Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští vydřeli tři body, ale ve druhé půli se strachovali o výsledek

 
středa, 4. dubna 2018, 06:13

V prvním mistrovském jarním zápase se v Chýnově představilo mužstvo Hrdějovic a domácí favorizovaný celek dokázalo hodně potrápit.

Domácí měli výborný úvod a již v 6.min. se dostali do vedení, když se na levé straně výborně uvolnil Štiller, v pokutovém území hostů našel přesnou přihrávkou Krále a ten tvrdou přízemní ranou prostřelil brankáře Spěváka (1:0).

Chýnovští si po té vytvořili územní převahu, ale gólově se již nedokázali prosadit. Ve 23.min. střílel aktivně hrající Prášek z 20 metrů tvrdě, ale těsně vedle pravé tyče hostující branky, ve 28.min. měl gól na noze po skrumáži před hrdějovickou brankou Štiller, ale ani on neuspěl a ve 41.min. předvedli domácí rychlou kombinační akci po ose Prášek, Vl. Hruška, ale gólovou přihrávku před poloprázdnou branku hostů na nabíhajícího Krále stačili hosté na poslední chvíli zablokovat.

Hrdějovičtí zahrozili v 18.min., kdy unikl Ridvan, ale vybíhající gólman domácích Průša jeho šanci zneškodnil. Ve 43.min. oslabil chýnovský celek Král, který uviděl v ruce hlavního sudího ŽK, ale protože již to byla v první půli druhá v pořadí, musel po následné ČK předčasně pod sprchy a tím dal šanci do druhého poločasu hostujícímu celku.

Druhá půle začala ve 49.min. velkou šancí domácího Práška, který se snažil přelobovat vyběhnuvšího hrdějovického brankáře, ale ten ještě stačil míč, směřující za jeho záda, konečky prstů vyrazit na rohový kop. Hra se však přesunula na kopačky hostů a oslabení domácí se až příliš zatáhli na vlastní polovinu.

Oslabení přečkali bez úhony

V 55.min. poslal Václ. Hruška Průšovi nebezpečný skákavý míč jako malou domů a ten sice s velkými problémy, ale nakonec zažehnal na poslední chvíli nebezpečí před dobíhajícím Pimparou. Tentýž hráč Hrdějovic pak v 59.min. tvrdě vypálil z 18 metrů na domácí branku, ale Průša vytasil vynikající zákrok a podržel domácí celek. To byla největší šance hostujícího celku. Hned o minutu později střílel z trestného kopu z nebezpečné vzdálenosti hrdějovický kapitán Jordán a jen těsně minul pravý horní roh domácí branky.

Poté se také dostal ke slovu ve druhém poločase málo aktivně hrající domácí celek, kdy se v 70.min. na pravé straně výborně uvolnil přes dva bránící hráče Václ. Hruška, nadýchaným centrem našel přesně hlavu neobsazeného Práška, ale ten téměř nepochopitelně poslal ve stoprocentní šanci svou hlavičku nad poloodkrytou Spěvákovu branku.

V závěru zápasu přišel na hřiště vysoký hostující Suchan, který v podzimním zápase svými dvěma brankami pomohl porazit v Hrdějovicích chýnovský celek, ale ani ten již hostům alespoň ke kýženému jednomu bodu tentokrát nepomohl. Sice si Hrdějovičtí ještě vytvořili několik náznaků příležitostí, ale domácí obrana na čele s gólmanem Průšou si již všechny tři body vzít nenechala. Po závěrečném hvizdu rozhodčího Lepiče v 93.min. si ale chýnovští fandové na tribuně hodně zhluboka oddechli, že to bylo možná slyšet až na nedaleké náměstí…

Hodnocení zápasu trenérem domácích Petrem Holotou: „V prvním jarním zápase jsme sehráli na kluzkém terénu těžké utkání s dobrým a obětavě hrajícím soupeřem. Sice jsme měli výborný vstup do zápasu, kdy jsme se ujali vedení a i první půlhodina byla z naší strany dobrá, hráči si plnili to, co jsme si před zápasem řekli v kabině, ale po vyloučení Krále, které bezesporu oslabilo mužstvo, jsme bohužel přenechali ve druhé půli aktivitu hostům. V poločase jsme museli změnit taktiku, na hrotu tak vlastně nebyl nikdo a spíše jsme hráli ze zabezpečené obrany. Pomohl nám střídající F. Zadražil, který musel nahradit ještě v první půli zraněného Mládka a dobrý zápas odehráli i Prášek s Hladíkem. Takticky jsme důležitý první zápas zvládli a jsem rádi za plný bodový zisk. Za týden v Milevsku nás čeká další těžké utkání, ze kterého bych bral bod, ale budeme se bohužel muset vypořádat s absencí dvou hráčů základní sestavy, dnes vyloučeného Krále a zřejmě nám bude chybět i zraněný kapitán Mládek.“


FC Chýnov – TJ Slavoj Hrdějovice 1:0 (1:0)

Branka: 6. Král. Rozhodčí: Lepič – Weidenthalerová, Pravda. ŽK: 2:1 (Král 2 – Pimpara). ČK: 1:0 (43. Král). Rohy: 6:5. Diváků: 60.

Chýnov: Průša – V. Hruška, Doubrava, Petrů, St. Mareš – Štiller (88. D. Havlík), Mládek (24. F. Zadražil), Hladík (71. P. Mareš), Vl. Hruška – Král, Prášek. Trenér Petr Holota.

Hrdějovice: Spěvák – Fajtl, Netočný, Nedorost, Ridvan (60. Kučera) – Stráský, Kukačka, Bohoněk, Studnička (71. Suchan) – Pimpara, Jordán. Trenér Michal Hrdlička.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer