Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Ves v poslední přípravě plichtila, Sezimoústečtí srovnali třígólovou ztrátu

 
středa, 15. srpna 2018, 12:12

Na generálku si fotbalisté Nové Vsi pozvali loňského účastníka krajského přeboru Sokol Sezimovo Ústí. Oběma aktérům chyběli někteří hráči základní sestavy, ale i tak se dalo očekávat kvalitní utkání.

První poločas začal okamžitým náporem hostů a fotbalisté Nové Vsi začali poznávat, o čem vyšší soutěž bude. Než se stačili trochu srovnat, museli čelit dvěma šancím hostujícího celku. Nejprve postupoval hostující útočník ze strany, ale brankář Bartizal byl na místě, a poté z rohového kopu dokonce nastřelili hlavou břevno.

Jak už to bývá, udeřilo na druhé straně. Až v 8. minutě zahrozili poprvé domácí a vybojovali rohový kop. K němu se postavil Procházka, milimetrovým centrem našel hlavu kapitána Boháče a ten nedal brankáři žádnou šanci 1:0. Od této chvíle se domácí Sokolu vyrovnali a začali hrozit z rychlých kontrů. Přišla 26. minuta. Domácí sehráli povedenou akci, Neumann našel ve vápně Pecha, ten ještě hostujícího brankáře neprostřelil, ale Procházka z dorážky upravil na 2:0.

Do poločasu domácí přidali ještě jednu branku. Neumann za vápnem získal míč, vůbec se s ním nemazlil a ranou vymetl šibenici hostující brány 3:0. Poločas skončil, ale nutno dodat, že pro hosty dost krutě.

Sezimoústečtí dotáhli manko

Druhé dějství bylo právě opakem toho prvního. Domácí hráli, hosté trestali chyby. Ve 49. minutě domácí kapitán ve snaze odkopnout balón trefil nešťastně svého obránce, míče se zmocnil hostující Hoffmann a střelou k tyči snížil 3:1. O další tři minuty to bylo pouze o gól. Obránci domácích se nedohodli se svým brankářem, který vyboxoval míč na velké vápno a opět Hoffmann lobem určil ráz utkání pouze o jednu branku 3:2.

Trenér domácích vystřídal a hra se odehrávala spíše uprostřed. Domácí se snažili, ale už neměli v zakončení takové štěstí. Deset minut před koncem hosté zahrávali přímý volný kop ze strany, jejich kapitán krásně našel hlavu útočníka Říhy a ten se nemýlil - 3:3. A tak kvalitní utkání skončilo zaslouženou remízou.

„Chtěl byl poděkovat oběma celkům za čistou a kvalitní hru. Dále Láďovi Šebkovi a klukům ze Sezimáku, že za námi takovou dálku přijeli. Přejeme jim hodně úspěchů v nové sezóně,“ vzkázal za Novoveské Radomil Procházka.

TJ Nová Ves – Sokol Sezimovo Ústí 3:3 (3:0)

Góly: Boháč, Procházka, Neumann - Hoffmann 2, Říha. Rozhodčí: Ovčáček.

Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Michaela Vrábková