Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Výhru Bernartic s Planou zařídili benjamínci Staněk s Pěchotou

 
úterý, 28. srpna 2018, 09:17

K prvnímu domácímu mistrovskému utkání v novém ročníku 1. A třídy nastoupili Bernartičtí proti soupeři z Plané nad Lužnicí. V minulém kole oba týmy remizovaly. Domácí v Dačicích a hosté na domácím hřišti se Ševětínem. Touha po uhrání co nejlepšího výsledku byla od počátku utkání u obou soupeřů očividná.

Domácí na začátku střetnutí solidně bránili a nechali hrát soupeře. Do šancí se ale oba týmy dostávali jen stěží. Poločas utkání také žádný gólový efekt nepřinesl. Ve druhém již byli domácí o poznání aktivnější směrem dopředu a to se jim vyplatilo. Úvodní gól se jim podařilo zaznamenat z kvalitně zahraného trestného kopu. Další průběh utkání byl vyrovnaným bojem ve středu hrací plochy bez větších brankových příležitostí na obou stranách. Domácí pak šest minut před koncem svůj jednobrankový náskok pojistili po pěkné kombinační akci s úspěšným zakončením. Obě branky zaznamenali devatenáctiletí hráči. Hosté byli sice kombinačně zdatnější, avšak v koncovce zklamali a to i díky opět skvěle chytajícímu bernartickému gólmanovi. Vítězství Bernartic je však za dobře takticky zvládnuté utkání zcela zasloužené.

Hosté byli od počátku utkání aktivnější, měli míč více na svých kopačkách a i v zakončování svých akcí byli pilnější. První Šmídmajerův střelecký pokus v 10. minutě bernartický brankář Tomáš Fučík zlikvidoval. Podobně i střelu kapitána hostů Janovského v 19. minutě utkání. Ve 28. minutě zakončoval z dálky a velmi dobře Hofbauer, brankář musel míč vyboxovat do pole.

K první nebezpečnější akci domácích se odhodlal až po půlhodině hry střelou z první Pěchota, ta však bližší tyč Mansfeldovy brány minula. Janovský prováděl trestný kop ve 39. minutě, jeho centrovaný balón na vzdálenější tyč hlavičkoval Široký nad Fučíkovu bránu. Poslední desetiminutovka první části hry již byla v moci domácích, avšak zakončení také selhávalo. Ve 35. minutě vysunul Staněk stopera Nováka, jeho střela však směřovala nad bránu. Kloboučníkův střelecký pokus ve 39. minutě směřovaný doprostřed brány plánský gólman Mansfeld lapil. Trestný kop Staňka v předposlední minutě první půle skončil jen na dobře postavené zdi hostí. Poločas tedy skončil bezbrankově.

Rozhodli domácí mladíčci

Do druhé části hry nastoupili domácí aktivněji s myšlenkou zaznamenat gól a zklidnit poněkud oboustranně nervózní průběh utkání. Ve 47. minutě skončila Trčkova střela vedle brankové tyče. Ze skrumáže před plánskou bránou v 51. minutě domácí nic nevytěžili. V 53. minutě se domácí příznivci konečně dočkali rozvlnění sítě. Asi pětadvacet metrů od brány byl faulován domácí hráč. Míč si postavil k provedení trestného kopu devatenáctiletý Adam Staněk a utěšenou točenou prudkou střelou trefil přesně do levého horního rohu Mansfeldovy brány - 1:0. To byl parádní úvodní gól utkání. Tato branka domácí značně uklidnila a začali hrát svou hru. V 61. minutě Ťupova střela skončila vedle pravé tyče. O dvě minuty později chytil plánský gólman i střelu Pěchoty.

V 66. minutě se prezentoval dobrým zakončením Pospíchal, bernartický gólman Tomáš Fučík byl na místě a neměl problém střelu skrýt ve svých rukavicích. Daniel Homola v 69. minutě prohodil míč na naběhnutého Víta Herinka, brankář však byl u míče dříve. V 72. vypustil svůj projektil Roztočil, avšak směřoval nad bránu. Šmídmajerova rána zprava v 79. minutě minula vzdálenější tyč a skončila v autu za brankovou čarou. V 84. minutě po dobré kombinaci prohodil Kloboučník mezi beky míč rozběhnutému devatenáctiletému Tomáši Pěchotovi, který míč dokonale zpracoval a střelou na zadní tyč rozjásal domácí publikum podruhé a jistil příznivý výsledek - 2:0.

Pak již do konce utkání ve snaze korigovat výsledek a zdramatizovat ještě konec utkání vládli hosté. Prudkou střelu Širokého vyboxoval pozorný bernartický brankář Tomáš Fučík do pole. Poslední akci v 89. minutě zakončoval Staněk střelou z pravé strany a míč skončil vedle bližší tyče. Bernartičtí si výhru za předvedenou hru především ve druhé části střetnutí zasloužili.

Příští utkání odehrají Bernartice opět v domácím prostředí a hostí momentálně poslední tým výsledkové tabulky Meteor Tábor v neděli 2. září. Hrát se začíná od 17:00 hodin.

TJ Sokol Bernartice – TJ Sokol Planá nad Lužnicí 2:0 (0:0)

Branky: 53. Adam Staněk, 84. Tomáš Pěchota. Rozhodčí: Lukáš Tauber – Martin Písek, Jiří Klimeš. ŽK: 1:4 (45. T. Češka – 45. Roztočil, 59. Pospíchal, 68. Trčka, 77. Janovský). Diváků: 80.

Bernartice: Tomáš Fučík – Psohlavec, Novák, Trantina, T. Češka – Kukrál (66. Vít Herink), Ťupa – Staněk (90. Petr Mára), Kloboučník, Pěchota – Daniel Homola. Trenér Petr Vašíček.

Planá: Mansfeld – Filip Drtina, Anděl, Jar. Polišenský, Martin Janovský – Hofbauer, Pospíchal – Roztočil, Trčka (70. Švec), Šmídmajer – Široký. Trenér Michal Turek.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák