Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nemanice se oklepaly z předchozích debaklů a oplatily Bernarticím třígólovou porážku

 
úterý, 12. června 2018, 21:24

K předposlednímu kolu 1. A třídy zajížděli bernartičtí fotbalisté k soupeři, který pro ně podle jejich posledních dvou výsledků neměl být nepřekonatelným. Opak byl pravdou. Bernartičtí ve značně improvizované a poslepované sestavě, kdy chyběli ze základu čtyři hráči (z toho dva stopeři a dva klíčoví záložníci) nemohli asi čekat žádné zázraky. Domácí nastoupili tentokráte kompletní, avšak jejich lavička zela prázdnotou.

Utkání začali hosté dobře a hned na jeho začátku se ujali vedení. Pak však přišli díky zranění o dalšího beka a hráče v poli a nebylo již od té doby v podstatě co řešit. Dostali dva slepené góly a do šatny ještě jeden bonbónek navíc. Ve druhé půli se sice snažili seč mohli se skóre zápasu ještě něco udělat, protože se hrálo za velké dusna a docházeli síly oběma soupeřům. Díky skvěle hrajícímu Baštovi, byla obrana tak přetížena, že prostě v tomto složení nestíhala jeho nápady ubránit. Byl v podstatě asistentem u všech domácích branek. Nemanice již žádné další ohrožení své brány nedopustili a co prošlo, pochytal dobře a s velkým štěstím chytající gólman. Hostům přibyli další dva zranění hráči a nikdo neví, s jakými hráči odehrají poslední kolo sezóny.

V podstatě po první útočné akci se hosté ujali vedení. Ťupa našel dlouhým autovým vhazováním z levé strany nabíhajícího stopera Jakuba Nováka, který hlavičkoval míč přesné k vzdálenější tyči a hosté se ujali hodně rychle již ve 3. minutě vedení - 0:1. V 7. minutě vypálil Staněk, avšak míč skončil vedle vzdálenější tyče. O minutu později se objevil před bernartickým gólmanem Tomášem Fučíkem osamocený Záveský, ten jeho úmysl se zakončením přečetl a míč lapil. V šanci se vyskytl v 17. minutě také Kaňák, jeho střelecký pokus však neměl takové parametry, aby bernartického ochránce brány překonal. Tentýž hráč vypálil i o tři minuty později nad bránu. Ve 24. minutě vyzval přesnou přihrávkou Staněk ke skórování Rakovana, ten pokračoval sám na nemanického Polomčáka a nastřelil pouze jeho padající tělo.

Ve 30. minutě domácí stav utkání srovnali. To Borovka vypálil do břevna, k odraženému míči se dostal Lukáš Kisvetr a uklidil do sítě - 1:1. Než se hosté vzpamatovali z obdrženého gólu, udeřili domácí podruhé. Ve 32. minutě vypálil Bašta, jeho pokus bernartický gólman vyrazil před sebe a na další dorážku od Františka Záveského k tyči již nemohl reagovat - 1:2. Ve 38. minutě postupoval Bašta sám na brankáře, avšak bránu netrefil.

Ve 40. minutě se dočkali domácí další gólového úspěchu. Bašta, kterého nebyla schopna zdecimovaná hostující obrana vůbec bránit, prohodil míč na nabíhajícího Lukáše Kisvetra, který se zakončením neměl žádný problém - 3:1. Ve 45. měli i hosté možnost snížit stav utkání a dostat se do kontaktu. Psohlavec po rohu Buriánka z pravé strany vystřelil, avšak Polomčák byl u tyče včas a gólovou příležitost zmařil.

Do pole musel i trenér

Ve druhé půli byli hosté aktivnější, ale příliš se do gólových šancí a hlavně do pokutového území nemanických borců nedostávali. v 54. minutě Buriánkovu střelu vytěsnil gólman na roh. V 59. Kukrálův střelecký pokus vyboxoval do pole. O minutu později Bašta nacentroval míč a Borovka nastřelil vzdálenější tyč. Díky dalšímu zranění musel na hrací plochu v 73. minutě i trenér Pavel Schorník. Nastoupil do brány a místo v poli na podhrotu přenechal brankáři Tomáši Fučíkovi. Ten měl v 83. minutě šanci ke snížení stavu. Postupoval totiž středem osamocen na nemanického gólmana, jeho střela k levé tyči však cíl jen těsně minula.

V 88. minutě opět po akci kouzelníka Bašty domácí zabili další hřebíček do bernartické rakve. Přesnou přihrávkou našel zcela nepokrytého Františka Záveského a jeho střela zapadla přes lehkou teč bernartického beka k zadní tyči Schorníkovy brány - 4:1.

Poslední šanci měli hosté po akci dvou hokejistů. Růžek unikl obránci po pravé straně, jeho přesný centr od brankové čáry hlavičkoval na zadní tyči Buriánek, avšak pouze do tyče a míč se odrazil do pole. Tentokrát nebylo bernartickým shůry dáno zaznamenat další, alespoň korigující gól. Utrpěli tak jednu z nejvyšších proher na hřišti soupeře v končícím ročníku soutěže s mužstvem, které si po dvou krutých porážkách v posledních zápasech spravilo chuť s v tabulce hodně vysoko postaveným týmem. Je otázkou s jakým hráčským materiálem nastoupí Bernartičtí v posledním utkání sezóny. To se odehraje na jejich hřišti v nařízeném termínu Jč.KFS v sobotu 17. června od 17:00 hodin a soupeřem jim bude Slavoj Hrdějovice.


SK Nemanice – Sokol Bernartice 4:1 (3:1)

Branky: 30. a 40. Kisvetr, 32. a 88. Záveský – 3. Novák. Rozhodčí: Karel Albert – Martin Písek, Pavel Hladík. ŽK: 1:2 (85. Sulek – 82. Rakovan, 85. Tomáš Češka). Diváků: 70.

Nemanice: Polomčák – Hucek (46. Böhm), Aleš Benkovský (K), J. Lukáš, Tuscher – Kaňák, Sulek, Kisvetr, Borovka – Záveský, Bašta. Trenér Milan Kupka.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Stan. Češka (33. Růžek), Novák, Psohlavec (73. Pavel Schorník), Tomáš Češka – Kloboučník, Smrčina (46. Kukrál) – Staněk (26. Martin Buriánek), Ťupa, Mir. Suchopár – Rakovan. Trenéři Petr Vašíček a hrající Pavel Schorník.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák