Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. třídy: Nečekané domácí ztráty Bavorovic a Čtyř Dvorů. Týn jde do trháku. Šest gólů Makoše!

 
neděle, 15. dubna 2018, 21:43

AKTUALIZOVÁNO - Dva plánské celky se v A třídě postaraly o velká překvapení na úkor favoritů. Bavorovice ztratily i ve třetím jarním utkání. S Planou u Č. Budějovic vedly rychle 2:0, ale hosté dokázali výsledek zvrátit. Planá nad Lužnicí uspěla proměněnou penaltou ve „Čtyráku“, který našel přemožitele po osmi zápasech. Na první vstřelený gól stále čekají Hrdějovice, Slavoj se po třetí porážce propadl na předposlední místo.

V A třídě, sk. A, Bavorovice v dalším domácím utkání ztratily překvapivě všechny body s Planou u Českých Budějovic a pustily Týn nad Vltavou do trháku. Olympie si poradila s Větřním a má na čele již čtyřbodový náskok. Třetí pozici si udržela prvními body a rapidně zlepšenou hrou budějovická Slavia. U Malého jezu vyprovodila čtyřbrankovým rozdílem Vimperk (nastoupil bez Tischlera). Kontakt s čelem udržuje i Blatná, která uštědřila výprask suchovrbenské Lokotce na jejím hřišti. Po vyloučení domácího brankáře Rodena za ruku mimo vápno zúročili Blatenští přesilovku čtyřmi góly.

Poslední Velešín (zahrál si 55letý Miloš Kysela) vytěžil v domácím prostředí zásluhou „kuchla“ Šálka všechny body s Prachaticemi, jeho ztráta na předposlední pozici se však nezměnila, neboť Sedlec také plně bodoval s Vodňany. Souboj mužstev, které před nedávnem dělilo několik pater (Sedlec byl ve IV. třídě, Vodňany v divizi), rozhodl dvougólový střelec Tomáš Kučera. Junior Strakonice se remízou ve Vacově udržel v kontaktu s Blatnou a Slavií České Budějovice.

Ve skupině B Čtyři Dvory po osmi zápasech našly doma přemožitele a tím je Planá nad Lužnicí, prohrály s ní překvapivě nejtěsnějším rozdílem gólem z penalty. Ambiciozní Lom zvítězil ve Veselí nad Lužnící i díky dvěma trefám nejlepšího střelce soutěže Davida Neužila, který si po vyloučení příště nezahraje. Bernartice se hodně natrápily s posledním Jindřichovým Hradcem B, který pokud měl síly, držel nerozhodný výsledek. Herně kraloval trenér, vedoucí mužstva a kapitán Jan Beneš.

Chýnov, i když poločas vyhrál jednobrankovým rozdílem, obdržel během tří minut ve druhé půli tři góly a přenechal všechny body dobře hrajícím Trhovým Svinům. Ševětínu se vydařilo utkání s Hrdějovicemi a dočkal se prvního jarního zisku. Milevská rezerva plně bodovala na Meteoru Tábor v Čekanicich a trochu přibrzdila domácí v jarním rozletu za záchranou. Zabodovala i Dobrá voda, které se vrátil do sestavy kanonýr Petr Šteyer a hned zatížil konto soupeře z Nemanic třemi góly. Nemanické asi pětibrankový příděl v derby mrzel, avšak klidnou horní polovinu tabulky neztratili.

Rekordní skóre v Lažišti

V B třídě, skupině A, se Suchdol nad Lužnicí vítězstvím nad Chvalšinami vyhoupl na čtyřiadvacet hodin před Klikov na druhé místo tabulky, ten však v nedělním zápase vyhrál v Nové Vsi-Brlohu tříbrankovým rozdílem a na svou pozici se vrátil. Na vedoucí Novou Ves má ztrátu osmi bodů. Boršov nad Vltavou vítězstvím nad divizní rezervou Roudné se již bodově hodně vzdálil v tabulce od čtveřice bojující o udržení soutěže. Kamenný Újezd bezpečně v domácím prostředí bodoval s Olešnicí. Kaplice vyhrála ve Zlaté Koruně a drží páté místo v tabulce.

Ve skupině B zvítězily Sousedovice se Stachy, v utkání se střelecky prosadil Tomáš Glazunov, když dvěma góly ve druhé půli v průběhu čtyři minut v podstatě rozhodl o výsledku. Westra se dotáhla bodově na vedoucí Lažiště. To však v nedělní dohrávce se Zdíkovem utvořilo asi brankový rekord v utkáních krajských soutěží, když poslednímu mužstvu soutěže nasázelo 14 gólů! Střelecky se zaskvěl Jan Makoš, který zaznamenal šest gólů a ukončil svůj střelecký koncert čistým hattrickem v průběhu posledních sedmnácti minut. Kvalitní jarní formu potvrdily Strunkovice, když si svým třetím vítězstvím v řadě udržují klidnou pozici v lepší polovině tabulky. Lhenice se vítězstvím v Chelčicích dostaly v tabulce před Čkyni, která dvakrát za sebou prohrála. Netolice po domácí prohře s lídrem tabulky vyprovodily hostující rezervu Vacova pětibrankovým přídělem.

Ve skupině C vyhrál potřetí za sebou Kovářov v Bělčicích a jarním devítibodovým ziskem se již ze sestupových vod dostal na šestou příčku tabulky, když dokonale otočil stav utkání z poločasových 1:2 čtyřmi trefami ve druhé půli. Semice v domácím prostředí ztratily dva body s Mirovicemi. Chyšky s přehledem porazily rezervu Oseka a potvrdili výbornou jarní formu. Sepekov prohrál doma s rozjetým Hradištěm. Nebýt hradišťského špatného začátku soutěže, mohlo pomýšlet při kvalitních jarních výkonech a posílení mužstva na postup. V pohodě hrající Sedlice si poradila s Božeticemi, hosty zlomil až gól Zdeňka Mikeše v 76. minutě, a na druhém místě ztrácí na Semice již pouze tři body. Konečně zabodovaly i Kestřany a vítězství v Klukách jim hodně pomohlo v boji o záchranu. Situaci si na konci tabulky si zkomplikovalo sedmou porážkou v řadě poslední Podolí II.

Ve skupině D lídr tabulky Lišov prodloužil šňůru zápasů bez porážky na 14. Na „starém“ hřišti těsně zdolal Mladou Vožici (jediný přemožitel Lišova) a zvýšil svůj náskok na čele tabulky na úctyhodných dvanáct bodů. Třebětice totiž po jednobrankovém vedení v první půli s rezervou Třeboně (nastoupila řada pendlů) dostaly po přestávce nepochopitelných šest branek a utrpěly doma pořádný debakl. Lomnice nad Lužnící se vítězstvím ve Slavonicích dostala do kontaktu s druhým místem. Chotoviny se díky domácímu jasnému vítězstvím nad Dolním Bukovskem posunuly již na pátou příčku tabulky. Kardašova Řečice vítězstvím v Ratibořských Horách (nevyhrály už 9 zápasů) utekla ze sestupového pásma. Hodně si pomohla Řepeč domácím plným bodovým ziskem se stejně ohroženými Malšicemi. Naději k odpoutání se ode dna tabulky vykřesala Jistebnice úspěchem v Nové Bystřice.


VÝSLEDKY 17. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

FC Mariner Bavorovice – SK Planá 2:3 (2:1)
Branky: 8. Hurný, 14. Štěpánek – 27. Řehoř, 52. Kitzler, 72. Balogh.
Rozhodčí: Tůma – Crkva, Klimeš. ŽK: 0:5 (O. Hotový, Lexa, Řehoř, Balogh, Carda).

TJ Lokomotiva Č. Budějovice – TJ Blatná 0:5 (0:2)
Branky: 8. a 28. Mišiak, 69. a 83. Kr. Šejvar, 56. Nový.
Rozhodčí: J. Novotný – Jevčák, Trkovský. ŽK: 1:2 (Navrátil – Nový, Machovský). ČK: 1:0 (21. Roden).

SK Sedlec – FK Vodňany 2:1 (1:0)
Branky: 9. a 50. T. Kučera – 77. Kalianko.
Rozhodčí: Crkva – Tůma, Klimeš. Delegát: Kučera. ŽK: 2:1 (T. Kučera, V. Šindelář – Václavík). ČK: 1:0 (43. Bláha). Diváků: 100.

FC Velešín – FK Tatran Prachatice 1:0 (1:0)
Branka: 11. Šálek.
Rozhodčí: Jevčák – J. Novotný, Trkovský. Delegát: Tupý. ŽK: 4:1 (Falc, Šálek, Semerád, Fišer – T. Ryšánek).

SK Slavia Č. Budějovice – TJ Šumavan Vimperk 4:0 (1:0)
Branky: 25. a 50. Bravenec, 53. Mizera, 66. Slípka.
Rozhodčí: Rinth – Lepič, Toucha. ŽK: 4:2 (Wegenkittl, Slípka, P. Kindermann, Mizera – Kurz, Samohejl). Diváků: 140.

FK Olympie Týn nad Vltavou – SK Větřní 4:0 (2:0)
Branky: 39. a 90. Stoklasa, 34. Houska, 64. Vařil.
Rozhodčí: Nedvěd – Valeš, Svoboda. ŽK: 2:2 (Stoklasa, Lukeš – Chupík, Dušek). Diváků: 180.

SK Vacov – FK Junior Strakonice 1:1 (0:0)
Branky: 49. R. Mach – 65. Máška.
Rozhodčí: Toucha – Rinth, Ťupa. ŽK: 2:2 (Jar. Červenka, Al. Mach – M. Šrámek, Máška).


SKUPINA B

SK Čtyři Dvory – TJ Sokol Planá nad Lužnicí 0:1 (0:0)
Branka: 65. Trčka (pen.).
Rozhodčí: Kříž ml. – Kříž st., Bumba. ŽK: 2:3 (P. Sobolík, Maruška – Pospíchal, Trčka, Pěknic).

SK Ševětín – Slavoj Hrdějovice 2:0 (2:0)
Branky: 31. T. Sedláček, 45. Kupec.
Rozhodčí: Albert – Komzák, Leiš. ČK: 0:1 (45. Fajtl).

FK Meteor Tábor – FC ZVVZ Milevsko B 0:2 (0:1)
Branky: 8. Csanda, 85. Svojše.
Rozhodčí: Formánek – Weidenthalerová, Kocina. ŽK: 3:2 (Svatek 2, Jak. Pípal – Kálal, D. Milaberský). ČK: 1:0 (86. Svatek).

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – TJ Sokol Lom 1:3 (1:2)
Branky: 23. Doležal – 40. a 43. (pen.) Neužil, 89. Janů.
Rozhodčí: Kříž st. – Kříž ml., Bumba. ŽK: 4:5 (Hájek, Mikeska, Kolář, Hejl – Neužil 2, Kořenský, Mařík, Jelen). ČK: 0:1 (79. Neužil).

SK Dobrá Voda – SK Nemanice 5:0 (4:0)
Branky: 13. a 14. a 72. Šteyer, 6. Rosa, 43. Wolf.
Rozhodčí: Komzák – Vítek, Albert. Delegát: Albrecht. ŽK: 2:3 (Klíma, Rosa – Bašta, Záveský, Kisvetr). Diváků: 105.

TJ Sokol Bernartice – FK Jindřichův Hradec 1910 B  2:1 (1:1)
Branky: 33. Staněk, 51. Trantina – 21. Madar.
Rozhodčí: Tauber – Izugrafov, Písek. ŽK: 3:1 (Staněk, Trantina, Mrkáček – Šmíd).

FC Chýnov – TJ Spartak Trhové Sviny 1:3 (1:0)
Branky: 13. D. Král – 67. a 70. Macák, 68. Kodras.
Rozhodčí: Brych – Petr Dvořák, Žurek. ŽK: 1:0 (Zítek). Diváků: 110.


VÝSLEDKY 17. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Slavoj Ledenice – FC Šumava Frymburk 2:1 (1:1)
Branky: 37. Fencl, 79. Hrubý – 28. Flöring.
Rozhodčí: Křížovský – Vejčík, Zevl. ŽK: 2:3 (Kadlec, Fencl – Matúš, Flöring, D. Račák). Diváků: 100.

FK Boršov nad Vltavou – TJ Malše Roudné B 2:0 (1:0)
Branky: 31. Filištein, 73. Řežáb.
Rozhodčí: Syrovátka – Škuthan, Jindrle. ŽK: 0:2 (Vogl, Zíka). Diváků: 100.

SK Zlatá Koruna – FK Spartak Kaplice 0:3 (0:0)
Branky: 65. a 87. Urazil, 47. Štrbačka.
Rozhodčí: Ondra – Zabilka, Hnilička. Delegát: Tupý. ŽK: 2:2 (Steinocher, Adamíček – Marek, Divoký).

Sokol Suchdol nad Lužnicí – Sokol Chvalšiny 3:1 (3:0)
Branky: 14. Špale, 15. R. Arenberger, 40. Heřman – 65. Cába.
Rozhodčí: Vejčík – Křížovský, Bartyzal. Bez karet. Diváků: 110.

TJ Sokol Kamenný Újezd – TJ Sokol Olešnice 4:1 (3:1)
Branky: 7. a 26. Frnka, 37. Soukup, 82. Komberec – 4. Bahenský.
Rozhodčí: Hnilička – Zabilka, Ondra. ŽK: 0:1 (Horelica). Diváků: 100.

TJ Nová Ves – Vltavan Loučovice 3:0 (0:0)
Branky: 51. a 65, E. Janeček, 69. Holý.
Rozhodčí: Pravda – Frček, Skvašík. Bez karet. Diváků: 105.

FK Nová Ves-Brloh – TJ Blesk Klikov 0:3 (0:0)
Branky: 66. a 89. Maxa, 57. Novodvorský.
Rozhodčí: Pánek – Hučík, Adamovič. Delegát: Bicek. Bez karet.


SKUPINA B

Sokol Cehnice – SK Slavoj Volyně  1:1 (1:1)
Branky: 23. Krejsa – 44. Brabec.
Rozhodčí: O. Novotný – Petričák, Poklop. ŽK: 2:1 (Krejsa, Frčka – Mack).

1.FC Netolice – SK Vacov B 5:0 (2:0)
Branky: 23. Reindl, 32. Baloušek (pen.), 52. Urban, 68. Vlášek, 87. Rokůsek.
Rozhodčí: Průchová – Kovařík, Trněný. Delegát: Pípal. ŽK: 1:1 (Lukáš – Lácha).

SK Čkyně – TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí 0:1 (0:0)
Branka: 48. Šimčík.
Rozhodčí: Kovařík – Průchová, Klíma. Delegát: Pípal. ŽK: 1:1 (Chalupa – J. Němeček ml.). Diváků: 180.

FK Chelčice – SK Lhenice 0:2 (0:0)
Branky: 82. David Kiš, 86. Iliev.
Rozhodčí: Ambrožová – Šťastný, Rothschedl. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 2:3 (Křenek, Štech – Mahák, Balica, Prenner).

FC Westra Sousedovice – Sokol Stachy 3:0 (0:0)
Branky: 61. a 65. T. Glazunov, 82. Hrach.
Rozhodčí: Petričák – O. Novotný, Hodánek. ŽK: 0:1 (Jan Dvořák).

FK Lažiště – TJ Sokol Zdíkov 13:4 (9:2)
Branky: 25., 26., 45., 73., 84. a 90. Makoš, 10., 19., 35. Marek Sedláček, 16. a 57. Volmut, 6. Bednár, 42. Hrbek – 48. a 85. R. Kurej, 40. Vačkář, 45. Demeter.
Rozhodčí: Ct. Novotný – Bezpalec, M. Pečenka. ŽK: 1:0 (Brzobohatý).

FC Vlachovo Březí – TJ Dříteň 0:1 (0:0)
Branka: 69. Klimeš.
Rozhodčí: Landík – M. Mráz, Muzika. Delegát: J. Urban. ŽK: 2:5 (Hojdekr, Bušek – Pojer, M. Kovařík, L. Koudelka, Strapáč, Werner).


SKUPINA C

TJ Podolí II – TJ Sokol Putim 1:2 (1:1)
Branky: 13. Girardey – 16. Bican, 70. Šteier.
Rozhodčí: Ryneš – R. Novák, Koukol. Delegát: Němeček. ŽK: 1:3 (Michálek – Šťastný, Holan, Nousek).

FC AL-KO Semice – SK Mirovice 1:1 (1:0)
Branky: 6. Škulina – 59. Jos. Krušina.
Rozhodčí: Ovčáček – Řehoř, Štěrba. ŽK: 1:1 (Sádlo – Kazák). Diváků: 100.

1.FC Boston Kluky – FK IPD service Kestřany 1:3 (1:2)
Branky: 10. Vlast. Vlášek – 22. a 27. Lebeda, 68. Straka.
Rozhodčí: Kollmann – Cigáň, Kalina. ŽK: 2:6 (J. Košatka, Štěpán – Makovec 2, Tichava, Pospíšil, Lebeda, Průcha). ČK: 1:1 (59. R. Košatka – 57. Makovec).

TJ Sokol Bělčice – TJ ZD Kovářov 3:5 (2:1)
Branky: 5. Říský, 32. Hevera, 83. Houda – 38. Coufal, 52. Jarošík (pen.), 55. Jan Růzha, 63. M. Faukner, 68. Iwaschenkov.
Rozhodčí: Řehoř – Ovčáček, Boukalík. Delegát: Němeček. ŽK: 0:3 (Jan Růzha, Iwaschenkov, M. Faukner). Diváků: 170.

TJ Sokol Sepekov – TJ Hradiště  1:4 (1:2)
Branky: 2. Tupý – 11., 62. a 82. Rybár, 24. M. Valach.
Rozhodčí: Dimitrov – Slepička, Talíř. ŽK: 1:1 (Kašpar – Jan König). Diváků: 100.

TJ Sokol Sedlice – TJ Božetice  2:0 (0:0)
Branky: 76. Mikeš, 90. Dumský.        .
Rozhodčí: R. Novák – Ryneš, Maroušek. ŽK: 2:2 (Křišťan, Lávička – P. Stejskal, Čanda).

FC Chyšky – TJ Osek B 4:0 (2:0)
Branky: 18. a 45. V. Kosík, 64. Prášek, 87. Šimák.
Rozhodčí: Šťastný – Panský, Šika. ŽK: 1:4 (Vaverka – Jan Hájek, Jiří Hájek, Hoch, Ježek).


SKUPINA D

FK Řepeč-Opařany – TJ Malšice 3:1 (1:0)
Branky: 43. Jiří Seidl, 81. Mikšovský, 87. M. Koktan – 86. Chvosta (pen.).
Rozhodčí: Cigáň – Kollmann, Jiří Hanzal. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:3 (P. Koktan – Roztočil, Chvosta, Jírovec).

TJ Sokol Chotoviny – TJ Dolní Bukovsko 6:1 (1:1)
Branky: 6. a 58. Vrhel, 60. a 82. Bondarev, 79. Cetlovský, 90. Pavlíček – 11. Matoušek.
Rozhodčí: Hladík – Křížek, Fiala. ŽK: 3:5 (Pavlíček, Kubela, Mendel – Klika, Malecha, Fr. Cihla, R. Kokeš, Pour).

TJ Sokol Slavonice – TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí 0:2 (0:0)
Branky: 73. Šálený, 90+2. Kabele.
Rozhodčí: Bartůněk – Studený, Vican ml. ŽK: 2:2 (Voj. Balík, Drobilič – Šachl, Kabele).

SK Ratibořské Hory – TJ Sokol Kardašova Řečice  1:5 (1:1)
Branky: 22. Prokeš – 7. a 86. Dymák, 67. Voj. Jánošík, 77. Kovář, 79. Bílek.
Rozhodčí: Křížek – Hladík, Prchlík. Delegát: Chlaň. ŽK: 1:1 (O. Balík – Kupka).

FK Sokol Třebětice – TJ Jiskra Třeboň B 2:6 (1:0)
Branky: 27. Švarc, 66. Šťastný – 57. a 76. Průcha, 46. Pancíř, 53. Matoušek, 58. Tůma, 86. Nehoda.
Rozhodčí: Devera – Svoboda, Vican ml. ŽK: 1:2 (B. Novák – Pancíř, Hofmann). Diváků: 100.

TJ Jiskra Nová Bystřice – 1.FC Jistebnice 0:1 (0:0)
Branka: 63. Martin Muž.
Rozhodčí: Brom – Krejník, Blažek. ŽK: 2:2 (Březina, Bobál – J. Bojko, Peclinovský).

SK Lišov – TJ Sokol Mladá Vožice 2:1 (1:1)
Branky: 12. Werner, 67. Kandl – 44. Svatek.
Rozhodčí: Picka – Ernst, Rous. ŽK: 2:1 (Bambule, Werner – Svatek).


 
 
Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Zdeněk Formánek