Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice ukončily nelichotivou šňůru. Se Ševětínem rozhodly do přestávky

 
pondělí, 21. května 2018, 18:48

Ve 22. kole se střetli bernartičtí fotbalisté se Ševětínem, který porazil před čtrnácti dny lídra tabulky Lom na jeho trávníku, aby týden nato doma prohrál s posledním mužstvem tabulky a obdržel od něj pět gólů. Už jen tento výčet ukazuje, že to bude soupeř velmi nevyzpytatelný a nelze očekávat jednoduché utkání. Bernartice už chtěly konečně přerušit nepříjemnou čtyřzápasovou šňůru proher.

V utkání navázaly na zlepšenou hru z minulého týdne v Čekanicích a svého soupeře v první půli jasně přehrávaly a zajistily si během první půlhodiny hry tříbrankový náskok. Po přestávce měli hosté míč více v držení a utkání nabralo na zajímavosti. Na začátku druhého poločasu snížili na dvoubrankový rozdíl a do konce utkání se snažili utkání zdramatizovat. Domácí obrana jim to však příliš nedovolovala a tak druhý poločas příliš hezkých akcí na rozdíl od prvního nenabídl. Bernarticím se podařilo konečně přetrhnout sérii proher a zaslouženě plně bodovaly. Vzhledem k vzájemnému utkání dvou čelních mužstev se dostaly na druhé místo výsledkové tabulky.

Čtyři góly v ševětínské síti

V utkání od počátku dominovali domácí a již v 7. minutě se ujali vedení. To z pravé strany unikl ševětínské obraně Rakovan a jeho přízemní přihrávku na zadní tyč zakončil přesně Jakub Novák, který z role stopera přešel pro toto střetnutí na podhrotového útočníka a zahájil skóre - 1:0. Domácí byli nadále aktivní a dobře přistupovali k soupeřovým hráčům, kde od počátku vynikal ve středu pole hrající Petr Novotný, nedovolovali jim rozvinout kombinaci a ohrožovat Fučíkovu bránu. Ve 14. minutě po centru do vápna hlavičkoval míč z levé strany Staněk na vzdálenější tyč nabíhajícímu Adamu Rakovanovi, který z první napálil míč nezadržitelně do brány - 2:0.

Ve 29. minutě po nepovedené rozehrávce hostů se dostal k míči Novák a ani nadvakrát hostujícího gólmana Lukáše Novotného nepřekonal. Ve 30. minutě se opět dostal po kvalitní akci domácí ofenzivy k odraženému míči Jakub Novák a skóroval potřetí - 3:0. Tento gól již hosty trochu probral z letargie a začali konečně ohrožovat i bernartickou bránu alespoň střelami, když se jim to kombinací nedařilo. Ve 34. minutě dobře vypálil z pravé strany do šibenice Hindy, avšak Tomáš Fučík jeho střelu vytáhl mimo bránu a následoval rohový kop.

Ve 36. minutě byl v pokutovém území faulován Rakovan a rozhodčí odpískal pokutový kop. Míč si na značku postavil brankář Tomáš Fučík a přesnou střelou k tyči, hostující brankář reagoval na opačnou stranu, napnul síť za jeho zády počtvrté - 4:0. Poslední dva zajímavé herní okamžiky v první půli byly zaznamenány z kopaček hostů. Ve 39. minutě po dobré prudké střele Petra Novotného vyrazil bernartický gólman jeho střelu jen k napravo nabíhajícímu zcela volnému Drahoslavu Klapušovi, který trefil přesně k vzdálenější tyči - 4:1. Vynikající Mohamedovu střelu ve 42. minutě vytáhl Fučík z šibenice na rohový kop. Poločas tedy skončil tříbrankovým vedením Bernartických.

Hosté jen korigovali

Od počátku druhé půle hýřili na rozdíl od první části aktivitou hosté a byli v podstatě celý druhý poločas opticky více na míči než domácí mužstvo. Bernartice již tolik hostující bránu neohrožovaly a spíše pečlivě bránily svůj náskok. Aktivita se hostům vyplatila. Ve 47. minutě krásnou střelou napálil Kupec břevno a míč se odrazil zpět do pole. V 50. minutě byl v pokutovém území faulován Chmel a rozhodčí odpískal pokutový kop i na druhé straně. Míč si postavil na značku Lukáš Kupec a bombou snížil stav utkání na - 4:2.

V další dobré šanci se o dvě minuty později objevili i domácí. Neúnavný Smrčina přihrál do ohně Rakovanovi, který míč jen lehce nazdvihl a jen díky brankáři Novotnému neskončil pod břevnem. Ten ho konečky prstů vytáhl zázračně nad bránu. V 55. minutě po centrovaném míči T. Češkou zakončoval Staněk hlavičkou také pouze nad bránu. Po další akci Ťupy v 61. minutě z levé strany střílel Rakovan, avšak hostující gólman byl na místě a míč vyrazil na roh.

Pak pokračoval dvacetiminutový boj mezi vápny bez nebezpečného zakončení a ohrožení obou brankářů. V 81. minutě dorážel míč Rakovan, avšak Novotný opět vytáhl ze svého arsenálu skvělý zákrok a míč vytěsnil na roh. Na druhé straně trestný kop prováděný Petrem Novotným v 84. minutě z pětadvaceti metrů skončil střelou vysoko nad bránu.

Závěr utkání již žádné větší gólové příležitosti nepřinesl a tak se mohli domácí konečně po dlouhé době radovat ze zasloužené výhry, která se zrodila již v první půli, kdy byli jasně lepším mužstvem než jejich soupeř. Mohli se opřít o spolehlivě chytajícího brankáře Tomáše Fučíka, v obraně dominoval Trantina, hodně byl znát na hřišti v zadních řadách hrající Mrkáček. V ofenzivě byl nejvíc vidět Jakub Novák, autor dvou důležitých gólů. U hostí je nutno vyzdvihnout konstruktivní hru Petra Novotného, dobře mu sekundoval i Kupec, v ofenzivě byl nejnebezpečnější šikovný Klapuš.  

K příštímu utkání zajíždějí Bernartice na Dobrou Vodu, která na jaře hraje ve výborné formě. Střetnutí se odehraje v sobotu 26. dubna a začátek stanoven na 17:00 hodin.


Sokol Bernartice – SK Ševětín 4:2 (4:1)

Branky: 7. a 24. Jakub Novák, 30. Adam Rakovan, 36. Tomáš Fučík (11) – 39. Klapuš, 50. Kupec (11). Rozhodčí: Karel Kříž st. – Petr Dvořák, František Bumba. ŽK: 1:3 (68. Trantina – 72. Klapuš, 75. Švejda, 86. Hanousek). Diváků: 90.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Stan. Češka, Mrkáček, Trantina, Tomáš Češka – Kloboučník (70. Kukrál), Smrčina – Adam Staněk (78. Růžek), Jakub Novák, Ťupa (63. Vít Fučík) – Adam Rakovan (90. Martin Buriánek). Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Ševětín: Lukáš Novotný – Švejda (81. Beznoska), Mir. Hanousek, Jakub Suchan, Sváta (46. Kašper) – Lukáš Kupec (K) – Klapuš, Petr Novotný, Mohamed, Chmel – Hindy. Trenér Jan Klimek.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama