Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hrdějovice potřebné body v Bernarticích nezískaly a sestupují z A třídy

 
úterý, 19. června 2018, 20:00

V posledním 26. kole se Bernartice střetly se Slavojem Hrdějovice. Domácí chtěli zakončit povedenou sezónu vítězně a jasně potvrdit druhou příčku ve výsledkové tabulce. Hosté přijeli vyhrát, neboť to byla jediná možnost jak definitivně zachránit soutěž. Od počátku bylo utkání zajímavé se šancemi na obou stranách, bohužel hostům se díky jejich mizerné koncovce nepodařila ani jedna realizovat. To domácí do poločasu proměnili jednu a ve druhém se jim podařilo hned na začátku realizovat s nemnoha šancí druhou. Zaslouženě zvítězili a samozřejmě tím potěšili své fanoušky. Hosté mohou litovat své špatné koncovky, která je provází celou sezónu. Herně na tom ale nebyli vůbec zle. Nejméně na jednu sezónu tak opouštějí 1. A třídu.

Domácí začali zápas dobře a zatlačili hosty od počátku na jejich polovinu hřiště. V 8. minutě zatáhl míč zleva Buriánek a jeho přihrávku zakončoval Kukrál z první střelou vedle vzdálenější tyče. V 15. minutě se již Bernartičtí radovali z prvního úspěchu. Daniel Homola našel přesnou kolmou přihrávkou zleva nabíhajícího Ťupu, který pronikl do hloubi pole a přesnou přihrávkou vyzval zprava nabíhajícího Adama Staňka k zakončení. Ten nezazmatkoval a přesnou střelou k zadní tyči načal skóre utkání - 1:0.

V 17. minutě střela stopera Kukačky měla přesnost i razanci. Tomáš Fučík ji však vytáhl nad břevno. O minutu později hosté zahrozili podruhé. Studničkův střelecký pokus odvracel stoper Novák patičkou na roh. Ve 30. minutě se povedla domácím solidní kombinační akce, na jejímž konci byl zakončovatel Staněk, tentokrát jeho střela již tak přesná nebyla a skončila vedle bližší tyče v autu za brankovou čarou. Ve 41. minutě si všiml Buriánek, že je brankář poněkud povytažený. Jeho šikovný oblouček však bránu přeletěl. Do konce poločasu se již nic podstatného neudálo a tak odcházeli do kabin spokojenější domácí s jednobrankovým náskokem.

Domácí pečetili po přestávce

Druhou půli začali hosté zhurta a neměli daleko ke srovnání stavu. Střela Studničky ve 48. minutě zasáhla jen tyč a od ní se odrazila do pole. Na tuto šanci odpověděli domácí vzápětí pojišťujícím gólem. To se ve 49. minutě probil ze své poloviny hřiště přes několik bránících hostujících hráčů v utkání nejlepší a skvěle hrající stoper Jakub Novák, tváří v tvář brankáři Spěvákovi jej obhodil technickou střelou a míč skončil u levé tyče. Parádní individuální akce a ještě lepší zakončení - 2:0.

Hosté ale nerezignovali a začali domácí trochu tlačit k jejich bráně a vytvářeli si dobré brankové příležitosti. V 50. minutě skončila Bohoňkova střela levačkou nad Fučíkovou bránou. Hned o minutu později postupoval Stráský sám na bernartického gólmana, ten však v pádu odrazil jeho střelu do bezpečí. Další střelecký pokus Bohoňka v 56. minutě pak nadvakrát lapil do svých rukavic a z dobré příležitosti opět nebylo nic. Pak měli domácí opět dobře postavené tyče. Střela Suchana v 60. minutě se odrazila od pravé tyče do autu. V 71. minutě trestný kop Suchana skončil pouze na domácí zdi.

Pak se odehrála desetiminutovka v klidu. Hosté se snažili o kontaktní gól a zdramatizování utkání. Domácí jim to však již do konce utkání nedovolili. Poslední kloudná šance hostů se zrodila v 82. minutě, když Pimparovu střelu k tyči dobře převídající a opět skvěle chytající gólman Tomáš Fučík odrazil nohama mimo nebezpečí. Utkání se již dohrávalo až na jednu malou roztržku v 88. minutě v klidu.

Domácí zakončili sezónu vítězně a navázali tak na dvě předchozí, kdy skončili také druzí s fantastickým 62bodovým ziskem za postupujícím Protivínem a v další třetí za oběma postupujícími Dražicemi a Sokolem Sezimovo Ústí. Dlouholetý účastník A třídy Slavoj Hrdějovice se musí se soutěží nejméně na rok rozloučit. Herně však rozhodně nezklamal.


Sokol Bernartice – Slavoj Hrdějovice 2:0 (1:0)

Branky: 15. Adam Staněk, 49. Jakub Novák. Rozhodčí: Karel Kříž ml. – Martin Bezpalec, Roman Cigáň. DFA: Josef Šafránek. ŽK: 2:4 (16. Ťupa, 88. Novák – 7. Nedorost, 70. Jan Suchan, 74. Kukačka, 88. Jordán). Diváků: 70.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Stan. Češka, Novák, Trantina, Tomáš Češka – Kukrál (86. Smrčina), Ťupa (40. Mir. Suchopár) – Staněk (78. Růžek), Daniel Homola (89. Psohlavec), Martin Buriánek (62. Vít Fučík) – Kloboučník. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Hrdějovice: Spěvák – Luboš Kučera, Filípek (68. Lipold), Kukačka, Pimpara – Nedorost, Bohoněk, Jiří Jordán (K), Stráský – Jan Suchan (78. Beran), Mir. Studnička. Trenér Michal Hrdlička.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák