Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Velešín boj o záchranu nevzdává. S Prachaticemi slavil další výhru

 
čtvrtek, 19. dubna 2018, 09:53

Poslední Velešín vystoupil z podzimního stínu a potvrzuje, že na jaře bude těžkým oříškem pro všechny týmy v I. A třídě (sk. A). Přesvědčily se o tom i Prachatice. Mladé mužstvo Tatranu nedokázalo využít převahu ve druhém poločase a po gólu domácího Stanislava Šálka prohrálo 0:1. Pro Velešín to bylo už druhé jarní vítězství, zatímco v první půlce sezony získal pouhé tři body.

„S vedoucím a legendou prachatického fotbalu v jedné osobě Zdeňkem Chocholoušem jsme se shodli, že k tomuto utkání nastupují poloviční áčka, protože na obou stranách chyběly čtyři opory týmu. Jeden rozdíl byl v tom, že Prachatice měly silnou lavičku, zatímco my jsme museli po zranění třech hráčů poslat na zteč v 67. minutě i 55letého matadora Miloše Kyselu a pomohl ke konečnému vítězství,“ uvedl velešínský kouč Miroslav Lenčéš. Velešín nastoupil v sestavě Ottenschläger – Šváb (67. M. Kysela), Biňovský, Jirský, Zimek – Falc, Semerád, Šálek, Fišer – Vlačuha (46. Kejšar), Hynšt (60. Škuta).

Do utkání vstoupili Velešínští dobře, vyhrávali osobní souboje a dostávali se na dostřel prachatické branky. Ve 12. minutě přehráli prachatickou středovou řadu Semerádem, který nahrál do uličky mezi stopery Šálkovi, jehož zakončení „českým kuchlem“ na nerovném terénu překvapilo gólmana Hopfingera. Útoky se přelévaly z jedné strany na druhou, ale bez vážnějšího zakončení. Konec prvního poločasu patřil prachatickým fotbalistům, ale domácí stěžejní „maják“ Václav Ottenschläger všechny šance a centry pochytal.

Druhý poločas začaly lépe Prachatice, jejich tlak se stupňoval a zatlačily domácí před jejich šestnáctku. „Naštěstí jejich projektily a nebylo jich málo, létaly těsně vedle naší branky. V prostřední části poločasu se hra trochu vyrovnala, ale úniky Fišera, Šálka nebo Falce skončily nepřesně. Po zraněních Švába a Hynšta začaly mít Prachatice jasnou převahu,“ popsal průběh druhé půle trenér Lenčéš.

Po jedné akci prachatického agilního K. Ryšánka zazvonilo po jeho dělovce břevno. Tlak Tatranu se stupňoval až do konce utkání, ale ataky středem odrážela nově složená stoperská dvojice Biňovský – Jirský v čele s vynikajícím Ottenschlägerem v brance, který vyhrál všechny vzdušné souboje s prachatickými útočníky.

„Je pravda, že Prachatice druhou část druhého poločasu byly jasně lepší, ale naši kluci bojovali jako rytíři a dotáhli těžký zápas do vítězného konce. Musíme také pochválit za korektní výkon trojici rozhodčích v čele s Martinem Jevčákem,“ dodal k hodnocení Lenčéš.

Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach
 


 
Reklama