Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lokomotiva u nováčka ve Lhenicích narazila

 
úterý, 4. září 2018, 10:13

Trvalý déšť zavinil podmáčený trávník, přesto se hrál oboustranně kvalitní fotbal v bojovnosti, pohybu a nasazení. Domácím se v I. poločasu mače podařilo utéci soupeři o dvě branky, jednou z nich z penalty. Ve druhé půli hostující tým snížil na rozdíl jednoho gólu rovněž z pokutového kopu, ač již o deseti. Lheničtí své vítězství pečetili až v úplném závěru utkání třetí brankou. Mladý tým Lokomotivy přes prohru předvedl kvalitu.

Byli to domácí, kteří hned v úvodu zápasu ohrozili branku Lokomotivy. Ve 3. min. sklepl Prenner hlavou míč Ilievovi, který ale zamířil těsně vedle tyče. Poté jeho spoluhráč Beran po získaném balonu postupoval sám na gólmana Rodena, nad kterým pro váhání v zakončení nevyzrál.

Nato, po Lhenickými rozehraném rohovém kopu, šli zase hosté v rychlém brejku do otevřené obrany, domácím se jej podařilo zavčasu zachytit. V 11. min. měli velkou možnost ujmout se vedení, když jejich střelu zblízka lhenický gólman Dvořák jen reflexivně vyrazil, a následující dorážku stačil jeden z bránících odvrátit z brankové čáry.

Ve 28. min. mohl domácí Prenner, po uvolnění Pořádkem poslat svůj tým do vedení, jasnou gólovou příležitost však střelecky promarnil.  Obraně Lokomotivy dělal problémy rychlonohý Iliev, jehož několikrát zastavila problematickými skluzy. Po půlhodině hry jim již unikl, předložil balon před Rodenovu branku Pořádkovi a ten se v takové výhodné pozici nemýlí - 1:0.

Později byl další Ilievův brejk zastaven v šestnáctce jen za cenu faulu, následě u nařízenou penaltu Pořádek s přehledem proměnil ve druhou gólovou trefu - 2:0. Domácí tak do druhého poločasu vstupovali s dvoubrankovým náskokem.

V něm byli Lheničtí kombinačně lepší, pod dirigováním výborně hrajícího stopera Tůmy se jim dařilo hájit dvougólový rozdíl důsledným eliminováním útočných snah soupeře, ale nevedlo se jim vsítit uklidňující další branku, i když možnosti k tomu měli, tu největší při Pořádkově samostatném nájezdu na gólmana Rodena.

Zvláště, když v 78. min. rozhodčí poslal Lokomotivu do deseti za jeho kritiku hráčem Havlem. Přesto to byl hostující tým, který v oslabení vstřelil Navrátilem kontaktní gól z penalty, a to za sporný Beranův faul v nepřehledné mlýnici před Dvořákovou brankou - 2:1.

Závěr zápasu tím tak byl zdramatizován. Až v poslední minutě střídající Dominik Kiš z předloženého balonu zleva Pořádkem překonal Rodena v brance a třetím gólem potvrdil zasloužený druhý domácí plný bodový zisk – 3:1.

Hodnocení zápasu trenérem Lhenic Václavem Marešem: „Od začátku utkání jsme udávali rytmus hry. Soupeře jsme prakticky k ničemu nepustili. Lokotka měla pouze jeden náznak závaru před naší brankou, jinak nic zásadního. Výborně nám zahrála záloha a především na stoperu Tomáš Tůma. Poločas jsme po zásluze vyhráli a ve druhém mohli rozhodnout podstatně dříve. Pořádek šel sám na bránu, ale nedal. Naopak jsme pět minut před koncem zápasu inkasovali z penalty, ale kluci ukázali svůj charakter, a hned z protiútoku vstřelili třetí branku. Podali velmi dobrý výkon a znovu musím nad všechY ny vyzdvihnout Tomáše Tůmu.“

SK Lhenice – Lokomotiva Č.Budějovice 3:1 (2:0)

Branky 30. (pen.) a 39., R. Pořádek, 90. Dom. Kiš – 84. (pen.) F.Navrátil. Rozhodčí::J. Lepič – R. Mráz, L. Pravda. Delegát: J. Chlaň. ŽK: 5:2. ČK: 0:1 (78. S. Havel).

Lhenice: Dvořák – Trojan, Tůma, Dav.  Kiš – Balica, Prenner (76. Dom. Kiš), Málek, Beran, Mahák – Iliev, Pořádek.

 
 
Napsal(a) Josef Bumba | Foto Jan Klein