Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští přehráli Nemanice ve všech směrech. Nastříleli čtyři krásné góly

 
úterý, 9. října 2018, 20:22

Domácí fotbalisté, kteří si byli vědomi čtyřbrankové výhry nemanických fotbalistů v minulém kole nad silným mužstvem Čtyř Dvorů, začali utkání od úvodu zápasu velkým náporem a během prvních šesti minut zahrávali hned čtyři rohové kopy.

Již ve 2. minutě nedosáhl na střílený centr Vl. Hrušky nepokrytý Štiller a ve 12.min. hlavičkoval dezorientovaný hostující Křiváček do břevna vlastní branky a odražený míč našel ve své náruči brankář Polomčák.

Hosté o sobě dali poprvé vědět až v 16. minutě, ale byla z toho hned gólová šance, když jejich určitě nejnebezpečnější hráč Bašta běžel sám na brankáře Průšu, ale ten jeho střelu vytěsnil včasným vyběhnutím na rohový kop. Ve 26. minutě se poprvé měnilo skóre, když se na rohový kop Práška nádherně vyšrouboval do vzduchu domácí stoper Doubrava a prudkou hlavičkou nezadržitelně skóroval (1:0).

Od té doby se valil na Polomčákovou branku jeden útok za druhým a výsledkem byla branka ve 34. minutě hry domácího Krále, který i když byl zády k brance, poslal nůžkami míč za uctivého přihlížení gólmana akrobaticky ze vzduchu do rohu hostující branky (2:0). Nádherný gól. Z tribuny se ozval pochvalný potlesk a to ještě domácí fanoušci vůbec netušili, co předvede tento domácí útočník v závěru zápasu.

Závěr poločasu se odehrál převážně na polovině hostů, ale střely Václav Hrušky nebo Práška však již cíl nenašly a nebo si s nimi poradil nemanický brankář.

Druhý poločas začal opět náporem domácího celku a hned ve 47. minutě měl velmi dobrou příležitost kanonýr Prášek, který pronikl svým osobitým způsobem do pokutového území hostů, místo přihrávky doleva na zcela volného Vl. Hrušku však volil kličku, ale hostující obránce mu stačil míč zblokovat na rohový kop.

Králův gól roku, vymetl pavučinku

V 50. minutě měl však kontaktní gól na kopačce nemanický Sulek, ale své šance se zalekl a poslal míč vedle pravé tyče Průšovy branky. Hned o minutu později střílel z úhlu domácí Král, jeho povedenou a hodně nebezpečnou střelu vytěsnil hostující brankář na poslední chvíli jen před sebe, ale z domácích hráčů se k dorážce již nikdo nedostal.

Pak dal o sobě dvakrát vědět výborně hrající nemanický Bašta, ale domácí obránci si s jeho průniky dokázali vždy poradit. V 65. minutě zahrozili opět domácí, když se na pravé straně krásně uvolnil Štiller, ale jeho střílenou přihrávku nabíhající Vl. Hruška těsně před poloodkrytou brankou promáchl. V 78. minutě měl rovněž gól na noze Prášek, ale na chvilku zaváhal a branku netrefil. Ale v 81. minutě se na hranici pokutového území hostů fantasticky opřel do míče Král a jeho výstavní střela vymetla nechytatelně i ty poslední pavouky v levé šibenici Polomčákovy branky (3:0). Na chýnovském stadiónu určitě gól podzimu…

A to ještě nebylo všechno, neboť v 84. minutě vyslal milimetrovou přihrávku za obranu hostů dobře hrající Doubrava a nabíhající Prášek si již sám před hostujícím gólmanem věděl rady (4:0). V tuto dobu již hosté vůbec nestíhali a někteří jejich hráči spíše pokukovali po časomíře na stadiónu, kdy již bude konec utkání.

V předposlední minutě ještě střílel tvrdě z patnácti metrů neobsazený chýnovský kapitán Mládek, ale branku těsně přestřelil a v 90. minutě ušetřil hosty od nepopulárního bůra střídající J. Hruška, když poslal z 35 metrů krásný lob na opuštěnou nemanickou branku, ale míč šel také těsně nad břevno Polomčákovy branky a hned po té rozhodčí Kříž fouknul do píšťalky naposledy a zápas ukončil.

Ohlasy z laviček

Petr Holota, trenér Chýnova: „Musím své hráče tentokrát pochválit, neboť jsme dnes předvedli velmi kvalitní a po taktické stránce výborný výkon. A navíc jsme hráli kombinační a pohledný fotbal s mnoha pěknými akcemi. Myslím si, že se divákům musel zápas líbit, vstřelili jsme čtyři krásné góly a chtěli bychom na tento náš výkon navázat i v příštím kole na hřišti v Dačicích. Soupeř měl ve svém středu tři nebo čtyři velmi nebezpečné hráče, ale dokázali jsme je eliminovat a zaslouženě jsme vysoko zvítězili."

Aleš Benkovský, hrající vedoucí mužstva Nemanic: „Vstoupili jsme do utkání špatně a první poločas se nám vůbec nevydařil. I když jsme se na hru Chýnova v týdnu připravovali, tak nás domácí stejně přehrávali. Velké problémy jsme měli s jejich nebezpečnými náběhy po stranách hřiště. Druhá půle již byla z naší strany lepší, ale kontaktní gól jsme bohužel vstřelit nedokázali. V závěru jsme již riskovali, otevřeli jsme hru a domácí nás z rychlých brejků v poslední desetiminutovce ještě dvakrát potrestali. Chýnovským k jejich zasloužené výhře gratuluji.“

FC Chýnov – SK Nemanice 4:0 (2:0)

Branky: 34. a 81. Král, 26. Doubrava, 84. Prášek. Rozhodčí: Kříž ml. - Ťupa, Cigáň. ŽK: 1:3 (Prášek - Křiváček, Novotný, Bašta). Rohy: 12:3. Diváků: 120.

Chýnov: Průša – Zítek, Doubrava, Petrů, Mareš – Vl. Hruška (74. F. Zadražil), Mládek, Václ. Hruška, Štiller (82. J. Hruška) - Král, Prášek. Trenér Petr Holota.

Nemanice: Polomčák – Křiváček, Lukáš, Benkovský, Kisvetr (46. Hucek) – Čapek, Jelínek, Strnad, Novotný (77. Zozuliak) – Sulek, Bašta. Hrající vedoucí mužstva Aleš Benkovský.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer