Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Šlágr Blatné s Týnem neměl vítěze

 
úterý, 8. května 2018, 10:06

Bitva o první místo v A skupině I. A třídy skončila smírně. Pěti výhrami ověnčená Blatná se utkala s vedoucím Týnem a vítěznou sérii neprodloužila. Zápas dvou rozdílných poločasů skončil dělbou bodů. K příštímu utkání zajíždí Blatná do Bavorovic.

První poločas se odehrál v jasné režii týnského lídra. Vytvořil si převahu a šance, ale do vedení šel až po faulu a proměněné penaltě kanonýra Vařila. „Nechali jsme si utéct začátek zápasu, prohrávali jsme osobní souboje, nehrála nám záloha a v útoku jsme neudrželi míč, takže na hřišti bylo všechno jinak, než jsme si před zápasem řekli v kabině. Soupeř nás ve všem přehrával, hned v úvodu nastřelil břevno, ale branku nám přesto vstřelil pouze z pokutového kopu,“ popsal průběh prvního poločasu asistent trenéra Blatné Roman Remeš.

Po přestávce se obraz hry zcela změnil. Taktovku si vzali do rukou Blatenští. Šest minut po přestávce vyrovnal z penalty Motyka. Kubíkova branka byla v dalších minutách v jednom ohni. Čtyř velké šance domácí zahodili a jak už to bývá, zčista jasna udeřilo na druhé straně. Po rychlém protiútoku se podruhé prosadil svým 13. letošním gólem Vařil a Olympie opět vedla. Radost Vltavotýnských netrvala dlouho. Již za čtyři minuty srovnal po kombinační akci Křivanec.

„Druhý poločas byl zcela v naší režii. Brzy jsme srovnali z penalty, nastřelili břevno a další tři stoprocentní šance až zázrakem neskončili v brance Týna. Nedáš, dostaneš! Jediná naše chyba ve druhém poločase a soupeř ji využil ke vstřelení druhé branky. Chybu jsme ale včas napravili a po ukázkové akci skóre srovnali. Síly dovést zápas do vítězného konce už nám díky promarněnému prvnímu poločasu nezbyly. Týn předvedl své kvality v prvním poločasu, my v tom druhém. Remíza je z našeho pohledu spravedlivá,“ uvedl Roman Remeš.

Blatná se ziskem 37 bodů posunula v tabulce už na druhé místo o skóre před Bavorovice a Slavii ČB. První Týn stále drží dvoubodový náskok.


TJ Blatná – FK Olympie Týn Nad Vltavou 2:2 (0:1)

Branky: 51. Motyka (pen.), 66. Křivanec - 28. (pen.) a 62. Vařil. Rozhodčí: Písek - Komzák, Křížek. Delegát: Albrecht. ŽK: 2:3 (Kůst, Jícha – J. Brom, Stoklasa, Plojhar). Diváků: 300.

Blatná: Chlanda – Motyka, Sedláček, Kůst, Sýkora – Mišiak, Prokopec (62. Jícha), Petrášek, Křivanec – Peleška (46. Čadek), Nový.

Týn: Kubík - Houska (90. D. Maruška), Boček, J. Brom, Meidl - Dvořák (82. Mach), Tupý, Plojhar, Stoklasa - Vařil, Novotný (62. D. Brom).

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák