Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. třídy: Lišov odskočil už na 14 bodů. Náskok zvýšila i Nová Ves. Týn i Bernartice prohrály

 
neděle, 22. dubna 2018, 19:01

AKTUALIZOVÁNO - Vyjasňovat se začíná na čele dvou skupin I. B třídy. Suverénní Lišov zabodoval i v patnáctém střetnutí po sobě a vede skupinu D s téměř nedostižným náskokem 14 bodů. Ve skupině A podlehl druhý Klikov doma K. Újezdu, zatímco vedoucí N. Ves zvýšila hladkou výhrou u Lipna svůj odstup již na 11 bodů. V A třídě překvapila porážka prvních Bernartic v Plané nad Lužnicí. Derby Hrdějovic s D. Vodou a Nemanic se Čt. Dvory vyzněla zcela jasně pro hosty. Hořkost porážky okusil i Týn.

Blatná mezi kandidáty postupu

V I. A třídě, skupině A, dosáhly premiérového vítězství Bavorovice. Podzimní půlmistr odčinil předchozí zaváhání třemi body z Větřní a na Týn ztrácí pouhý bod. Vedoucí dvojici se výrazně přiblížila třetí Blatná, která vyprovodila poslední Velešín ze svého trávníku čtyřbrankovým přídělem a díky své výborné jarní formě (čtyři výhry a skóre 14:0!) se pokusí zaútočit na nejvyšší příčky. Vodňanští po nevydařeném minulém zápase vyprovodili budějovické slávisty pětibrankovým debaklem. Slavia se ve venkovních zápasech hodně trápí a ztrácí postupně kontakt s absolutní špičkou. Naopak na její místo se derou právě Vodňany a strakonický Junior. Prachatice si doma také po prohře v minulém kole u posledního Velešína spravily chuť s Vacovem. Tomu se na jaře nedaří, zůstává těsně nad sestupovým pásmem. Planá u Českých Budějovic porazila předposlední Sedlec nejtěsnějším rozdílem a po předchozím skalpu z Bavorovic se posunula na sedmé místo. Junior Strakonice vítězstvím nad lídrem tabulky z Týna nad Vltavou poněkud zdramatizoval bitvu o postup. Vítězstvím se již posunul na čtvrté místo a na čelo má ztrátu již pouhých šesti bodů. Další boje ve skupině o první místo budou ještě hodně zajímavé.

Lom poprvé v čele

Ve skupině B Čtyři Dvory vyhrály v Nemanicích čtyřbrankovým rozdílem a daly zapomenout na domácí prohru s Planou nad Lužnicí. Ta v domácím prostředí porazila lídra tabulky z Bernartic a umožnila tak právě svému minulému soupeři postup na první místo tabulky. Bernartickým se na plánském hřišti tradičně nedařilo, i když na úplném konci utkání sahali po bodu. Po dvanácti odehraných kolech tedy opět okusili hořkost porážky. Lom, kterému chyběl potrestaný kanonýr Neužil, zvítězil v nedělní dohrávce kola nad oslabeným Chýnovem a dostal se na toužebně očekávané první místo. Milevská rezerva potvrdila dobrou formu a góly pendlů Svojšeho a Sedláka porazila doma Ševětín, kterému se v utkáních na hřišti soupeřů na jaře příliš nedaří. Očekávalo se vítězství dobře rozjetých Trhových Svinů, avšak narazila kosa na kámen. Zachraňující se Meteor Tábor si odvezl překvapivě bod za bezbrankovou plichtu. Veselí nad Lužnicí si těsnou výhrou v J. Hradci s místní rezervou udržuje kontakt s mužstvy středu značně vyrovnané tabulky, když desátý Ševětín má ztrátu na šesté místo tabulky pouhé čtyři body. Hrdějovice sice ukončily čekání na první vstřelený gól, ale po další domácí prohře se zachraňující se Dobrou Vodou, která z posledních dvou zápasů vytěžila šest bodů a vzdaluje se od pásma sestupu, musí bojovat o holé přežití. V tabulce je stále předposlední.

Dvouciferná výhra Kaplice 11:1!

V A skupině I. B třídy překvapila domácí porážka Klikova s Kamenným Újezdem, který se díky ní vyhoupl již na páté místo. Lídr tabulky „budějovická“ Nová Ves pětibrankovým debaklem pokořila u Lipna čtvrtý Frymburk a zvýšila právě před Klikovem náskok na jedenáct bodů a patří mezi trojicí lídrů tabulek B tříd, které mají nejblíže k postupu do vyšší soutěže. Střelecky se blýskl třemi trefami Zbyněk Holý. Loučovice dvoubrankovým vítězstvím nad Zlatou Korunou udržují střed tabulky. Chvalšiny po domácí prohře s Ledenicemi setrvávají na chvostu tabulky, avšak situace pro ně ještě není kritická, neboť na tři mužstva před nimi mají minimální ztrátu. Polepšila si Olešnice, když značná divácká kulisa viděla sedm gólů a vítězství nad Boršovem. Tím si Olešničtí vytvořili již čtyřbodový odstup od zachraňujících se mužstev. Kaplice si doma otevřela střelnici a nasázela Nové Vsi-Brlohu jedenáct kousků. Mezi střelci excelovali Marek Urazil, který zaznamenal pět branek, a Patrik Micák se třemi trefami. Kaplice si tímto počinem vystřílela čtvrté místo. Rezerva Roudného s řadou pendlů a Rudolfem Otepkou v sestavě si bezpečně poradila s třetím Suchdolem. Svou situaci k zachování soutěže si zkomplikovala Nová Ves-Brloh, když její skóre z posledních zápasů hovoří jasnou řečí 1:14 a klesla díky tomu na předposlední místo v tabulce.

Vedoucí tandem ztrácel

Ve skupině B zvítězily Strunkovice nad Sousedovicemi a trochu je přibrzdily v jarním rozletu za prvním místem. Netolice vyhrály na hřišti posledního Zdíkova a udržují si klidný střed tabulky. Třetí místo si v pohodě hlídají na vítězné vlně plující Lhenice. Plným ziskem v Dřítni se odpoutaly od svých pronásledovatelů a stále udržují kontakt s absolutní špičkou. Volyně v domácím prostředí porazila Vlachovo Březí. Nováček z Cehnic si lebedí na vynikajícím šesté příčce, když vyhrál ve Stachách. Vedoucí Lažiště pouze plichtilo v Chelčicích a po kanonádě v minulém kole přišel zákonitě půst. Jelikož dotírající Sousedovice také ztratily dokonce všechny body, nemusí je plusový bod zvenku nijak mrzet. Čkyně vyhrála v derby na hřišti rezervy Vacova, zaznamenala pětigólové vítězství, které je vrátilo se do boje o nejvyšší pozice.

Hradiště podvanácté bez porážky

Ve skupině C se hrálo derby v Kovářově, kam přijely favorizované Chyšky. Hosté po vyhraném poločase přidali zkušeným exmilevským Václavem Kosíkem třetí branku, domácí však snížili patnáct minut před koncem a plichtu jim nakonec zajistil v zajímavém utkání minutu před koncem kapitán Petr Jarošík proměněnou penaltou. Mirovice vyhrály o gól v domácím prostředí s Kluky a derou se tabulkou stále vzhůru. Božetice bez větších problémů doma porazily poslední Podolí II a hrají v klidném středu tabulky. Putim deklasovala Sepekov sedmibrankovým přídělem a dostala se na třetí příčku tabulky před Chyšky. Sepekov si dvěma prohrami v posledních zápasech (při skóre 1:11) značně pokazil skóre a vyrovnanou bilanci. Semice potvrdily dobrou herní formu a pohodu. Přivezly si všechny body z hřiště rezervního týmu Oseka. V utkání daly první dvě branky, ale domácí do přestávky stav srovnali. Druhou půli již koncovku zlepšily natolik, že vyhrály o tři góly a nadále kralují své skupině. Sedlice na první Semice neztratila, neboť zcela jasně vyhrála v Kestřanech. Hradiště pokračuje v kvalitních jarních výkonech a připsalo si v domácím utkání další tři body.

