Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští vybojovali u zachraňujícího se Meteoru jeden bod a upevnili si čtvrtou příčku

 
středa, 30. května 2018, 16:42

V dalším okresním derby zavítalo chýnovské mužstvo na hřiště tradičního soupeře, který v letošním ročníku bojuje o udržení se v I. A třídě a po bojovném a srdnatém výkonu zde vydřeli hosté, hrající bez tří hráčů základní sestavy Doubravy, Petrů a Vl. Hrušky, jeden cenný bod.

Za krásného slunečního počasí zahrozilo domácí mužstvo, které nastoupilo do zápasu s velkým odhodláním vydolovat všechny tři body, hned ve 2. a v 5. min., kdy se jejich rychlý útočník Kukla dostal dvakrát k důrazné hlavičce, ale pokaždé skončil míč z jeho hlavy nad brankou chýnovského Průši. Avšak ve 14. min. se přece jen prosadil, neboť hostující obránci si na levé straně nerozuměli a Kukla tvrdou ranou z úhlu prostřelil chýnovského gólmana (1:0).

V 16. min. mohl na druhé straně hned srovnat skóre hostující Král, když přeloboval špatně vyběhnuvšího brankáře Šedivého, ale jeho míč skončil nad břevnem prázdné domácí branky. Ve 23.min. dal poprvé o sobě vědět v posledních zápasech střelecky zářící chýnovský Prášek, když se krásně uvolnil na hranici pokutového území a jeho gólovou střelu vytěsnil Šedivý s vypětím všech sil na rohový kop.

Ve 31. min. přišly na hrací plochu první emoce. Ve vápně domácích byl evidentně podražen J. Hruška, píšťalka sudího Kroutla se také ozvala, ale k údivu nejen všech hostujících hráčů a jejich několika fanoušků, ale i k údivu některých nestranných domácích příznivců dostal chýnovský J. Hruška žlutou kartu za simulování… Ve 37. min. nastřelil domácí Kukla z trestňáku břevno a o minutu později šli hosté do deseti, neboť Sl. Mareš zatáhl za záchrannou brzdu a nedovoleně zastavil unikajícího domácího útočníka, který by již sám postupoval na gólmana Průšu.

A ve 45. min. se rozhořely emoce znova, kdy po faulu na chýnovského Krále (celá domácí lavička proti tomuto rozhodnutí hlavního rozhodčího více než vehementně protestovala) zahrával téměř od postranní čáry Prášek přímý kop, všichni čekali centr, hostující střelec však zvolil nečekanou střelu na zadní tyč a Šedivý v brance domácích se stačil pouze ohlédnout… (1:1) a nervozita ze strany domácích se při odchodu sudích na poločasovou přestávku rozhořela ještě více.

Prášek pojistku nepřidal

Druhý poločas začal přece jen trochu klidněji a hosté se již více dostávali na polovinu domácích. Odměnou za jejich aktivní hru pak byla vedoucí branka chýnovských v 58.min., kdy se trefil k tyči Štiller, když mazácky zakroutil míč k levé tyči Šedivého branky, který byl na jeho ukrytou střelu krátký (1:2). V 62.min. měl na kopačce zřejmě rozhodnutí chýnovský opět s chutí hrající Prášek, když se ocitnul zcela sám před Šedivým, ale jeho střela skončila těsně vedle.

V 65.min. se tak potvrdilo nedáš – dostaneš, domácím se podařilo vyrovnat. V běžném souboji, kterých je v zápase plno, kde se ale nevyskytoval míč, upadl při střetu s Václ. Hruškou v pokutovém území více než ochotně domácí útočník a sudí ukázal na penaltový puntík. Z pokutového kopu pak nedal Průšovi žádnou šanci Svatek (2:2).

Poté se domácí celek snažil strhnout vítězství na svou stranu, ale vyloženou šanci si již ani jedno mužstvo do konce utkání již vypracovat nedokázalo, i když několik závarů před oběma brankami bylo ještě vidět, ale ani jeden gólman již neinkasoval.

Hodnocení zápasu funkcionářem Chýnova Pavlem Kulveitem: „Až v příliš nervózním utkání se muselo naše mužstvo z různých důvodů obejít bez tří hráčů základní sestavy a navíc i bez trenéra P. Holoty (v době utkání v zahraničí), kterého úspěšně zastoupil Jan Petrů st. Přesto vydolovalo na hřišti urputně bojujícího a zachraňujícího se soupeře za remízu jeden bod a myslím si, že zasloužený, navíc hrálo přes 50 minut o deseti. Za zmínku také stojí, že se Prášek dokázal opět gólově prosadit, i když byl po celý zápas velmi těsně bráněný. A pochvalu zaslouží také mladý F. Zadražil, který roste zápas od zápasu a především v defenzívě je ve vzduchu při hlavičkových soubojích s útočníky soupeře nekompromisní a když ještě vylepší práci s míčem, bude z něj výborný hráč.“


FK Meteor Tábor – FC Chýnov 2:2 (1:1)

Branky: 14. Kukla, 65. Svatek (pen.) – 45. Prášek, 58. Štiller. Rozhodčí: Kroutl – Weidenthalerová, P. Šťastný. ŽK: 3:1 (Kollárik, Kukla, Pípal – J. Hruška), ČK: 0:1 (38. Sl. Mareš). Rohy: 8:6, 50 diváků.

Meteor Tábor: Šedivý – Pípal, Färber, Svatek (62. Pilař), Bartáček – Lorenc (76. Ševčík), Maštalíř, Štumfol, Janošík – Kollárik, Kukla (86. Kromka). Hrající trenér René Ševčík.

Chýnov: Průša – Zítek, Václ. Hruška, F. Zadražil, Sl. Mareš – Štiller, Mládek (71. Hladík), P. Mareš (82. L. Havlík), J. Hruška – Král, Prášek. Zastupující trenér Jan Petrů.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer