Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strakonice dotahovaly náskok Nové Vsi. O body se podělily

 
úterý, 18. září 2018, 16:22

V šestém kole na sebe narazily dosud neporažené týmy Strakonic a Nové Vsi. Domácí Junior nastoupil ve stejném složení z minulého týdne, novoveský trenér Pekárek poslal do hry od začátku dvě nové posily, Trejbala s Prokopem. Zvlášť Aleš Prokop měl těžký úkol nahradit kanonýra Procházku.

První šanci utkání si vypracovali domácí, po tečované střele V. Šrámka musel předvést své umění gólman Bartizal. V 8. minutě skončil míč z kopačky F. Vávry na břevně domácí brány a jakoby tím otřásl sebevědomím Junioru, protože od té doby byli hosté fotbalovější. Lépe kombinovali, jenže chyběla finální přihrávka. A protože ani domácí nic nevymysleli, skončil poločas bez gólů.

Do druhého dějství poslali hosté na hřiště Češku s Neumannem a právě Neumann zahrával ve 49. minutě rohový kop, který proměnil hlavou Boháč - 0:1. V 54. minutě se po autovém vhazování ve vápně uvolnil Janeček, ale střela šla mimo. Domácí dali o sobě vědět až v 58. Minutě, kdy Zušťákova střela skončila na boční síti. Ale to byla do té doby jediná akce domácích. N. Ves i ve druhé půli dobře kombinovala a domácí se nedokázali prosadit.

Asi rozhodující moment přišel v 76. minutě, kdy hostující Neumann neuspěl sám proti Lízalovi a následně po souboji Boháče a Zušťáka nařídil rozhodčí pokutový kop, který strakonický střelec s přehledem proměnil - 1:1.V nervózním konci ještě  vychytal Bartizal Němečka a neujal se ani přímý kop  Neumanna v 90.min. A tak zápas výborné úrovně skončil 1:1.  

Asistent trenéra N. Vsi Roman Tunka k utkání poznamenal: „Hráli jsme proti silnému soupeři, kterého jsme od začátku chtěli překvapit aktivní hrou s napadáním, což se nám podařilo. I když jsme byli lepší, s remízou jsme spokojeni. Musím pochválit celé mužstvo, výborně zahrál Jakub Kohout a Adam Trejbal.“

FK Junior Strakonice – TJ Nová Ves 1:1 (0:0)

Branky: 76. (pen.) Jan Zušťák – 49. Boháč. Rozhodčí: Ťupa – Brych, Čarek. ŽK: 1:8 (Kočí – Prokop, Kohout, Pech, Jiránek, Trejbal, Holý, Janeček, Vávra). Diváků: 185.

Strakonice: Lízal – Boukalík (65. Touš), Němeček, M. Kostka, Kočí – Bálek, M. Šrámek (26. Ouška), V. Šrámek, Čapek, Máška (87. Beran) – Zušťák. Trenér Luděk Cimrhanzl.

N. Ves: Bartizal – Pech, Vávra, Kohout, Boháč – Holý, Novák (46. Neumann ml.), Trejbal (80. Graman) – Prokop (46. Češka), Jiránek (88. Srbený), Janeček. Trenér Miroslav Pekárek.

Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Michaela Vrábková