Bez bodů v odvetách jen Ratibořští

Ve skupině D lídr tabulky Lišov vyhrál v Malšicích a tím je dostal na samé dno tabulky. Sám opět odskočil oběma pronásledovatelům, kteří spolu ve vzájemném souboji jen remizovali, a na prvním místě výsledkové tabulky má před nimi již čtrnáctibodový náskok! Na Lomnici nad Lužnicí a Třebětice se tlačí na jaře dobře hrající Chotoviny - jsou na pátém místě a mají na ně ztrátu pouhých dvou resp. tří bodů. Mladá Vožice v domácím prostředí jasně přehrála i díky třem gólům Tomáše Svatka Ratibořské Hory a dostala se díky lepšímu skóre před Chotoviny na čtvrté místo. Hodně si pomohlo domácí čtyřbrankovou výhrou se Slavonicemi Dolní Bukovsko. Řepeč-Opařany plichtou v Jistebnici již drží pětibodový odstup od mužstev bezprostředně ohrožených sestupem. Kardašova Řečice si domácí prohrou s Chotovinami zbytečně zkomplikovala život.


VÝSLEDKY 18. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Tatran Prachatice – SK Vacov 5:1 (2:0)
Branky: 7. Fürbach, 33. O. Kochma, 64. M. Kochma, 75. Tesař, 82. Juroš – 69. Zábranský.
Rozhodčí: Kříž ml. – Kříž st., Náprava. ŽK: 3:1 (Škopek, Hopfinger, 72. Juroš – Jar. Červenka).

TJ Šumavan Vimperk – TJ Lokomotiva Č. Budějovice 2:2 (2:2)
Branky: 28. Kvapil, 43. Jan Blahout – 6. Navrátil, 30. Pav. Kokeš.
Rozhodčí: Toucha – J. Novotný, Landík. ŽK: 2:3 (J. Blahout, Samohejl – Kamiš, Nechuta, Kocar).

SK Větřní – FC Mariner Bavorovice 0:2 (0:1)
Branky: 21. Řehák, 49. Babka.
Rozhodčí: Valeš – Nedvěd, Kollmann. ŽK: 1:2 (Peťule – Šafránek, Trnka). Diváků: 100.

FK Vodňany – SK Slavia Č. Budějovice 5:0 (3:0)
Branky: 17. a 51. Rauscher, 11. Bečvář, 45. Kunc, 78. Kinkor.
Rozhodčí: Náprava – Kříž ml., Kříž st. ŽK: 4:1 (Hudák, Konvička, Bečvář, Hubáček – P. Kindermann). Diváků: 100.

TJ Blatná – FC Velešín 4:0 (1:0)
Branky: 14. a 85. Mišiak, 83. Motyka (pen.), 89. Kůst (pen.).
Rozhodčí: Rinth – Jevčák, Pravda. ŽK: 1:2 (Čadek – Jak. Zatloukal 2). ČK: 0:1 (77. Jak. Zatloukal). Diváků: 190.

SK Planá – SK Sedlec 1:0 (0:0)
Branka: 82. Carda.
Rozhodčí: Ťupa – Tauber, Slepička. Delegát: Kučera. ŽK: 2:1 (Píchal, O. Hotový – M. Kučera).

FK Junior Strakonice – FK Olympie Týn nad Vltavou 2:1 (1:0)
Branky: 28. Máška, 83. Matěj Kostka – 57. Petr Dvořák.
Rozhodčí: Brych – Petričák, Žurek. Delegát: Němeček. ŽK: 2:2 (Zušťák, Boukalík – Stejskal, Houska). Diváků: 157.


SKUPINA B

Slavoj Hrdějovice – SK Dobrá Voda 2:4 (2:1)
Branky: 10. Kudrle, 22. M. Studníčka – 52. a 57. Arnold, 4. Rosa, 73. Šteyer.
Rozhodčí: Petr Dvořák – Weidenthalerová, Brom. Delegát: Pečenka. ŽK: 1:2 (Turek – Lašák, Arnold). Diváků: 100.

TJ Sokol Planá nad Lužnicí – TJ Sokol Bernartice 3:2 (1:1)
Branky: 24. Janovský, 57. Trčka, 80. Široký – 30. T. Fučík (pen.), 47. Staněk (pen).
Rozhodčí: Izugrafov – Albert, Hladík. ŽK: 2:2 (Pospíchal, Pěknic – Smrčina, Staněk).

TJ Spartak Trhové Sviny – FK Meteor Tábor 0:0
Rozhodčí: R. Mráz – Tauber, Bartůněk. ŽK: 1:2 (Kolář – Kollárik, Jos. Novák).

FK Jindřichův Hradec 1910 B – TJ Lokomotiva Veselí nad Luž. 0:1 (0:0)
Branka: 84. Doležal.
Rozhodčí: Písek – Komzák, M. Havlík. ŽK: 1:2 (M. Votava – Mikeska, Čížek).

FC ZVVZ Milevsko B – SK Ševětín 2:1 (0:0)
Branky: 47. Svojše, 66. Sedlák – 64. Klapuš.
Rozhodčí: Weidenthalerová – Petr Dvořák, Brom. ŽK: 2:1 (On. Dvořák, Svojše – Jak. Suchan). ČK: 0:1 (89. Klapuš).

SK Nemanice – SK Čtyři Dvory 0:4 (0:1)
Branky: 36. Raab, 53. D. Sobolík, 56. P. Janeček, 90. Nečekal.
Rozhodčí: Vítek – Crkva, Ondra. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 1:1 (Strnad – P. Sobolík). Diváků: 120.

TJ Sokol Lom – FC Chýnov 2:1 (1:0)
Branky: 20. Mařík, 62. Turek – 53. O. Hladík.
Rozhodčí: Albert – Tůma, Řehoř. Delegát: Chlaň. ŽK: 1:2 (Jelen – Zítek, D. Král). Diváků: 120.


VÝSLEDKY 18. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Blesk Klikov – TJ Sokol Kamenný Újezd 0:3 (0:2)
Branky: 44. a 55. Petkov, 45. Prokop.
Rozhodčí: Panský– Ondřej, Kořínek. ŽK: 1:3 (M. Rezek – Mráz, Prokop, Frnka).

Vltavan Loučovice – SK Zlatá Koruna 2:1 (1:1)
Branky: 8. Hüttner, 50. Dudla – 25. Homer.
Rozhodčí: Zabilka – Dimitrov, Pícha. ŽK: 3:2 (Ardó, Koutský, Černý – Zayml, Liška).

Sokol Chvalšiny – TJ Slavoj Ledenice 2:4 (2:2)
Branky: 3. Fučík, 44. Ginzel – 16. Volf, 42. Bez, 75. M. Kadlec, 90. Hrubý.
Rozhodčí: Bumba – Ernst, Holub. ŽK: 1:1 (M. Postl – Volf). ČK: 1:0 (75. Cába). Diváků: 100.

FC Šumava Frymburk – TJ Nová Ves 0:5 (0:2)
Branky: 14., 17. a 79. Holý, 73. Procházka, 82. Vávra.
Rozhodčí: M. Mráz – Křížek, Marek. Delegát: Tupý. ŽK: 3:3 (M. Račák, Mertl, Malák – T. Novák, Neumann, Holý).

TJ Sokol Olešnice – FK Boršov nad Vltavou 4:3 (2:2)
Branky: 21. a 85. Lukáš Lenk, 40. Bahenský, 78. M. Hanzal – 28. Havlíček, 35. Anderle, 81. Gruber.
Rozhodčí: Kovařík – Škuthan, Zevl. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:4 (Husa, Horelica – Filištein, Řežáb, Šefčík, Pokorný). ČK: 0:1 (87. Gruber). Diváků: 150.

TJ Malše Roudné B – Sokol Suchdol nad Lužnicí 6:2 (2:1)
Branky: 45. a 48. Budín, 62. a 71. Růžička, 40. Trejbal, 76. Kössl – 45. a 69. Jak. Záruba.
Rozhodčí: Frček – M. Mráz, Buřič. Bez karet.

FK Spartak Kaplice – FK Nová Ves-Brloh 11:1 (5:0)
Branky:
19., 33., 56., 65. a 76. Urazil, 33., 54. a 84. (pen.) Micák, 12. a 31. Janura, 23. Malický – 70. Tlamsa.
Rozhodčí: Hučík – Zabilka, Hladík. ŽK: 0:1 (R. Postl). Diváků: 140.


SKUPINA B

TJ Sokol Zdíkov – 1.FC Netolice 1:4 (0:2)
Branky: 63. Tóth – 37. Lukáš, 41. Vlášek, 55. Baloušek (pen.), 73. Dan. Andres.
Rozhodčí: Talíř – Vejčík, Harvalík. ŽK: 4:1 (Tesař, Št. Kurej, Demeter, Pešek – Dan. Andres).

Sokol Stachy – Sokol Cehnice 1:2 (1:2)
Branky: 36. Martin Šíp – 7. Hovorka, 10. Pletka.
Rozhodčí: Ryneš – Hnilička, Trněný. ŽK: 0:1 (Martínek).

TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí – FC Westra Sousedovice 2:1 (0:0)
Branky: 52. Žurek, 59. Němeček st. – 64. M. Glazunov.
Rozhodčí: Klimeš – Novák, Muzika. Delegát: Chlaň. ŽK: 0:4 (Kacetl, Masák, T. Glazunov, M. Glazunov).

FK Slavoj Volyně – FC Vlachovo Březí 3:1 (0:0)
Branky: 64. a 80. Brabec, 89. Kubeš – 60. Martínek.
Rozhodčí: Vejčík – Talíř, Šindelář. Delegát: Kučera. ŽK: 3:2 (Mack, Temňák, Balun – Kužvart, Hojdekr). Diváků: 180.

TJ Dříteň – SK Lhenice 2:3 (2:2)
Branky: 5. Moudrý, 43. T. Kovařík – 11. Illiev, 33. Mahák, 56. Sura.
Rozhodčí: Devera – Cigáň, Kubeša. ŽK: 2:2 (Koudelka, Strapáč – Sura, Prenner). Diváků: 100.

FK Chelčice – FK Lažiště 2:2 (1:1)
Branky:
38. Křenek, 60. Kouba – 20. Sedláček, 56. Vokatý.
Rozhodčí: Slepička – Kovařík, Hodánek. ŽK: 2:4 (Novák, Kouba – St. Vávra 2, Makoš, Albert). ČK: 0:1 (90. Stan. Vávra).

SK Vacov B – SK Čkyně 0:5 (0:2)
Branky:
18. a 68. Josef Fiedler, 30. a 74. R. Vojta, 84. Schwamberger.
Rozhodčí: Ondra – Ovčáček, Trněný. ŽK: 1:0 (Fr. Čtvrtník). Diváků: 100.


SKUPINA C

TJ ZD Kovářov – FC Chyšky 3:3 (1:2)
Branky: 43. a 89. (obě pen.) Jarošík, 76. V. Růzha – 23. a 53. V. Kosík, 38. T. Turek.
Rozhodčí: Šíma – Kocina, Štemberk. ŽK: 0:6 (V. Kosík, Vaverka, Lívanec, M. Kosík, Vačlena, Janouch).

TJ Božetice – TJ Podolí II 3:0 (1:0)
Branky: 39. (pen.) a 63. Čanda, 69. Pinc.
Rozhodčí: Kocina – Šíma, Hrabě. Delegát: Albrecht. ŽK: 4:5 (Tollinger 2, Jos. Fara, Jíška – Girardey 2, Staněk, Lis, K. Levora). ČK: 1:1 (80. Tollinger – 43. Girardey).

TJ Sokol Putim – TJ Sokol Sepekov 7:0 (4:0)
Branky: 9. a 84. Šteier, 20. a 82. Petráš, 15. Šťastný, 35. Bican, 64. Sup.
Rozhodčí: Ovčáček – Ct. Novotný, Štiak. ŽK: 0:2 (Tupý, M. Kosobud). Diváků: 150.

SK Mirovice – 1.FC Boston Kluky 3:2 (1:1)
Branky: 41. Huleš, 48. Vodňanský, 88. Jak. Převrátil (pen.) – 28. Štěpán, 69. Mir. Říha st.
Rozhodčí: Šťastný – Makovička st., Záhorský. ŽK: 4:5 (Huleš 2, Mrlina, Jak. Převrátil – Jos. Košatka, Lid). ČK: 1:0 (73. Huleš).

TJ Osek B – FC AL-KO Semice 2:5 (2:2)
Branky:
24. Diviš, 35. Hoch – 13. a 21. Jak. Keclík, 61. Škulina, 64. Sádlo, 66. Pavel Keclík.
Rozhodčí: M. Pečenka – Šťastný, Rynda. ŽK: 2:3 (Hoch, Diviš – Peroutka, Škulina, Císařovský).

TJ Hradiště – TJ Sokol Bělčice 3:0 (1:0)
Branky:
14. Libor Pichlík, 47. Pavel Žalud, 52. Rybár.
Rozhodčí: Krejník – Picka, Štěrba. Delegát: Albrecht. ŽK: 1:0 (König).

FK IPD service Kestřany – TJ Sokol Sedlice 1:5 (0:1)
Branky:
77. Kinský (pen.) – 27. a 50. Mezera, 60. Dumský, 78. Fil. Rakovan, 82. Vaněk.
Rozhodčí: Leiš – Průchová, Třeštík. Delegát: M. Urban. ŽK: 1:3 (Voráček – Čabrádek, Klíma, Němec). Diváků: 100.


SKUPINA D

TJ Malšice – SK Lišov 1:3 (0:0)
Branky: 71. Švadlenka – 71. Kandl, 79. Shýbal, 81. Werner.
Rozhodčí: Trkovský – Petričák, Třeštík. Bez karet.

1.FC Jistebnice – FK Řepeč-Opařany 1:1 (0:0)
Branky: 71. O. Kotalík – 56. Jiří Seidl.
Rozhodčí: Šťastný – Průchová, Mraček. Delegát: J. Urban. ŽK: 1:2 (Trpka – M. Dončuk, J. Dončuk.

TJ Dolní Bukovsko – TJ Sokol Slavonice 4:0 (2:0)
Branky: 29. a 53. Chochol, 44. Klika, 62. Fr. Cihla.
Rozhodčí: Pánek – Klíma, Brom. ŽK: 0:2 (Trávníček, Balík).

TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí – FK Sokol Třebětice 0:0
Rozhodčí: Ondřej – Panský, Bartyzal. ŽK: 1:1 (Mich. Šachl – Švarc).

TJ Sokol Kardašova Řečice – TJ Sokol Chotoviny 0:2 (0:1)
Branky: 44. Bondarev, 66. T. Vrhel.
Rozhodčí: Bezpalec – Studený, Janeček (N). Delegát: Štuk. ŽK: 3:3 (Bílek, Madar, Kovář – Mendel, Pavlíček, Turek).

TJ Jiskra Třeboň B – TJ Jiskra Nová Bystřice 2:1 (2:1)
Branky:
13. Kučera, 38. Redžepi – 14. Havel.
Rozhodčí: Vican ml. – Vican st., Šťastný. ŽK: 2:2 (Hofmann, Kollmann – Bobál, Kaiseršot).

TJ Sokol Mladá Vožice – SK Ratibořské Hory 6:3 (4:1)
Branky:
3., 9. a 58. Svatek, 16. Petr Kukla, 41. Písařík, 90. Struska – 37. Petr Kukla (vlastní), 66. Prokeš (pen.), 76. Fišer.
Rozhodčí: Svoboda – Blažek, Smažík. Delegát: Vrzal. ŽK: 3:2 (Svatek, Smetana, Teplo – Kment, Feichtinger). Diváků: 120.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Zdeněk Formánek