Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pod novým trenérem přišla i první lhenická výhra venku

 
úterý, 9. října 2018, 09:27

Lheničtí doposud plně bodovali ve všech čtyřech zápasech doma, ale na soupeřových hřištích uhráli pouze jednu plichtu (v Nové Vsi). Před zápasem s nováčkem a sousedem v tabulce (Lhenice páté, Semice šesté) došlo u týmu ke změně na trenérském postu. Převzal jej Lheničák, bývalý výborný hráč a zkušený trenér (naposledy divizního Jankova) Ivo Čech.

V tomto utkání jeho noví svěřenci soupeři dvakrát utekli o dva góly, tomu se však podařilo také dvakrát snížit na rozdíl jedné branky, a to v obou koncích poločasů, když v tom druhém byl herně lepší, přesto Lheničtí zápas dovedli k těsnému vítězství.

Ve vyrovnaném vstupu do utkání, za oboustranného vyčkávání a testování soupeře bez vznikajících brankových příležitostí, to přece jen byli hosté, kteří častěji byli v držení míče. Ti také jako první po rohovém kopu Ilievem ohrozili branku, leč s nepřesným zakončením.

Domácí hned po lhenickém zaváhání odpověděli, ale rovněž s neefektivní koncovkou. Další chvíle přinesla Ilievův kontr s přenecháním balonu nabíhajícímu Pořádkovi, jenž vypálil těsně vedle brankové konstrukce. Z následujícího dlouhého nákopu Semických vznikla ve lhenické šestnátce gólová možnost, kterou stačil Tůma odvrátit na roh.

Běžela 18. min. a při útočné akci prostrčil Beran uličkou míč na Ilieva. Ten jej zpětně nabil na šestnáctku Prennerovi, jehož následnou přesnou střelou k tyči šli Lheničtí do vedení - 0:1. V dalším hracím čase docházelo k oboustrannému ohrožování branek, jako té lhenické, kdy po centru a hlavičce skončil míč se štěstím v náručí gólmana Dvořáka.

Naopak poté zase v té semické, a to po standardce, kdy balon vypálený z Prennerovy kopačky skončil vedle tyče. Ve 30. min. po nakrátko rozehraném rohovém kopu a Beranově průniku do velkého vápna Tůma již zamířil přesně a navýšil vedení svého týmu na 0:2.

Lhenice po dvougólovém vedení polevily

Za dvoukolového vedení nebyla jeho hra tak koncentrovaná a přesná, přesto po provedení rohového kopu domácími šli hosté v úniku do přečíslení, které zakončoval Iliev střelou, jež snad olízla břevno. A přišlo semické varování. Nejprve ve 37. min., kdy dobře mířenou střelu stačil gólman Dvořák vytěsnit a poté i další s gólovými parametry, kterou skvěle vytáhl na roh. V samém konci poločasu již udeřilo. Rychlý semický atak byl zakončen Nouskovým gólem do šatny - 1:2.

S jednobrankovým náskokem tak hosté vstupovali do druhého dějství. Po pěti minutách zahrávali rohový kop, který domácí odhlavičkovali jen k Ilievovi, jenž z hranice velkého vápna branku přestřelil. Až poté se převážně hrálo od šestnáctky k šestnáctce bez gólových šancí za kontroly jednogólového náskoku hosty, ale za zbytečného jejich řečnění.

Až v 80. min. důrazným napadáním získali míč pro Dominika Kiše, který v šestnáctce našel Ilieva. Ten přesnou gólovou trefou znovu upravil jejich vedení na dvoubrankový rozdíl - 1:3. Utkání již ukrajovalo poslední minutu, když domácí se dlouhým balonem dostali do trestného území hostí. V něm stoper Kopf ve snaze odvrátit hrozící nebezpečí zahrál rukou. Následovala nařízená penalta a její bezpečné proměnění Zborníkem na 2:3.

Na případné zdramatizování závěru mače již Semickým nezbylo času, a tak Lheničtí dosáhli na první vítězství na soupeřově hřišti, které je spolu s postupem na třetí tabulkovou příčku atraktivní pozvánkou na následující derby doma s Prachaticemi.

Hodnocení zápasu trenérem Lhenic Ivo Čechem: „Získali jsme krásné tři body s velmi těžkým soupeřem. Domácí mají kvalitní tým namixovaný ze zkušených hráčů a mladíků, vesměs prošlých píseckým fotbalem, což je na jejich fotbalovém projevu znát. Jsem u týmu první týden a některé hráče viděl až v pátek, takže jsme měli velmi málo prostoru nějaké věci, které bych chtěl v naší hře vidět, vyzkoušet a přenést do zápasu. Ale začali jsme aktivně, dostali se v průběhu oboustranně kvalitního prvního poločasu do dvoubrankového vedení a hru víceméně kontrolovali. Až moc a úplně zbytečně jsme se ale věnovali řečnění, na tom musíme zapracovat. To nás vyvádí z koncentrace a možná i proto prakticky s hvizdem končícím poločas přišlo po ztrátě ve středu hřiště snížení na 1:2. Druhý poločas se domácí začali více tlačit na naši polovinu, ale do větších šancí jsme je nepouštěli. Navíc se nám povedlo opět odskočit na dvoubrankový rozdíl a vypadalo to na klidný závěr. Bohužel jsme v 89. minutě nesmyslně ve vápně zasmečovali, dovolili domácím snížit z penalty a zadělali na drama, které se ale nekonalo, a my si to vítězství uhráli.“

FC  AL–KO Semice – SK Lhenice 2:3 (1:2)

Branky:18.  P. Prenner, 30. T. Tůma, 80. R.Iliev – 45. M. Nousek, 90.L.Zborník (pen.). Rozhodčí: M. Písek – R. Mráz, V. Vejčík. ŽK: 1:2.

SK Lhenice: Dvořák – Trojan, Kopf, Tůma, Dav. KIš – Mahák, Prenner (73. Málek), Beran, Dom. Kiš (80. Kolář) – Iliev (84. Mrkvička), Pořádek (89. Sura). Trenér Ivo Čech.

Napsal(a) Josef Bumba | Foto Jan Klein