Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lhenice zvládly svoji premiéru v I. A třídě vítězně

 
úterý, 21. srpna 2018, 11:24

Po patnácti letech se pod lhenickou svatojakubskou věží opět hrála I. A třída, a to v premiérovém, vyrovnaném, pohledném utkání za dramatického průběhu bohatého na branky, v němž domácí dokázali otočit pro ně nepříznivý vývoj zápasu a dovézt jej k vítěznému konci díky přesnější gólové koncovce.

K vítězství bezpochyby pomohl několika bravurním zákroky gólman a týmové pojetí hry v bojovnosti a nasazení. Brankovou „přetahovanou“ definitivně strhli na svou stranu až v samém závěru zápasu se soupeřem, který prokázal kvalitu.

Po oboustranně opatrnějším vstupu do utkání to byli domácí, kteří v 6. min. jako první Tůmovou střelou z otočky ohrozili soupeřovu branku. Hosté se vzápětí revanšovali brejkem s nepřesným zakončením. Potom po nahrávce zprava, vypálil z první k tyči lhenický Mahák, gólman Dobrovodský však jeho střelu skvěle vytěsnil na roh.

V 18. min., po rohovém kopu, zase pořádně zahrozili Větřínští, kteří zblízka nastřelili tyč s následným odkopem bránícím Tůmou a odpískaným faulem na něho. Ve 28. min. to byl znovu Mahák, který po Trojanově centru střelou orazítkoval břevno. Následoval však herní výpadek Lhenických, v němž během čtyř minut inkasovali dvě branky.

Nejprve ve 34. min. po centru zprava poslal zblízka hosty do vedení neobsazený Hlásenský - 0:1 a hned na to zvýšil na 0:2 Weinhard, když po střele gólmanem vyražený míč usměrnil mezi tyče  - 0:2. Soupeřův náhlý dvougólový únik v tu chvíli posunul vidinu lhenického bodového zisku někam k neskutečnu.

Běžela však poslední minuta poločasu a důležitý kontaktní gól do šatny ji zase oživil. A stál za to.  Po Kopfově vybídnutí k ataku to byl Balica, jehož dlouhý sólový průnik s obejitím několika protihráčů byl jím zakončen i přesnou trefou „do černého“ - 1:2.

Od samého úvodu druhého poločasu šli Lheničtí za zlikvidováním jednogólové ztráty. Po přežití větřnínských gólových šancí, a to díky výborným zákrokům gólmana Dvořáka při Hlásenského střele s gólovými parametry a další  Weinhardově z brejku po Beranově ztrátě míče se vyrovnání dočkali.

V 52. min. Iliev po dlouhém Dvořákově výkopu a Pořádkovým prodloužení hlavou v úniku kličkou obelstil i gólmana a poslal míč do odkryté branky. A bylo srovnáno na 2:2! O šest minut později (v atakující Pořádek zachytil stoperovu rozehrávku a jeho chybu ztrestal gólem, znamenajícím vedení domácích prvně v zápasu - 3:2.

V 63. min. se střelecky opět prosadil Pořádek. Po vyslání na zteč Beranem a zbavení se jednoho z obránců nedal podruhé Dobrovodskému v brance šanci a zvýšil na 4:2. Lhenický dvougólový náskok však trval jen dvě minuty. Střelecky disponovaný Weinhard totiž po centru zamířil přesně hlavou a snížil na 4:3.

Za tohoto těsného průběžného stavu přinesla 83. min. obrovskou gólovku hostujícímu týmu k vyrovnání, ale gólman Dvořák byl bravurním akrobatickým zákrokem proti a svůj tým významně podržel. Rozuzlení přinesl hektický závěr, v němž v 86. min. v závaru před brankou a opakovaných střelách se nejlépe zorientoval Tůma a zblízka opět navýšil vedení domácích na dvougólové - 4:2. Tím definitivně zpečetil první lhenické vítězství ve vyšší soutěži.

SK Lhenice A – SK Větřní 5:3 (1:2)

Branky: R. Pořádek 2, T. Balica, R.Iliev, T.Tůma. Rozhodčí:: J. Lepič – M. Toucha, T. Trkovský - R. Weinhard 2, P. Hlásenský.

Lhenice: Dvořák – Sura, Kopf, Tůma (78. Dom. Kiš), Trojan – Balica, Prenner, Beran (71. Málek), Mahák (75. Dav. Kiš) – Iliev, Pořádek. Trenér V. Mareš. Vedoucí mužstva P. Boška.

Napsal(a) SK Lhenice | Foto Jan Klein
 


 
Reklama