Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sezimoústecký Sokol se nese na vítězné vlně. Pocítily to i Bernartice

 
středa, 12. září 2018, 09:23

K odehrání 5. kola krajské I. A třídy zajížděli bernartičtí fotbalisté ke svému soupeři do Sezimova Ústí. Sokolu se na počátku soutěže daří a jeho minulá vysoká výhra v Dačicích dávala tušit, že to pro Bernartické nebude nijak jednoduché utkání.

Od počátku domácí zatlačili svého soupeře na jeho polovinu hřiště a podařilo se jim celkem rychle a snadno po standardní situaci a odraženém míči zaznamenat první gól. Zhruba po dvaceti minutách se hra vyrovnala a i hosté měli určité možnosti k úspěšnému zakončení svých akcí. Druhý poločas již byly Bernartice v poli lepším mužstvem, avšak herní převahu se jim nepodařilo přetavit ve vyrovnávací gól. Naopak domácí devět minut před koncem utkání pojistili výsledek a pak již bez nějakých problémů dotáhli utkání do vítězného konce.

Utkání začali lépe domácí a byli aktivnější jak kombinačně, tak v pohybu. Již ve 12. minutě se jim podařilo skórovat. Po rohovém kopu se k odraženému míči dostal v pokutovém území Jakub Škarda a neměl větší problém trefit odkrytou část brány – 1:0. Domácí nadále pokračovali v aktivní hře a hosté vycházeli ze zajištěné obrany do protiútoků. Ty se jim i díky dobře a aktivně hrajícím domácím borcům nedařilo realizovat v brankové příležitosti.

Zhruba po dvaceti minutách zápasu se hosté stále více kombinačně lepšili a utkání se začalo opticky vyrovnávat. Ve 24. minutě střela Kukrála levačkou skončila nad Hovorkovou bránou. Václav Homola centroval míč ve 28. minutě do ohně a hlavičku Ťupy zkušený domácí gólman Petr Hovorka zlikvidoval.

Kapitán domácích Václav Hoffmann ve 30. minutě vysunul do ataku Irsu, který střílel jen těsně vedle pravé tyče Fučíkovy brány. Pak Hoffmannova hlavička směřovala opět jen vedle tyče. Suchopárovu střelu v 38. minutě gólman u levé tyče chytil. Ve 42. minutě zahrával trestný kop Trantina, jeho první střelu odrazila zeď opět k jeho kopačkám, následnou zblokoval jeden z obránců a z ohrožení domácí brány nebylo nic. Poločas tedy skončil jednobrankovým rozdílem ve prospěch domácích.

Na konci završil výhru Nikl

Ve druhé části hry se obraz hry poněkud změnil. Hosté se vehementně snažili o vyrovnání.  Domácí se vědomi si náskoku z první půle nikam nehnali a bránili s úspěchem své jednobrankové vedené. V 48. minutě po rohovém kopu Staňka se dostal míč na přední tyči k Herinkovi. Ten vystřelil, avšak míč skončil vedle bližší tyče v autu.

O tři minuty později po trestném kopu Staňka z pravé strany hlavičkoval Mára opět jen vedle vzdálenější tyče. V 54. minutě střelu Davida Novotného zblokoval hostující obránce a rezultoval z toho rohový kop. Hoffmannovu střelu doprostřed brány v 59. minutě brankář Tomáš Fučík skryl ve svých rukavicích.

V 72. minutě se zrodila gólová situace pro hosty. Mára perfektní kolmicí vysunul napravo nabíhajícího Staňka. Ten postupoval osamocen na gólmana. Dobře předvídající Hovorka však jeho přesnou střelu k bližší tyči bravurně vyrazil.

Domácím se naskytla příležitost v 76. minutě pojistit své vedení. Rychlou kvalitní kombinační akci z pravé strany po ose Hoffmann – Nikl – Bartáček zakončoval osamocen před brankářem posledně jmenovaný jen do těla dobře vyběhnutého Tomáše Fučíka.

V 81. minutě se v závěrečném náporu domácí dočkali pojištění náskoku. Po rohovém kopu se k míči dostal na pravé straně určitě nejlepší hráč na hřišti Václav Hoffmann. Jeho přesný centr na zadní tyč hlavičkoval nikým neatakovaný Petr Nikl do sítě a udělal tak pochopitelně velkou radost svým spoluhráčům a početnému publiku – 2:0.

Utkání se pak již pouze dohrávalo a za zmínku stojí pouze střela Hoffmanna v 90. minutě, která skončila těsně nad břevnem bernartické brány.

Příští utkání odehrají Bernartice doma s Veselím nad Lužnicí v neděli 16. září od 16:30 hodin.

TJ Sokol Sezimovo Ústí – TJ Sokol Bernartice 2:0 (1:0)

Branky: 12. Jakub Škarda, 81. Petr Nikl. Rozhodčí: Nedvěd – Kollmann, Bumba. Delegát: Štuk. ŽK: 2:1 (55. Mrúz, 69. Pavel Sazma – 11. Václav Homola). Diváků: 150.

Sokol S. Ústí: Hovorka – Mrúz (86. Hladík), Vilímek, Pavel Sazma, Podroužek – Václav Škarda – Jakub Škarda, Bartáček (78. Petr Sazma), David Novotný – Irsa (57. Nikl), Václav Hoffmann (K). Trenér Matěj Pěknice.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) –  Mir. Suchopár, Novák, Trantina, T. Češka – Kukrál (46. Petr Mára), Ťupa (46. Vít Herink) – Václav Homola, Kloboučník, Pěchota (76. Růžek) – Staněk (84. Rakovan). Trenér Petr Vašíček.

 

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Škrle