Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nováček A třídy Semice prohrál v generálce s Bernarticemi

 
středa, 15. srpna 2018, 11:35

K sehrání posledního přípravného přátelského utkání na novou sezónu nastoupili Bernartice na hřišti ambiciózního nováčka v Semicích. Již jejich minulý vzájemný duel v přípravě na jarní část sezóny 2017-2018 byl velmi zajímavý a poučný. Tehdy se utkala mužstva, která vedla své soutěže. Semice dokázaly postoupit se značným bodovým náskokem o třídu výše. Bernartičtí po jarní části, která pro ně nebyla z důvodu zranění několika hráčů vůbec jednoduchou záležitostí, nakonec obsadili skvělé druhé místo v našlapané tabulce jejich skupiny 1. A třídy.

Bernartičtí v různě poslepované sestavě nakonec dokázali zvítězit. To se jim podařilo díky velmi dobře zvládnuté defenzivní činnosti a lepší střelecké potenci. Domácí měli opticky víc míč pod kontrolou, ale do pokutového území soupeře se téměř, díky jejich skvěle organizované obranné činnosti, nedostávali a střely z větší vzdálenosti buď postrádaly přesnost nebo je v pohodě pochytal bernartický gólman. Toto generálka jistě ukázala trenérům, na čem mají ještě v posledním přípravném týdnu před mistrovskými zápasy zapracovat.       

Již v 5. minutě se ocitl v dobré šanci Pěchota, avšak z příležitosti načít skóre utkání nic nebylo. V 10. minutě vypálil dobře Staněk, brankář Dvořáček však míč vyrazil pouze před sebe a následná hlavička autora předchozí střely orazítkovala pouze tyč jeho brány. Antonyho zakončení k tyči z pravé strany v 19. minutě Tomáš Fučík zlikvidoval. Ve 30. minutě se probil přes domácí obranu Kloboučník, jeho střelu brankář v leže vytěsnil na roh. O dvě minuty později na druhé straně střelecký pokus Zborníka opět v klidu zpacifikovala bernartická opora v bráně.

Po kvalitní útočné akci domácích ve 34. minutě Antonyho přihrávku z pravé strany zakončoval Veleman levačkou jen těsně vedle levé tyče. Minutu před koncem první části utkání pak dobrou akci Bernartic zakončoval Adam Staněk levačkou z třiceti metrů. Krásně plachtící balón nakonec skončil na břevně semické brány. Po fotbalově kvalitní hře obou mužstev skončil tedy první poločas bezbrankově.

Obraz hry se příliš neměnil ani na začátku druhé půle. Semičtí více drželi míč, hosté pečlivě bránili a vyráželi do nebezpečných brejků, které v této části hry přinesly kromě dalšího nastřeleného břevna i gólový efekt. Ve 49. minutě střelu Velemana na zadní tyč bernartický gólman Tomáš Fučík chytil. V 54. minutě po dobře zahraném rohovém kopu Pěchotou se k míči dostal stoper Trantina, jeho zakončení však nebylo tak razantní jak by bylo zapotřebí a míč skončil pouze v náručí brankáře Dvořáčka. Mendel vypálil v 59. minutě, avšak jeho pokus neměl přesnost a skončil vedle brankové tyče.

Udeřilo po hodině

V 63. minutě se hrstka diváků dočkala konečně gólu. Staněk po pravé straně zatáhl míč k brankové čáře a povedeným centrem našel hlavu stopera Jakub Nováka, který v takových příležitostech většinou nezaváhá a nezadržitelně rozvlnil síť za zády semického gólmana - 0:1. To nebylo z hlediska bernartické ofenzivní aktivity zdaleka vše. V 67. minutě si na dokonalou Novákovu kolmici naběhl Pěchota a prudkou střelou nastřelil břevno domácí brány. V 78. minutě dobře zakončoval Staněk, jen teč domácího beka zabránila, aby se míč dostal do brány. V 80. minutě se hosté radovali podruhé. Ťupův velmi dlouhý autový vhod z levé strany propadl k Adamu Staňkovi a ten se nemýlil - 0:2.

V 82. minutě střela Zborníka skončila vedle brankové tyče. Čtyři minuty poté po centru Staňka hlavičkoval Fedák opět vedle. V 88. minutě měli velkou možnost po faulu z trestného kopu v ideální vzdálenosti od brány Semice. Šikovnou střelu Martina Škuliny (mimochodem čerstvého čtyřicátníka) vytáhl brankář Tomáš Fučík skvěle nad břevno. Po dalším trestném kopu téhož domácího aktéra v 90. minutě zachraňoval na brankové čáře odkopem stoper Jakub Novák na roh. Domácím prostě nebylo dáno zaznamenat ani jediný brankový úspěch.

V zajímavém utkání tedy nakonec zvítězili hosté, u kterých byl na hřišti nejvíce vidět brankář Tomáš Fučík, výborně hrála celá obrana a vepředu mladí 19letí hráči Tomáš Pěchota a Adam Staněk. Domácí působili velice kompaktním dojmem, avšak měli velké potíže s koncovkou.

FC AL-KO Semice - TJ Sokol Bernartice 0:2 (0:0)

Branky: 63. Jakub Novák, 80. Adam Staněk. Rozhodčí: Zdeněk Štěrba. Hráno bez karet. Diváků: 20.

Semice: Dvořáček - Antony, Kysela, Šourek - Mendel, Císařovský, Zborník, Marcel Nousek - Veleman, Škulina, Čedík. Střídali M. Stiblík, David Říha. Trenér Ladislav Holub.

Bernartice: Tomáš Fučík - Psohlavec, Novák, Trantina, T. Češka - Kloboučník, Kukrál (57. Fedák) - Staněk, Ťupa, Pěchota - Vít Herink. Trenér Petr Vašíček.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák