Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Ves ztratila ve Větřní. Neproměnila penaltu a inkasovala v závěru

 
úterý, 2. října 2018, 20:28

V 8. kole zavítala Nová Ves do Větřní. Oba týmy v minulém kole I. A třídy naplno bodovaly a tak se čekal zajímavý duel. Hrálo se za slunečného počasí, ale na nepříliš kvalitním povrchu.

První poločas přinesl pár šancí na obou stranách. Odehrával se nepříliš pohledný fotbal plný nepřesností. Za zmínku stojí šance hostujícího Trejbala, který ve 25.min. místo aby nahrál zcela volnému Procházkovi, volil střelu, se kterou brankář Votýpka neměl problém.

Domácí hrozili ze standardních situací a zvlášť trestný kop z 28.min. těsně minul tyčku hostí. Ještě před přestávkou, ve 40.min., vyvezl Jiránek míč z vlastní poloviny, přešel přes dva hráče, předložil Procházkovi, ale ani on se proti výbornému Votýpkovi neprosadil. A tak skončila nezáživná první půle bez gólů.

Po přestávce se konečně začal hrát fotbal. A ve 49.min. si po faulu domácích míč za velkým vápnem postavil Novák a přesnou střelou do šibenice nedal gólmanovi šanci - 0:1. Za deset minut ale bylo srovnáno. Větřní vyrovnalo sporným gólem (opět z trestného kopu), když střelu Sukdoláka Bartizal chytil a držel na brankové čáře, jenže pomezní sudí "viděl" míč za čárou.

Tato nespravedlnost ještě víc namotivovala hosty a na branku domácích se hrnul jeden útok za druhým. Úsilí vyústilo v branku na 1:2 z kopačky kanonýra Procházky. V této fázi utkání byli hosté jasně lepší a svým tlakem si vynutili pokutový kop. Ten ale kapitán Boháč v 81.min.  neproměnil. Za dvě minuty neuspěl v tutovce Holý, který přestřelil z malého vápna.

A tak, jak to bývá, po zbytečném rohu a po pěkném nacvičeném signálu domácí v 88.min. srovnali dělovkou Weinharda - 2:2 Utkání skončilo, hosté odjížděli zklamaní, zatímco domácí museli být s bodem spokojeni. V dalším kole zajíždí Větřní do Bavorovic a N. Ves v neděli přivítá ve šlágru budějovickou Slavii, což bude zároveň souboj třetího se čtvrtým.

SK Větřní – TJ Nová Ves 2:2 (0:0)

Branky: 60. Sukdolák, 88. Weinhard – 49. Novák, 66. Procházka. Rozhodčí: Kollmann – Valeš, Ernst. ŽK: 2:4 (Sivák, Gutheis – Janeček, Boháč, Holý, Neumann). Diváků: 100.

Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Michaela Vrábková