Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lažiště zlomilo odpor slávistů po hodině hry

 
úterý, 23. října 2018, 10:23

V 11. kole I. A třídy skupiny A přijela na hřiště FK Lažiště českobudějovická Slavia, která patří k spolufavoritům soutěže, což zatím v průběhu soutěže naplňuje. Slávisté přijeli bez Mezery, domácím chyběli ze základu kapitán Macek (dovolená) a střelec Pěsta (v trestu).

Úvod utkání patřil domácím. Ve 2. minutě vyslal dlouhým pasem za obranu Albert Linharta, ten si krásně balon zpracoval, ale zakončení se mu již tolik nepovedlo a těsně minul Konečného branku.

Od začátku se hrál velmi svižný a kombinační fotbal, kdy byli domácí stále aktivnější hostů. Pouze gólových šancí bylo poskrovnu. V 17. minutě Linhart odcentroval na Rauchera, ten sklepl balon Albertovi, který ale zakončil slabě, a Konečný neměl žádné problémy jeho pokus zlikvidovat.

Ve 22. minutě se zrodila podobná akce. Bednár odcentroval, Vokatý přiklepl míč na Makoše, který tvrdou střelou minul branku hostů. Nato poprvé vážně zahrozili hosté a hned to byla šance gólová. Po nepovedeném centru Linharta podnikli hosté rychlý brejk. Slípka vysunul Hasenöhrla, ten si poradil s Bednárem a postupoval ze strany sám na branku. V dobré pozici ještě hledal P. Kindermanna, ale ten tísněn již nedokázal usměrnit balon do opuštěné branky. S velkým štěstím skončil míč v náručí ležícího Vašury.

Ve 27. minutě po akci Sedláčka vyslal na branku nepříjemnou skákavou střelu Volmut, ale i nyní byl Konečný připraven a nadvakrát jí zneškodnil. Za další dvě minuty přihrál Volmut Sedláčkovi, ten se protáhl kolem O. Kindermanna, který ho ale těsně před zakončením podrazil, a pískala se penalta. K té se postavil sám faulovaný a s přehledem jí doprostřed branky proměnil – 1:0.

Ve 31. minutě mohlo být vyrovnáno. Při dalším brejku hostů zatáhl P. Kindermann balon po pravé straně, nahrál pod sebe na vápno volnému Slípkovi, který se přehodil míč na pravačku, a technickou střelou z dobré pozice těsně minul zadní tyč.

V tuto chvíli se hra přelévala od branky k brance a hrál se výborný fotbal. Ve 32. minutě vyprodukovali domácí nádhernou akci po pravé straně. Makoš vyvezl balon z vlastní poloviny, uvolnil Linharta, ten přesným přízemním centrem našel Vokatého, který zakončoval patou na zadní tyč. Domácí již zvedali ruce, ale radost jim překazil tygřím skokem Konečný, který vytlačil míč kutálející se do branky konečky prstů na roh. Opravdu nádherný moment od všech aktérů této akce včetně Konečného.

Ve 36. minutě bylo srovnáno. Po rychlé akci postupoval po levé straně P.  Kindermann téměř z poloviny hřiště a levačkou ze 16 metrů zakončil přímo na Vašuru. Tomu ale k překvapení všech proklouzl míč mezi nohami a dokutálel se za brankovou čáru – 1:1. Šťastné vyrovnání hosty povzbudilo. Zvýšili aktivitu a v poslední desetiminutovce domácí do vážnější akce nepustili. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Dvě trefy během devíti minut

Po změně stran chvilku trvalo, než se oba týmy dostaly opět do tempa, ale po chvilce se opět hrál kvalitní fotbal. Domácí byli aktivnější, ale hostující defenziva v čele s kapitánem Bohůnkem je do vážnější příležitosti nepouštěla. Až v 60. minutě poslal Volmut roh na bližší tyč, kde ho nechtěně prodloužil hostující bek atakován Vokatým na zadní tyč, kde byl osamocený Hojdekr, a ten nekompromisně z voleje zavěsil – 2:1.

Lažišťští byli v tuto chvíli lepší a vypracovali si další šance. V 63. minutě zahrával z úhlu Linhart trestný kop, stříleným centrem vyprášil Konečnému rukavice. Odražený balon přihrál Rauscher Makošovi, ten našel centrem přes celé vápno Volmuta, ale tomu střela z dobré pozice nesedla a minul.

Potom se hra vyrovnala a i hosté se postupně dostávali k ohrožení domácího gólmana. Lažiště využilo každou příležitost k rychlým brejkům. Při jednom z nich se jim podařilo skórovat. Vokatý přihrál Linhartovi, ten vyslal na zteč Makoše, který se na levé straně protáhl kolem Vršitého, a po zemi křižnou střelou kolem pravé nohy Konečného poslal domácí do dvoubrankového vedení 3:1.

V 74. minutě se na hranici šestnáctky uvolnil Linhart, ale zakončil těsně mimo. V 75. minutě měli dobrou příležitost i hosté. P. Kindermann posunul míč ve vápně doleva na Rajzla, a ten prověřil Vašuru, který míč pouze vyrazil na volného Slípku. Ten se opřel do balonu, ale jeho střela šla mimo tři tyče domácí branky.

V 78. minutě měli domácí velkou šanci k navýšení skóre. Rauscher vyslal do brejku Makoše, ten našel přesně volného Linharta, který osamocen před Konečným minul i díky terénu poskakující míč.

Poté hru rozkouskovalo několik oboustranných střídání. To už hosté byli smířeni s tím, že si tentokrát i přes dobrý výkon žádné body neodvezou. Ale i tak to byli oni, kdo v závěru ještě zahrozil. Po přihrávce Mravce zakončoval Bravenec, ale Vašura byl připraven. Potom dobře pískající rozhodčí Nedvěd utkání ukončil.

V Lažišti se hrál výborný fotbal, ke kterému přispěli všichni aktéři. Slavia byl zatím nejlepší tým, který se zde představil, a je právem v první polovině tabulky. Výborně zachytal Konečný, obranu skvěle dirigoval Bohůnek, který navíc vyhrával většinu osobních soubojů, a většinu akcí zakládal skvěle technicky vybavený Slípka. Domácí podali o hodně lepší výkon než ve Větřní. Pochválit zaslouží celý tým. Přesto v defenzivě vynikal svým přehledem Bízek a v ofenzivě zahrál velmi dobře Makoš, jemuž sekundovali Sedláček s Volmutem. I po dlouhé době v základní sestavě hrající Linhart podal velmi dobrý výkon, byť branku nevstřelil.

Slavia v příštím kole přivítá Vimperk a Lažišťští zajíždějí v sobotu dopoledne na hřiště českobudějovické Lokotky, kde to nebudou mít určitě jednoduché.

FK Lažiště – SK Slavia ČB 3:1 (1:1)

Branky: 29. Sedláček (11), 60. Hojdekr, 69. Makoš – 35. P. Kindermann Rozhodčí: Nedvěd – Tauber, Tůma. ŽK: 5:2 (Albert, Hojdekr, Linhart, Rauscher, Volmut – Hasenöhrl, P. Kindermann). Diváků: 80

Lažiště: Vašura – Bednár, Hojdekr, Bízek, Albert – Makoš (86. Mráz), Rauscher, Volmut, Sedláček – Linhart (80. Holub), Vokatý (83. Stupár). Trenér Raušer.

Slavia ČB: Konečný – O. Kindermann, Bohůnek, Vršitý – Wegenkittl – Vranovský (32. Rajzl), Slípka, Boček (70. Bravenec), Šťastný (83. Kohout) – Hasenöhrl (83. Dvořáček), P. Kindermann (80. Mravec). Trenér Janků.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle