil Kamiš za záda Rodena. Ten si ještě na balon sáhl, ale nestačil ho již vytěsnit mimo tři tyče.

Od této chvíle byli v zápase lepší domácí, kteří hrozili zejména ze standardních situací, které výborně zahrávali Bláha a Sudek. Hosté se zmohli pouze na rychlé výpady. Po jednom z nich našel Hojdekr dlouhým pasem Rauschera, ale ten lobem přehodil krom Rodena i jeho branku. V 78. minutě rozehrál Bláha trestný kop na Havla, který těsně minul. Poslední šanci hostů měl Linhart s Pěstou. Nejdříve Linharta opět vychytal Roden, aby odražený balon poslal Linhart na hlavu Pěsty, ale ten ho netrefil ideálně a minul. Poslední velkou šanci měli domácí. Po rohu Sudka se na malém vápně ocitl osamocený Havel, ale jeho hlavičku vyrazil Tesař a zachránil tak hostům bod. Konec zápasu byl od hostů mizerný a nakonec byli i oni spokojeni s jedním bodem, i když šancí měli celkově určitě více než domácí. Ti si ale bojovností bod určitě zasloužili.

Hosté podali tentokrát podprůměrný výkon. Hráli pouze 60 minut a měli velká okna v defenzivě. Těžko z nich někoho v tomto utkání pochválit. Snad jen Volmut v prvním poločasu odvedl dobrou práci, ale v druhé půli se už do hry nedostal, protože hosté přestali kombinovat a navíc jim chyběl potřebný pohyb.

Domácí bojovali jako jeden tým. Hráčem zápasu byl určitě brankář Roden, který vychytal několik tutovek. Vepředu hosty hodně zlobil mladý Navrátil, který dal dvě branky. Lokotka v příštím kole zajíždí na hřiště Vimperku, který vyhrál pět utkání za sebou. Lažiště hostí ve šlágru kola druhou Novou Ves, a pokud vyhrají, zajistí si s předstihem podzimní titul. Musí ale hodně přidat, jelikož výkon ze Suchého Vrbného by jim asi na zkušené hráče Nové Vsi nestačil.

Lokomotiva ČB – FK Lažiště 2:2 (1:1)

Branky: 30. (pen.) a 41. Navrátil – 35. Vokatý, 62. vlastní (Kamiš). Rozhodčí: Lepič – Toucha, Písek. ŽK: 2:2 (Květoun, Havel – Pěsta, Vokatý). Diváků: 50

Loko ČB: Roden – Hüttner, Bláha, Kamiš, Fantyš – Havel, Choutka, Sudek, Květoun – Navrátil (90. J. Růžička), Kokeš (89. Weinreb). Trenér Hanel.

Lažiště: Tesař – Bednár (69. Pěsta), Hojdekr, Macek, Albert – Makoš, Rauscher, Volmut, Sedláček – Vokatý, Linhart (83. Stupár). Trenér Raušer.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle