Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vyrovnaný souboj nováčků skončil bez branek

 
úterý, 11. září 2018, 10:54

Ve čtvrtém utkání mistrovské sezóny v I. A na sebe narazili nováčci, hrající ještě loni I. B třídu, a vstoupili do ní bez respektu. Novovesští se vezli na vítězné vlně, když ve třech úvodních zápasech plně bodovali a až v tomto čtvrtém na plný bodový zisk plichtou nedosáhli. Lheničtí zase po dvou výhrách doma a jedné prohře venku získali tentokrát na soupeřově hřišti první bod a je proto pro ně cennější, než pro domácí. V jejich vzájemném poměření, ve svižném tempu a v nasazení, vznikaly oboustranně brankové příležitosti povětšinou ze standardek a centrovaných míčů před branku, avšak bez gólového využití.

Již ve druhé minutě utkání Lheničtí rozehráli rohový kop a z něho Mahákova hlavička skončila těsně nad břevnem. Hned poté se Pořádkem prosadili znovu, jeho střelecká záměrná ale rovněž nesměřovala přesně „do černého“. Následně to byli domácí, kteří po rohovém kopu orazítkovali tyč.

Po čtvrthodině hry z jejich akce další hrozící nebezpečí odvrátil až včasným výběhem a zásahem gólman Dušek a hned nato zahodili tutovku, kterou hosté se štěstím přežili. Ve 22. min. na druhé straně Mahák vybojoval míč, uličkou vyslal Pořádka, jehož únik na novoveskou branku v poslední chvíli zablokoval jeden z beků

Ve 32. min. po rohovém kopu byla domácí již odkrytá branka v akutním nebezpečí znovu, když Iliev sám před ní zblízka nezasáhl centrovaný balon přesně. Ani následná lhenická útočná snaha, založená nahrávačem Málkem a pokračující zakončovateli Ilievem a Pořádkem, pozorného domácího gólmana Bartizala gólově neohrozila.

Blížil se závěr prvního poločasu. Novovesští měli výhodu další standardky, při jejím provedení gólman Dušek podběhl míč a nakonec přece jen obránci odvrácený zapříčinil pouze další rohový kop pro domácí.

A tak se do druhého poločasu vstupovalo za bezbrankového stavu. V něm hned v jeho počátku to byli domácí, co po centru velice nebezpečně zahrozili Duškově brance, Lhenickým se ji i tentokrát podařilo uchránit. V 53. min. odpověděl hostující tým Ilievem nacentrovaným míčem Mahákovi, který jej ve výhodném postavení před Bartizalem netrefil naplno, a možnost ke skórování tak nevyužil. Po hodině hry po autovém vhazování Novoveskými, jimi vypálená střela z otočky jen o kousek minula cíl a byla předzvěstí přece jen získané převahy domácími.

Lheničtí z pozorné obrany útočnými výpady kontrovali, povětšinou nedotaženými. Žádnému z aktérů mače se nepodařilo dopravit míč do soupeřovy sítě, a tak se jejich týmy rozešly zaslouženě smírně s dělbou bodů.

Miroslav Pekárek, trenér N. Vsi: „Ve čtvrtém kole zavítalo do Nové Vsi mužstvo Lhenic. Úvod zápasu patřil hostům, kteří se prezentovali rychlou kombinační hrou. Po čtvrthodině jsme hru vyrovnali a celý první poločas se hrál ve svižném tempu, ale ani jedno mužstvo své šance neproměnilo, a tak skončil poločas bez branek. Ani v druhé půli se obraz hry nezměnil, obě mužstva si připravila několik šancí. Ale chyběl klid v zakončení, na čemž se podíleli i oba brankáři. Pěkný zápas, který se musel líbit, skončil zaslouženou remízou, a za předvedený výkon si zaslouží pochvalu obě mužstva. V dalším kole zajíždíme k jednomu z favoritů soutěže, Junioru Strakonice.“

Václav Mareš, trenér Lhenic: "Remizový zápas, s bodem jsme spokojeni. Při proměnění některé vyložené šance jsme mohli pomýšlet i na výhru, ale musíme být při zemi. Od začátku jsme byli domácím rovnocenným soupeřem, výborně zahrála obrana, celkově to byl zodpovědný výkon. Do branky šel tentokrát místo Dvořáka Dušek a zachytal dobře. Před zápasem se zranil Beran, ale se změnami jsme se dokázali vyrovnat. Bod ze hřiště soupeře klukům ještě posílí sebevědomí.“

TJ Nová Ves – SK Lhenice 0:0

Rozhodčí: Náprava – Valeš, Cigáň. ŽK: 4:4 (Kohout, Holý, Janeček, Srbený – Sura, Balica, Málek, Tůma). Diváků: 85.

Nová Ves: Bartizal - Jiránek, Novák, Pech (72. Prokop), Vávra (84. Beneš), Procházka (86. Srbený), Neumann ml. (46. Češka), Kohout (64. Trejbal), Janeček, Holý, Boháč. Trenér Miroslav Pekárek.

Lhenice: Dušek – Trojan, Dav. Kiš, Sura – Tůma – Balica, Málek, Prenner, Mahák – Iliev, Pořádek (60. Lukač). Trenér Václav Mareš.                                

Napsal(a) Josef Bumba | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama