Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští nasázeli Čtyřdvorským kanára a vybojovali třetí místo

 
středa, 20. června 2018, 10:09

Před začátkem utkání uctila obě mužstva spolu s fotbalovými příznivci minutou ticha památku dvou zesnulých bývalých výborných chýnovských fotbalistů a kamarádů Josefa Prchlíka a Josefa Petra, kteří zemřeli v červnu tohoto roku.

Samotný zápas pak přinesl v úvodu celkem vyrovnanou partii, domácí sice drželi míč častěji na svých kopačkách, ale hosté vyráželi k nebezpečným brejkům. Vyložených brankových příležitostí diváci příliš neviděli, za zmínku stojí jen hlavička J. Hrušky z 9.min., která skončila nad Sobolíkovou brankou a únik hostujícího Janečka ve 31.min., jehož vychytala domácí opora v brance Průša. Skóre se měnilo až ve 37.min., kdy proměnil pokutový kop domácí ostrostřelec Jaroslav Prášek za vlastní podražení v pokutovém území (1:0).

Ve 39.min. dostal při jednom ostrém souboji ve středu hřiště loktem do oka domácí kapitán Mládek a s pěkným monoklem musel být vystřídán. Na jeho místo přišel mladý F. Zadražil a hned po svém nástupu na hrací plochu se dostal do dvou vyložených šancí, ale pokaždé jej vychytal gólman hostů Sobolík, když zakončení Zadražila bylo málo důrazné.

Druhý poločas začal ve 47.min. šancí domácího Vl. Hrušky, ale ten se nejprve zastřeloval. V 50.min. zahrával trestný kop čtyřdvorský Nečekal, ale jeho střela šla těsně nad Průšovu branku a o minutu později pronikl do pokutového území domácích hostující Tengl, ale Průša byl opět na místě. V 55.min. dal o sobě vědět opět domácí Prášek, kdy si krásně navedl míč na svou jedovatou pravačku a jeho střela těsně minula pravou tyč hostující branky, když tentokrát se Sobolík za míčem jen ohlédl.

Druhý gól spustil kanonádu

V 62.min. zvýšili domácí na 2:0, když se krásnou hlavičkou po rohovém kopu Práška prezentoval Václav Hruška. To byl zlomový okamžik zápasu, po kterém již hosté kladli jen minimální odpor a domácí jim po té nasázeli ještě čtyři pěkné branky.  V 67.min. skóroval Vlastimil Hruška po nádherném centru Štillera (3:0), v 74.min. se trefil po další asistenci Práška znovu Vl. Hruška (4:0), v 77.min. rovněž podruhé skóroval Prášek, když proměnil svůj sólový průnik (5:0), což byl jeho jubilejní třicátý gól v letošním ročníku, a skóre uzavřel v 82.min. střídající Luboš Havlík, který se nemohl do pravé šibenice Sobolíkovy branky trefit lépe (6:0). Poté se již zápas jen dohrával a domácí si tak v tomto utkání dobře zastříleli před večerní dokopnou…

Stínem zápasu bylo v 68.min. po jednom souboji, kterých je v zápase mnoho, nešťastné zranění hostujícího Lukáše Nečekala, kterého musela s poraněným svalem odvézt rychlá záchranná služba do táborské nemocnice. Domácí kanonýr Prášek zřejmě odehrál v chýnovském dresu pravděpodobně svůj poslední zápas, neboť je o něj velký zájem v mužstvech hrající vyšší soutěže, ale i v Rakousku…, a domácím funkcionářům se ho ve svém mužstvu již nepodaří zřejmě udržet...

Chýnovský trenér Petr Holota mohl být spokojený. „Dosáhli jsme vysokého a zaslouženého vítězství a navíc mě těší opět nula vzadu. Byl to místy tvrdý zápas, ale to k fotbalu patří. Vyzdvihl bych opravdu krásný gól střídajícího mladíka Luboše Havlíka. A i dnes se ukázala síla našeho mužstva a se ziskem 48 bodů a s celkovým třetím místem panuje u nás s letošním ročníkem určitě spokojenost. Se sezónou se rozloučíme nyní na zasloužené dokopné a 23. 7. se sejdeme k letní přípravě. Nešťastně zraněnému hostujícímu hráči přejeme brzké uzdravení.“ Trenér hostujícího celku Wohlgemuth se nechtěl k zápasu v důsledku vážného zranění jeho svěřence Lukáše Nečekala vyjadřovat.


FC Chýnov – SK Čtyři Dvory 6:0 (1:0)

Branky: 37. (pen.) a 77. Prášek, 67. a 74. Vlastimil Hruška, 62. Václav Hruška, 82. Havlík. Rozhodčí: Písek – Tauber, Syrovátka. ŽK: 1:1 (P. Mareš – Raab). Rohy: 12:3, 90 diváků.

Chýnov: Průša – J. Hruška, Doubrava, Petrů, Sl. Mareš – P. Mareš (57. Hladík), Mládek (43. F. Zadražil) Václ. Hruška (74. Havlík), Štiller (82. Skřivan) – Vl. Hruška, Prášek. Trenér Petr Holota.

Čt. Dvory: Sobolík – Matušek, Havelec, Král, Vajo – Váňa, Maruška (71. Řepa), Raab, Nečekal (69. Pavlík) – Janeček, Tengl. Trenér Martin Wohlgemuth.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer