Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bývalí reprezentanti míří do Chýnova a Tábora

 
čtvrtek, 17. května 2018, 18:35

Slavné hvězdy fotbalové minulosti se v příštích dnech představí u dvou klubů z Táborska. V pátek popřejí známá jména k 85. narozeninám fotbalu v Chýnově (18 hod.), v neděli na stadionu Míru v Táboře budou hlavním tahákem celodenní dobročinné akce v exhibičním utkání s pořádajícím klubem SK Červený Kůň Tábor (13 hod.).

Chýnov si v pátek připomene půlkulaté výročí místního fotbalu, který byl oficiálně založen 8. dubna 1933, kdy se konala ustavující schůze Atletického a fotbalového klubu (AFK). První zápas sehrálo nově založené mužstvo v Jeníčkově Lhotě (dnes součást obce Chotoviny) a prohrálo vysoko 1:11. Autorem historicky prvního gólu v dějinách klubu byl Guba.

Významným datem byl 4. červen 1950 a otevření nového hřiště, které slouží chýnovským fotbalistů dodnes. Od roku 1963 pravidelně startují v krajských soutěžích. Nejúspěšnější roky prožili na začátku tisíciletí nepřetržitou desetiletou účastí v krajském přeboru (2001 – 2011). V současnosti patří pod trenérem Petrem Holotou mezi přední celky v I. A třídě.

Do útulného chýnovského areálu zavítají v pátek někdejší ikony ligových trávníků složené z několika generací. Účast v Týmu fotbalových hvězd předběžně přislíbili Antonín Panenka s Karolem Dobiašem, Ladislav Vízek, Ivan Hašek, Host Siegl, Jiří Novotný, Zdeněk Svoboda a další.

Předzápas obstarají přípravky FC Chýnov a FC MAS Táborsko. Výkop utkání je v 18 hodin, po něm následuje autogramiáda.

Dobročinná akce na stadionu Míru

Rodinný den s legendami československé kopané, tak se jmenuje celodenní dobročinná akce v Táboře na stadionu Míru, která se koná v neděli 17. června 2018 od 9 do 19 hodin. Pořadatelství vzal na svá bedra v rámci projektu Zelená sportu v Táboře účastník III. třídy SK Červený Kůň Tábor. Netradiční název si dal klub podle místní restaurace, jež je zároveň sponzorem. Jeden z nejmladších oddílů v kraji byl založen teprve v roce 2003.

„Po celý den jsou připraveny pro děti různé atrakce, dovednostní soutěže nejen z fotbalového trávníku. V exhibici se náš tým střetne s jedenáctkou internacionálů ČR. Slavnostní zahájení je naplánováno na 13 hodinu,“ uvedl jednatel pořádajícího klubu Zdeněk Baborský. Utkání bude moderovat Dušan Mendel z TV Nova. „Chybět nebude autogramiáda a beseda s hráči,“ dodal Baborský. Výtěžek z celé akce bude věnován na dobročinné účely.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama