Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Veselí dalo slávistům lekci z produktivity

 
úterý, 20. března 2018, 09:03

V dalším přípravném utkání se utkala veselská Lokomotiva na umělce ve Staré Hlíně s českobudějovickou Slavií. I když červenobílí měli územní převahu, produktivnější byli veselští hráči.

Hosté začali aktivněji a od začátku utkání nepříjemně zatápěli obraně Lokomotivy. Ve 4. minutě se po vyraženém centru brankářem Hejlem dostal míč k Milanu Bočkovi, který lobem poslal svůj tým do vedení.

Ve 30. minutě se podařilo po pěkné akci ze strany veselského celku srovnat. Dominik Doležal patičkou našel Martina Čížka, který nacentroval balón do vápna na Matěje Ježka a ten hlavou uklidil míč do sítě. O chvíli později se dostal do samostatného úniku Dominik Doležal a střelou na vzdálenější tyč poslal Lokomotivu do vedení.

Druhý poločas se snažili hráči Veselí více kombinovat, ale míč drželi na kopačkách více hráči Slavie a snažili se o vyrovnání. To se jim podařilo v 68. minutě, když pěknou střelou z hranice velkého vápna nedal brankáři Lokomotivy šanci opět Milan Boček.  V 77. minutě se po chybě obrany hostů řítili dva hráči Lokomotivy proti jednomu obránci, Dominik Doležal přihrál na osamoceného Petra Daňka, který střelou do protipohybu překonal brankáře Slavie.

I přestože ze hry měli více hráči Slavie, veselská obrana se snažila nepouštět českobudějovický celek do žádných větších šancí, dvě tutové šance zlikvidoval veselský brankář Jakub Hejl a ofenzíva Lokomotivy dokázala produktivitou vytěžit konečný výsledek 3:2.


Lokomotiva Veselí n. Luž. – SK Slavia Č. Budějovice 3:2 (2:1)

Góly: Ježek, Doležal, Daněk – Boček 2.

Veselí: Hejl – Mahlej, Čížek, A. Hruška, Dekhli (Marcilis) – Hájek, Čech, Doležal, Frejlach – Daněk, Ježek. Trenér Václav Kotyza.

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák