Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zušťákův třígólový koncert proti Semicím

 
úterý, 16. října 2018, 18:59

Na Křemelce se utkali dva poslední vítězové I. B třídy. Junior Strakonice předčil hosty ze Semic ve všech směrech a zásluhou střelecky disponovaného Jana Zušťáka, který dal tři góly v rozmezí dvanácti minut, vyhráli 5:1.

Od začátku utkání měli Strakoničtí optickou převahu, ale branku jsme ani soupeř neohrožovali. Až 19. minuta přinesla první vzrušení před semickou brankou. Po dlouhém výkopu Reisera vyhrál Zušťák hlavičkový souboj, Máška prodloužil na Kočího, který přehodil hostujícího brankáře Dvořáčka a hlavou doklepl do prázdné branky – 1:0.

Ve 24. minutě mohl Zušťák navýšit skóre, když vysunul za obranu Mášku, ten mu míč vrátil a jeho střelu brankář vytěsnil na tyč. Ve 37. minutě se postavil k trestnému kopu V. Šrámek, jeho centr do vápna si našel Zušťák a s chladnou hlavou si ho zpracoval na prsa a pohodově skóroval – 2:0.

Když už se zdálo, že domácí soupeře zlomili, tak ve 40. minutě přišla velká chyba ve středu hřiště, Semičtí podnikli rychlý brejk, což ještě za cenu žluté karty Reiser zachránil od gólu, ale z následujících dvou trestných kopů po sobě už domácí inkasovali po hlavičce zkušeného Škuliny – 2:1.

Dva rychlé góly po obrátce

Na začátku druhého poločasu zahrávali hosté opět dva trestné kopy za sebou, ale branku neohrozili. Zato ve 47. minutě Bálek z levé strany přihrál do vápna Zušťákovi a ten, jak se ukázalo, je ve vápně zabijákem a s přehledem skóroval - 3:1. Dvě minuty nato šli Strakoničtí do rychlého brejku Němečkem, ten včas přihrál Zušťákovi a rázem to bylo 4:1.

V 52. minutě kopali domácí rohový kop, Kočímu se nepovedl podle představ, ale míč se k němu vrátil a reparát už byl úspěšný. M. Kostka navýšil hlavou skóre na 5:1.

V dalších minutách už nedokázal Junior zúročit vytvořené šance a odevzdanému soupeři, který přijel s jediným náhradníkem, už žádný gól nepřidal.

FK Junior Strakonice – FC AL-KO Semice 5:1 (2:1)

Branky: 38., 47. a 50. Zušťák, 28. Kočí, 58. M. Kostka – 43. Škulina. Rozhodčí: Izugrafov – Tauber, Průchová. ŽK: 1:0 (Reiser). Diváků: 130.

Junior: Reiser - Němeček, M. Kostka, Frček (46. Ouška), Čapek – Kočí, Bálek, V. Šrámek, Petráň (60. Boukalík) - Zušťák (66. Juhaňák), Máška.

Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle