Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ivo Čech se vrací do trenérského kolotoče. Převzal rodné Lhenice

 
čtvrtek, 4. října 2018, 20:47

„Peckáři“ ze Lhenic byli jen jeden víkend bez trenéra. Na vlastní žádost skončil minulý čtvrtek Václav Mareš, u kormidla úspěšně zaskočil v sobotním střetnutí s Vimperkem (6:0) šéf klubu Pavel Boška. A druhý den si plácl s novým koučem. Nováčka I. A třídy povede zkušený Ivo Čech.

Vy se prakticky vracíte zpět ke svým kořenům. Jste místní rodák, s fotbalem jste tu začínal. Jak došlo k vašemu comebacku?
Vzhledem k tomu, že tu navíc i bydlím, tak to žádný veliký návrat není. Jenom k tomu fotbalu. Trenér Mareš už po utkání s Lažištěm oznámil šéfovi, že chce skončit. Domluvili se spolu, že se sejdou ve čtvrtek, aby to probrali osobně. Ale už v úterý to trenér poslal do světa sám, takže se ta zpráva roznesla. Ve čtvrtek mě Pavel Boška oslovil a v neděli jsme se dohodli.

Nechybělo vám trénování, když jste skončil v Jankově?
Abych pravdu řekl, tak za pár dní ani ne. Měl jsem najednou čas na aktivity, na které dřív ne. Zbylo i víc času na rodinu. Ale na fotbal jsem se samozřejmě jezdil dívat jak pořád do Jankova, tak jsem sledoval i Lhenice. Ale taky je pravda, že jsem se do trénování nehrnul.

Asi nemůžete uplatňovat stejné nároky jako předtím v Jankově. Co víte o samotném týmu Lhenic?
Fotbalisti tady samozřejmě jsou, ale nemají najeté ty návyky, na které jsem zvyklý. Některé z nich uvidím třeba až v pátek, ale musím to respektovat. Tréninky jsou v úterý a právě v pátek. Musíme při tom stihnout nacvičit co nejvíc.

Určitě by u hráčů měla zapracovat i vaše přirozená autorita. Hrál jste vyšší soutěž, trénoval jste divizi. Ale i díky tomu, vidíte už nějaké problémy?
Možná to, že kádr je daný, a když se něco stane, není odkud brát náhradu. Mládež tady není, to je problém. Ale to je nejspíš problém celého českého amatérského fotbalu. Bude to složitější, ale musíme to zvládnout. Budu se snažit klukům předat co nejvíc ze svojí praxe.

Nechybí vám Jankov?
Vždyť tam často jezdím. Moje žena je Jankovačka, holky taky. Navíc moje rodina mě vždycky podporovala, když jsem v Jankově působil.

Jak jste řekl, v neděli jste se s prezidentem klubu Pavlem Boškem dohodli na spolupráci a máte tedy týdne na bližší seznámení s kádrem. To jsou šibeniční termíny.
Na tom něco je, i když jsem sledoval Lhenice i předtím. Každopádně času nemáme moc, ale musíme pracovat. Je to o lidech, aby chtěli oni. Potom to zvládneme. Z mojí strany se může očekávat maximum.

V sobotu vás čeká tvrdá prověrka, míříte k sousedovi v tabulce do Semic. Ty jsou hned za vámi na šesté příčce s tříbodovou ztrátou. To bude nelítostný souboj a pro vás sakra napínavá premiéra.
To každopádně. Viděl jsem Semice, když vyhrály s Planou. Hrály velice dobře a mohly vyhrát vyšším rozdílem. Neměly nejlepší začátek, ale jejich hra se zlepšila. To se projevilo i na výsledcích. Ale i naši kluci v posledním kole s nebezpečným Vimperkem dokázali, že fotbal umí. Jak říkám, bude to záležet na nich, jak se s tím vyrovnají.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle