Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lídr poprvé narazil: SK Lišov – Sokol Sezimovo Ústí 4:1

 
středa, 10. října 2018, 11:47

V Lišově se přišlo podívat na očekávaný šlágr I. A třídy, skupiny B, 120 diváků a drtivá většina byla na konci spokojena, protože domácí mužstvo po výborném výkonu připravilo dosavadního suveréna o první body.

Sokol začal velmi sebevědomě a už v 9. minutě mohl jít do vedení Niklem, jenž byl sám před Benedou, který ale stačil míč i v protipohybu vykopnout. V 15. minutě pak vyrazil trestný kop Sazmy z 25 metrů na roh. V 17. minutě si našel dlouhý nákop ze středového kruhu hostující Říha a hlavou dal těsně nad branku. V 18. minutě ztratili domácí na půlce zbytečně míč a po rychlém protiútoku si opět Nikl a Beneda koukali „z očí do očí“, tentokrát se Nikl nezmýlil a upravil na 0:1.

Domácí mohli hned vzápětí vyrovnat, kdy po rychlé kombinaci Červenky, Bouchala a Vávry střílel z první Kandl těsně vedle. Dalších 15 minut se hrálo většinou mezi vápny a domácí byli o poznání nervóznější a i s pomocí diváků „reklamovali“ některé zákroky hostů, čímž si ale vysloužili jen 2 žluté karty.

Ve 36. minutě už ale našli správný způsob, co udělat se zápasem. Červenka poslal časovanou nahrávkou do vápna Bambuleho, který po obtížném zpracování přeloboval brankáře Sedloně a před prázdnou bránou si míč našel kapitán domácích Bouchal a hlavou vyrovnal na 1:1. Po dvou minutách na jeho pěkně zahraný rohový kop naskočil Kandl, ale míč „líznutím“ hlavou dal vedle. Ve 43. minutě už přišel jeho čas, když uklidil míč přesně k tyči po krásné kombinaci Červenky, Bouchala a nahrávajícího Davida Mlýnka - 2:1!

Podle známého rčení, co dokáže s mužstvy udělat gól do šatny, vstoupili opravdu lépe domácí do druhého poločasu a hned z prvního útoku David Mlýnek po chybě hostujícího obránce propasíroval míč na penaltu, kde dobíhající Kandl však trefil včas vyběhnuvšího Sedloně. Hosté odpověděli ve 49. minutě z „vymodleného“ trestného kopu z hranice vápna. Beneda se ale nenechal nachytat a míč s přehledem chytil. Následných 15 minut bylo ve znamení střídavých útoků obou soupeřů, které byly vesměs neplodné, nebo je dobře vyřešili brankáři.

Petr Kandl vystřihl hattrick

Domácí byli stále více nabuzeni a v 63. minutě se jim povedlo přidat pojistku k poločasovému výsledku. Červenka poslal do brejku Wernera, který hned z prvního dotyku poslal míč před branku nabíhajícímu Lukáši Mlýnkovi, který ovšem ve skluzu míč posunul z dosahu Sedloně i obránců, a tak mohl Kandl pohodlně zvýšit na 3:1. V 66. minutě se mohli dostat znovu do zápasu hosté, ovšem z přísně nařízeného trestňáku z hranice šestnáctky se Sazmova střela pouze otřela o horní tyč.

Lišovští se postupně zklidnili a několikrát se dostali do slibných situací, které postupně Červenka, Werner a Lukáš Mlýnek neproměnili. Při tvrdé střele Červenky po odraženém míči bravurně zasáhl Sedloň. Hosté postupně rezignovali, a tak jim zasadil střelecky disponovaný Kandl v 82. minutě svůj třetí „hřebíček do rakve“ a po střele do protipohybu brankáře Sedloně zvýšil na konečných 4:1. Hosté přišli o své první body zaslouženě, protože svůj místy až „rutinní“ fotbal nedoplnili nadšením a elánem a neměli ve druhém poločase žádnou výraznou příležitost.

Jiří Beneda, trenér Lišova: „Jsme spokojeni jak výsledkem, tak i s předvedenou hrou. Především jsme ale rádi, že jsme tři body získali doma před našimi fanoušky, kteří přišli v hojném počtu.“

SK Lišov – Sokol Sezimovo Ústí 4:1 (2:1)

Branky: 36. Bouchal, 43., 63. a 82 Kandl – 20. Nikl. Rozhodčí: Nedvěd – Valeš, Bumba. ŽK: 5:1 (Mlýnek D., Kandl, Kándl, Bouchal, Bambule – Sazma). Diváci: 120

Lišov: L. Beneda – Shýbal, J. Kándl, Bambule, Leština (88. Kučera) – Vávra (51. Werner), D. Mlýnek, Červenka, L. Mlýnek – Bouchal, Kandl (72. Fiktus). Trenér Jiří Beneda.

S. Ústí: Sedloň – Mrúz, Pav. Sazma, Říha (46. Hladík), Podroužek - J. Škarda, V. Škarda, Hoffmann, Novotný - Nikl, Irsa (63. Doubek). Trenér Matěj Pěknice.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto SK Lišov