Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lažiště vyřídilo Vodňany za půl hodiny. Vokatý s Volmutem mateřský klub nešetřili

 
středa, 10. října 2018, 09:40

Po první porážce z minulého kola ve Strakonicích přivítal vedoucí tým tabulky FK Lažiště tým Vodňan. Domácí udělali jedinou změnu, kdy Albert nahradil v základu Bednára a samozřejmě chtěli brát tři body, aby se udrželi na čele tabulky. Hostům stále chyběli zranění Otepka, Václavík a Girardey. Pouze na lavičce byl ne úplně zdravý Hrachovec.

Jestliže domácí nemívají dobré vstupy do utkání, tak tentokrát bylo vše jinak. Prakticky hned po rozehrávce se dostal balon k Hojdekrovi, který vyslal dlouhý pas na Pěstu. Ten utekl hostující obraně a postupoval sám na brankáře Nováka. Po pravé ruce měl ještě volného Makoše, ale jako správný útočník to vzal na sebe a levačkou obstřelil bezmocného Nováka.

Zdálo se, že by to mohlo lažišťské hráče uklidnit, ale opak byl pravdou. Byli to Vodňanští, kteří drželi balon na svých kopačkách a přitlačili domácí na svou polovinu. A v 10. minutě mohli vyrovnat. Hudák našel ve vápně Malíka, ale ten z dobré pozice těsně minul. V této fázi zápasu byli hosté stále aktivnější, ale domácí podnikali nebezpečné brejky, se kterými měla nejistá vodňanská obrana velké problémy. Po jednom z nich zahrával Volmut z pravé strany trestný kop, po kterém Kunc prodloužil hlavou míč na zadní tyč do vlastní branky.

Ve 23. minutě se dočkali i hosté. Bízek pouštěl míč za sebe, kde se ale objevil Šteier, který poslal do vápna přízemní střílený centr. Na ten se vrhl Tesař, ale Gažík byl důraznější a pohodlně skóroval do opuštěné branky. Ihned po rozehrávce se ocitl na šestnáctce volný Pěsta, ale jeho umístěnou střelu dokázal Novák vyrazit tak, že se balon otřel o jeho levou tyč. Ve 25. minutě nasadil k sólu z vlastní poloviny Makoš. Obhodil si Kunce a přesným centrem pod sebe uvolnil Volmuta, který umístil míč k pravé tyči a bylo to opět o dva góly.

Ve 28. minutě byl stav 5:1

Za dvě minuty udeřilo počtvrté. Makoš se rozběhl na pravé straně, posunul balon na střed na Volmuta, ten uličkou uvolnil na levé straně Sedláčka, který nahrával na volného Makoše, aby hrudí zakončil velmi pěknou akci. To ještě nebylo vše. Hned za minutu domácí zkoprnělou obranu hostí dorazili. Makoš si vyměnil míč s Vokatým a zakončil. Jeho zblokovanou střelu pohotově dorazil právě Vokatý a bylo to 5:1. Ve 35. minutě znovu Makoš zatáhl míč po pravé straně, ale jeho přesný centr na volného Sedláčka byl do ofsajdu. Za minutu kontrovali hosté. Do centru L. Jizby trknul Gažík a pěkným angličanem snížil na rozdíl tří branek. V závěru poločasu se nic výrazného nestalo, tak se šlo do šaten za stavu 5:2.

Po střeleckých hodech v první půli se čekalo, co přinese ta druhá. A začalo se zostra. Hned po rozehrávce se opřel do skákajícího balonu Pěsta, ale Novák se zaskvěl efektním i efektivním zákrokem a balon vyrazil na roh. Ve 49. minutě vyslal Makoš za obranu Sedláčka, ten lobem překonal Nováka, ale míč skončil na břevně jeho branky, aby ho Vokatý pohotově dorazil. V 63. minutě mohli hosté snížit. Přesný pas Kunce si pohotově hrudí zpracoval Šlehofer a z první zakončil. K jeho smůle to bylo pouze do levé tyče. V 64. minutě odcentroval střídající Bednár na Sedláčka, který nůžkami minul.

Za dalších pět minut našel Bednár volného Rauschera, ale jeho střelu z hranice velkého vápna zlikvidoval Novák. Vzápětí došlo k nedorozumění mezi Kuncem a Novákem. Využil toho Sedláček, který našel Makoše, ale Kunc stačil vše napravit a srazit gólovou střelu na roh. V 78. minutě podrazil Novák Ostadála a sám postižený penaltu s přehledem proměnil, kdy poslal balon na druhou stranu, než se poroučel Novák. V 80. minutě se dočkali i hosté. Po pěkné akci Želízka s Gažíkem se objevil Šťastný úplně sám před Tesařem a pohodlně skóroval. V 85. minutě si na druhé straně naskočil na Bednárův roh Bízek, ale hlavou minul. Poslední šanci měli hosté. Na roh Šťastného si naběhl Šlehofer a tvrdou hlavičkou orazítkoval břevno. Poté rozhodčí Vítek utkání ukončil.

Při posledním měření sil těchto soupeřů bylo na jaře roku 2016 konečné skóre 2:8, kdy se za hosty trefil čtyřikrát Jaroslav Volmut. Ten nyní pomohl domácím tento debakl odčinit. Patřil mezi nejlepší hráče domácích. Zdárně mu sekundovali další exvodňanský hráč Vokatý a Makoš. U hostů zahráli dobře Šlehofer a střelci branek Gažík a Šťastný. Hra v poli určitě nevypadala na takový debakl, ale naivita hostující obrany zápas rozhodla. Příští týden to budou chtít Vodňanští napravit proti Vimperku, kdy již potřebují naplno bodovat. Lažiště zajíždí do Větřní, které také potřebuje sebrat již nějaké body, aby nemělo záchranářské problémy.

FK Lažiště – FK Vodňany 7:3 (5:2)

Branky: 28. a 49. Vokatý, 1. Pěsta, 17. vlastní (Kunc), 25. Volmut, 27. Makoš, 78. Ostadál (11) – 23. a 36. Gažík, 80. Šťastný. Rozhodčí: Vítek – Izugrafov, Vrchota. DFA: Kučera ŽK: 3:5 (Hojdekr, Makoš, Linhart – Šlehofer, Šťastný, Kunc, Šteier, Šťastný). Diváků: 60.

Lažiště: Tesař – Macek, Bízek, Hojdekr (51. Bednár), Albert – Makoš (75. Ostadál), Rauscher, Volmut (72. Holub), Sedláček – Vokatý (79. Stupár), Pěsta (58. Linhart). Trenér Raušer.

Vodňany: Novák – D. Jizba (84. Kucul), Kapusta, Kunc, L. Jizba – Malík (67. Želízko), Šlehofer, Hudák, Šťastný – Gažík, Šteier (75. Kalianko). Trenér Bican.

 
 
Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle