Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Spartakovci měli přesnou mušku, vrbenskou Lokotku porazili 4:1

 
úterý, 13. března 2018, 10:04

K dalšímu přípravnému střetnutí si Kapličtí pozvali českobudějovickou Lokomotivu. Na druhé hrací ploše se ještě hrát nedalo, a tak museli fotbalisté vzít za vděk školním hřištěm. Museli se tedy vypořádat s poněkud více nerovným terénem, ale nedá se říci, že by to byla výhoda pro Kaplické, jelikož ani oni na tomto hřišti netrénují.

Domácí vstoupili do zápasu aktivně, ale první vážnější příležitost měli v minutě desáté hosté. Po centru z levé strany se ve vápně uvolnil Ayeb, mezi tři tyče však míč nenasměroval. Ve čtrnácté minutě měli první gólovku spartakovci a ti ji dokázali přetavit v první branku. Janura se dokázal uvolnit ve středu hřiště, kolmicí našel na pravé straně rozběhnutého Daniela a po jeho přesném centru zblízka překonal Rodena Dan Pál – 1:0.

V hostujícím dresu byl asi nejaktivnějším hráčem Mohamed Khalil Ayeb, ale v šestnácté minutě pálil zpoza vápna nad branku a o chvíli později po trestném kopu ze strany hlavičkoval jen do prostoru, kde byl připravený Kuchař. Kaplický gólman pak svůj tým podržel při šancích Choutky a Jánošíka. Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí Štrbačka, ale proti jeho střele nemusel Roden zasahovat.

Poslední vážnější příležitost prvního poločasu měli znovu hosté a to po standardní situaci. Po centrovaném míči z levé strany se k hlavičce dostal Ayeb, ale jeho pokus jen olíznul spojnici Kuchařovy svatyně. Utkání se hrálo před slušnou diváckou návštěvou a po prvním poločase byli domácí spokojenější, neboť měli jednobrankový náskok.

Nástup do druhého dějství vyšel kaplickým fotbalistům na výbornou. Už po třech minutách hry se jim totiž podařilo přidat druhý gól. Divokého přihrávka prošla až na nabíhajícího Marka Urazila, který se ocitl sám před Rodenem a střelou po zemi zvýšil na 2:0. O chvíli později došlo znovu na duel Urazila s Rodenem, tentokráte z něj jako vítěz vyšel brankář Lokomotivy, který včas vyběhl. V 55. minutě přidali Kapličtí třetí branku. Daniel zatáhl míč po pravé straně, poslal centr před branku, obránci odvrátili míč pouze k Petru Janurovi, který pohotově poslal balón za Rodenova záda – 3:0.

Po hodině hry si během pár minut hosté vypracovali několik možností na zkorigování výsledku. V tom prvním dokonce po Jánošíkově přihrávce Choutka dokonce skóroval, ale gól nebyl kvůli ofsajdu uznán. Vzápětí Kapličtí chybovali v obranné fázi, Ayeb se dostal lacino k míči, Kuchaře sice překonal, ale Čutka stačil míč z prázdné brány odkopnout. V 67. minutě agilní Ayeb napřáhl z hranice velkého vápna, kaplického brankáře zachránilo břevno.

A tak znovu platilo otřepané, nedáš, dostaneš. V 68. minutě zatáhl míč po pravé straně Daniel, poslal přesný centr na zadní tyč, kam si naběhl František Marek, který tvrdou střelou z první nedal Rodenovi žádnou šanci – 4:0.

Po čtvrtém gólu se zbylých dvacet minut dohrávalo už jen jakoby z povinnosti. Deset minut před koncem se v šanci ocitl Marek, ale tvrdou ránu Roden vyrazil na rohový kop. Minutu před závěrem se hosté dočkali alespoň čestného úspěchu, když se zcela sám před Kuchařem ocitl Pavel Kříž a střelou po zemi uzavřel na konečných 4:1.

Kapličtí díky efektivnější koncovce dokázali porazit tým z vyšší soutěže. Snad si střeleckou formu přenesou i do jarních odvet.


FK Spartak Kaplice – TJ Lokomotiva Č. Budějovice 4:1 (1:0)

Branky: 14. Pál, 48. Urazil, 55. Janura, 68. Marek – 89. Kříž. Rozhodčí: Hladík. Bez karet. Diváků: 60.

Kaplice: Kuchař – Štrbačka, Kebl, Malický, Gondek, Daniel, Divoký, Micák, Marek, Janura, Pál. Střídali: Čutka, Dostál, Urazil.

Loko ČB: Roden – Gregor, Kamiš, Blažek, Fantyš, Nechuta, Choutka, Kaneko, Kokeš, Jánošík, Ayeb. Střídali: Kříž, Fošum, Růžička.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec