Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští přišli o výhru v 88. minutě, když Včelnice srovnala v devíti!

 
středa, 26. září 2018, 10:02

Domácí fotbalisté, kteří na rozdíl od hostů nastoupili po delší době téměř v kompletní sestavě, sehráli s loňským účastníkem KP vyrovnané utkání, ve kterém sahali po všech třech bodech, ale velkou chybou v samém závěru zápasu nakonec brali jen bod. V první půli se hrálo převážně ve středu hrací plochy a novovčelnické mužstvo se představilo v Chýnově ve velmi dobrém světle a konečná remíza je spravedlivým vyjádřením sil na hrací ploše.

V prvním poločase se domácímu celku dlouho nedařilo dostat se do nějaké vyložené příležitosti a to platilo i o druhé straně. Za zmínku snad stojí jen tvrdá rána nebezpečného hostujícího střelce Pacholíka ze 4.min., s níž si domácí gólman Průša poradil, a střela Tučka ve 20.min., kterou Průša vyrazil na poslední chvíli na rohový kop. Z domácího celku zahrozil ve 24.min. Prášek, ale i jeho střelu z osmnácti metrů zlikvidoval na druhé straně včelnický brankář Vokuš. Ve 31.min. prudký centr Vl. Hrušky vypadl Vokušovi z náruče, ale dvěma dobíhajícím domácích hráčům se nepodařilo dopravit míč do opuštěné branky.

Ve 43.min. se opět výborně uvolnil domácí Prášek, ale jeho umístěnou střelu Vokuš vytěsnil na rohový kop. Po jeho rozehrání byl v pokutovém území hostů sražen nejnebezpečnější domácí hráč Prášek a rozhodčí Lepič nařídil k nevoli včelnických hráčů a především trenéra pokutový kop. Ten Prášek ve 44.min. s přehledem proměnil a Chýnovští odcházeli do šaten s jednobrankovým náskokem (1:0).

Dohrávali bez dvou raněných

Druhý poločas začal ve 47.min. velkou šancí domácího Václ. Hrušky, který postupoval z úhlu sám na včelnickou branku, ale místo střely ještě hledal svého spoluhráče a hostující obránci stačili jeho přihrávku srazit na rohový kop. O tři minuty později vznikla velká skrumáž před Vokušovou brankou, domácí hráči se natřikrát snažili dorazit z bezprostřední blízkosti míč za jeho záda, ale ani jedna dorážka v síti neskončila. V 56.min. však přišel zbytečný faul domácích před svým pokutovým územím a Tuček z nařízeného trestného kopu prostřelil po zemi zeď a vyrovnal na 1:1.

Včelničtí se však radovali pouhou minutu, neboť hned v 57.min. posadil chýnovský Doubrava trestný kop na hlavu neúnavného Václava Hrušky a ten přesnou hlavičkou do protipohybu brankáře dostal domácí mužstvo opět do vedení (2:1). Od té doby získali Chýnovští mírnou převahu a zdálo se, že zápas již dovedou do vítězného konce. A to i proto, že se hostům v 75.min. a v 85.min. zranili dva hráči, kteří nemohli dále pokračovat ve hře, a protože jediný jejich náhradník šel na hrací plochu již v 63.min., dohrávali závěr zápasu s osmi hráči v poli.

Přesto se jim podařilo v 88.min. po obrovské chybě domácích na své polovině v rohu hřiště srovnat skóre na konečných 2:2, když autorem branky do sítě domácích po přihrávce Nebeského byl nepokrytý Průša a v tu dobu chýnovská tribuna (vyjma rozradostněných asi dvaceti fanoušků z Nové Včelnice) jako by oněměla… Domácí fotbalisté se tak nakonec museli spokojit pouze s jedním bodem, i když všechny tři měli doslova na dosah ruky. Za zmínku ještě stojí i vykázání hostujícího trenéra Vajdy v 74.min. hry z trenérské lavičky za opakované hrubé urážky na adresu hlavního rozhodčího a asistenta.

Ohlasy z laviček

Petr Holota, trenér Chýnova: „Představil se u nás velmi kvalitní soupeř a my jsme měli problém dostat se do hry. Šli jsme do vedení z penalty, kdy se jednalo o evidentní podražení Práška uvnitř pokutového území, ovšem pak jsme si nechali zbytečně vyrovnat ze standardky, když střela prošla po zemi zdí, což by se stávat nemělo. Naštěstí se nám vzápětí podařilo po výborně provedeném trestném kopu Doubravy a hlavičce Václava Hrušky dostat se opět do vedení a byli jsme ve hře. Mrzí mě však, že jsme závěr zápasu vůbec nezvládli, ale remíza je spravedlivá.“

Radek Vajda, trenér N. Včelnice: „Bod z hřiště Chýnova bereme všemi deseti, neboť jsme k zápasu přijeli bez čtyř hráčů základní sestavy a s jediným náhradníkem na lavičku. Čekali jsme tvrdý boj, což se také potvrdilo, ale fotbal příliš krásy nenabídnul. Penalta na nás byla přísná, rád se podívám zítra na video. Za bojovnost jsme si bod zasloužili a smekám před klukama, že ten bod v tak těžkém zápase, v tak okleštěné sestavě a proti kvalitnímu soupeři nakonec vybojovali a to i přesto, že jsme dohrávali poslední minuty utkání a čtyřminutové nastavení jen o devíti lidech.“

FC Chýnov – TJ Nová Včelnice 2:2 (1:0)

Branky: 44. (pen.) Prášek, 57. Václav Hruška – 56. Tuček, 88. Průša. Rozhodčí: Lepič – Ťupa, Pravda. DFA: Pečenka. ŽK: 2:5 (Doubrava, Jan Hruška – Hulík, Petráš, Pivko, Mareš, Šlapanský). Rohy: 9:5. Diváků: 110.

Chýnov: Průša – J. Hruška, Doubrava, Petrů, Mareš – Vl. Hruška, Mládek, Václ. Hruška (85. T. Kučera), Štiller (43. F. Zadražil) – Král, Prášek. Trenér Petr Holota.

N. Včelnice: Vokuš – Hornát, Hulík (63. Zápotoka), Pivko, Průša – Petráš, Šlapanský, Tuček, Mareš – Pacholík, Nebeský. Trenér Radek Vajda.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer