Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby na Křemelce rozhodl hattrickem Zušťák

 
úterý, 12. června 2018, 21:56

Strakoničtí přivítali na Křemelce v dalším okresním derby Vodňany a opět se hrál od prvních minut zajímavý fotbal. Jeho hrdinou se stal kanonýr Jan Zušťák, střelec tří gólů. Hostující mužstvo převzal po skončení kouče Hrachovce a realizačního týmu na závěrečná dvě střetnutí Radek Kapusta.

V první minutě Juhaňák připravil brankovou příležitost Zušťákovi, ale ten se teprve zaměřoval. V 7. minutě podnikli hosté rychlý brejk po levé straně a Rauscherovu střelu Lízal vyrazil na rohový kop.

Ve 12. minutě se Bálek protáhl středem, mezi beky přihrál Petráňovi a také jeho střelu vyrazil hostující Váverka na roh. V téže minutě přišla další pěkná akce po levé straně, kde si vyměnili míč V. Šrámek s Kočím, který nacentroval do vápna a Zušťák v těsném souboji přestřelil.

V posledních třech utkáních hráči Junioru vždy udělali v obraně hrubou chybu, kterou soupeři potrestali a nebylo tomu jinak ani v tomto tentokrát. Přišla v 19. minutě, následovala penalta, kterou hostující Kunc proměnil - 0:1. Gól přibrzdil domácí v aktivitě, kterou vyvíjeli od začátku, útlum ale trval jen deset minut. Pak z výkopu Lízala si Zušťák narazil s Juhaňákem a s přehledem vyrovnal na 1:1.

Poté už to jelo zase ve starých kolejích, Strakoničtí si vytvářeli jednu šanci za druhou. Ve 33. minutě trestný kop Cibulky z půlky Zušťák prodloužil hlavou na Čapka a ten z voleje trefil břevno. Ve 37. minutě předvedli rychlou akci po levé straně Boukalík s Juhaňákem, který našel ve vápně volného Zušťáka a vyhlášený kanonýr mazáckým lobem překonal Váverku podruhé - 2:1. Ve 45. minutě našel dlouhým pasem Cibulka V. Šrámka, jenž poslal do vápna Juhaňáka, který byl faulován. Nařízenou penaltu si vzal na starost Zušťák a proměnil ji v hattrick a uzavřel poločasové skóre na 3:1.

Druhý poločas se střídaly šance na obou stranách. Nejdříve mezi 46. a 48. minutou podnikl dvě samostatné akce Juhaňák. První mu Váverka  vyrazil na roh a druhá skončila těsně vedle. Mezi 56. a 60. minutou to byli zase Vodňanští, když čtyřikrát vystřelili na Lízala, ale ten byl vždy na správném místě. V 69. minutě se do tutovky dostal Reuscher, ale Lízalův zákrok byl bravurní. Z následného rohového kopu snížil Polanský na 3:2.

O minutu později se na vápně dostal ke střele střídající T. Kostka a propálil všechno, co mu stálo v cestě - 4:2. Ještě za zmínku stojí 78. minuta, kdy se ocitl v dobré pozici domácí Čapek, ale trefil jen vyběhnuvšího gólmana.                        


FK Junior Strakonice – FK Vodňany 4:2 (3:1)

Branky: 29., 37. a 45. (pen.) Jan Zušťák, 71. T. Kostka – 19. (pen.) Kunc, 70. Polanský. Rozhodčí: Tauber – Valeš, Vejčík. ŽK: 1:2 (Juhaňák – Konvička, Hubáček). Diváků: 184.

Junior: Lízal – Kočí, Cibulka, M. Šrámek, Čapek – Boukalík, V. Šrámek, Bálek (64. T. Kostka), Petráň (80. Kratochvíl) – Juhaňák , Zušťák (60. Chvosta).  Trenér Luděk Cimrhanzl.

Vodňany: Váverka – Funda, Konvička, L. Jizba, Hubáček – Bečvář, Hudák, Kunc, Malík – Polanský (81. Kalianko), Rauscher. Trenér Radek Kapusta.

 
 
Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle