Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov podruhé vyřídil Bernartice. Tentokrát 4:0 na jejich trávníku!

 
pondělí, 7. května 2018, 14:59

Ve 20. kole se utkali bernartičtí fotbalisté s týmem, který je jako jediný v podzimní části soutěže porazil. Mužstvo Chýnova jim tenkrát uštědřilo nečekanou a poměrně vysokou porážku v poměru 1:4. Světe, div se, historie se opakovala dokonce s krutějším výsledkem.

Hosté byli od počátku důraznější v osobních soubojích. Nenechali domácí vůbec hrát a včasným přistupováním k hráčům jim značně komplikovali hru. Nepouštěli je do nebezpečných brankových příležitostí a kolem pokutového území nedělali fauly a tím neumožňovali domácím zahrávat z nebezpečných prostorů pro ohrožení brány žádné standardní situace. Hodně průběh utkání poznamenal i úvodní gól již na začátku utkání. Ve druhé půli se domácí snažili s výsledkem něco udělat, avšak pevná obrana hostů jim žádnou nebezpečnou gólovou šanci nedovolila. V posledních minutách přidali ještě do otevřené obrany dvě branky a bylo vymalováno. Na toto utkání musí Bernartičtí rychle zapomenout a soustředit se na další zápasy, které je ještě čekají.

Hosté byli od počátku zápasu více na míči, přesněji kombinovali, svým důrazem a šikovnými ofenzivními hráči Práškem a Králem nedali v rozehrávce domácím klid. První branka padla po standardní situaci již v 6. minutě. Trestný kop Doubravy z pravé strany hlavičkoval Zadražil k nohám Davida Krále, který v pokutovém území věděl, co má dělat a napálil míč do sítě – 0:1. Ve 13. minutě Staňkův centr dobře zasáhl Rakovan, avšak s jeho lehkou střelou si chýnovský brankář Průša snadno poradil. Střelecký pokus Práška v 19. minutě lapil domácí gólman Tomáš Fučík. Ve 22. minutě hlavičkoval po Mrkáčkově centru z pravé strany stoper Novák, chýnovský brankář byl opět na místě a s míčem neměl žádný problém.

Další hlavičkový pokus bernartického stopera po trestném kopu Mrkáčka již takovou přesnost neměl a skončil nad břevnem. O minutu později zahrával z pětadvaceti metrů trestný kop Staněk. Jeho střelu k pravé tyči však opět zneškodnil skvěle chytající Průša. Hosté mohli odskočit na dvoubrankový náskok v 36. minutě. Práškův lob zleva však bránu těsně přelétl. V posledních pěti minutách první půle vyvinuli domácí velký a trvalý tlak na chýnovskou bránu. Dobře organizovaná obrana a skvělý brankář jim však téměř nic nedovolili. V podstatě vyrovnaný průběh prvního poločasu skončil lépe pro hosty.

Druhý poločas odstartovali opět lépe hosté a jejich akce byly pro domácí bránu vždy velmi nebezpečné. V 50. minutě trestný kop Sl. Mareše skončil jen těsně vedle levé tyče Fučíkovy svatyně. Po chybě domácí obrany v 56. minutě postupoval z pravé strany osamocen na bránu Jan Hruška. Jeho zakončení se otřelo o břevno a skončilo nad bránou.

Kvalitní důrazná a aktivní hra se postupem času hostům vyplatila. Ve 67. minutě si po centrovaném míči z trestného kopu Zítka dokonale zpracoval míč šikovný technický Jaroslav Prášek, obešel dva obránce a střelou levačkou uvnitř pokutového území nedal domácímu gólmanovi šanci na zákrok – 0:2. To už vypadalo s Bernartickými nedobře. Vázla jim kombinace, hra postrádala jiskru a díky těmto faktorům byla změna stavu nebo alespoň jeho korekce vcelku nemožná. Velká příležitost s výsledkem ještě něco udělat se jim naskytla zhruba dvacet minut před koncem. To v 71. minutě fauloval Sl. Mareš ve vyložené šanci Rakovana. Ten by šel osamocen na chýnovskou bránu. Po druhé žluté kartě inkasoval kartu barvy červené. Míč z trestného kopu za tento přestupek poslal Trantina jen do domácí zdi.

Další průběh utkání však ukázal, že to domácím vůbec nepomohlo, ba naopak. Ti poslali stopera do útoku a hráli pouze na tři beky, čímž značně odkryli střed obrany. Další faktor, který nakonec dal utkání konečnou a pro domácí velmi krutou podobu skóre byl, že hostující trenér Holota udělal super střídání v 86. minutě. To do hry poslal čerstvého Ondřeje Hladíka výměnou za Jana Hrušku. To byl pro hosty skutečný žolík. Tento sedmnáctiletý mladíček při minutovém pobytu na hřišti přidal další gól a za další minutu stanovil stav utkání na – 0:4.

Funkcionářský debut si v tomto zápase odbyl Pavel Kulveit, dopisovatel Jihočeského fotbalu, v roli vedoucího mužstva a jeho premiéra byla vskutku famózní. Hosté tedy zcela zaslouženě vyhráli a jejich sezónní střelecká bilance s Bernartickými je fantastická - 6 bodů a skóre 8:1. Domácí musí na prohru rychle zapomenout, neboť na čele jejich skupiny se vlastně nic podstatného neudálo. Doma totiž prohrál lídr tabulky Lom se Ševětínem a druhé Čtyři Dvory v Milevsku s rezervou mužstva z krajského přeboru.

Příští víkend zajíždějí Bernartice do Čekanic na hřiště Meteoru Tábor. Utkání se odehraje v sobotu 12. května a začátek je stanoven na 17:00 hodin.


Sokol Bernartice - FC Chýnov 0:4 (0:1)

Branky: 87. a 88. Ondřej Hladík, 6. David Král, 67. Prášek. Rozhodčí: Luboš Formánek – Lukáš Tauber a Vladimír Ryneš. DFA: Josef Vrzal. ŽK: 1:5 (56. Mrkáček – 60. a 71. Sl. Mareš, 40. Petrů, 56. Prášek, 61. D. Král). ČK: 0:1 (71. Sl. Mareš). Diváků: 100.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – St. Češka, Novák, Mrkáček, Tomáš Češka (78. Mir. Suchopár) – Kukrál (46. Kloboučník), Smrčina – Staněk, Trantina, Ťupa – Rakovan. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Chýnov: Průša – Zítek, Zadražil, Doubrava, Sl. Mareš – Petrů – Jan Hruška (86. Ondřej Hladík), Šiller, Prášek (89. Patrik Mareš), Vlast. Hruška (K) – David Král. Trenér Petr Holota.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Miroslav Holer