Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lokomotiva výtečného Tomáše Fučíka nepřekonala

 
pondělí, 5. března 2018, 17:22

K sehrání druhého přípravného přátelského utkání na jarní část dobře rozehrané soutěže si pozvali Bernartičtí na milevskou umělku mužstvo z krajského města, které hraje stejnou soutěž, avšak druhou skupinu, suchovrbenskou Lokomotivu.

V první půli byli hosté kombinačně lepší a domácí tým jasně přehrávali. Jejich kvalitně vypracované gólové šance však nebyly proměněny. Druhý poločas naskytl již jiný obraz hry. Bernartičtí se zlepšili v kombinaci a svou herní aktivitu přetavili v brankový úspěch. Hosté se ke konci utkání snažili výsledek srovnat, ale i přes vytvořené šance a nastřelené břevno se jim to nepodařilo. Vynikající výkon předvedl bernartický gólman, který měl největší zásluhu na výhře svého mužstva, které hrálo v značně kombinované sestavě a bez náhradníků na lavičce.

„Lokotka“ zahazovala šance

Od počátku utkání byli více na míči kombinačně zdatnější hosté a Bernartické jasně přehrávali. Prim u nich hrály obě zahraniční posily. Již na podzim velmi dobře hrající Tunisan Khalil Ayeb a pro jarní část čerstvá japonská posila Yu Kaneko. Vypracované šance však neproměňovali, neboť jim to nedovolila jejich značná nepřesnost v koncovce a opět znamenitě chytající bernartický gólman Tomáš Fučík.

Ve 28. minutě se objevil před ním osamocen Jánošík, jehož nepříliš razantní střelu vytěsnil mimo tyč a následná dorážka spoluhráče minula pravou tyč bernartické svatyně. O minutu později vypálil Ayeb přesně do pravé šibenice, avšak Fučík se překvapit nenechal. Ve 36. minutě opět střela Ayeba směřovala vedle pravé tyče. Kukrálova střela ve 38. minutě skončila jen na těle dobře reagujícího vyběhnutého brankáře Rodena a následná dorážka bránu netrefila. Střelecký pokus Jakuba Růžičky skončil také vedle tyče, když postupoval na bránu osamocen. Střelu Malého ve 42. minutě vytáhl bernartický brankář od pravé tyče a rezultoval rohový kop.

Za hru v prvním poločasu a vytvořené šance si hosté zasloužili brankový efekt, avšak dobrá kombinační hra končila u pokutového území a jejich koncovka byla doslova tragická. Ty akce, které se podařilo přesně zakončit, pochytal bernartický gólman.

Zblízka rozhodl Rakovan

Ve druhém poločase se hra vyrovnala a navrch měli spíše bernartičtí fotbalisté. Po faulu na Kloboučníka v 50. minutě zahrával trestný kop benjamínek Staněk. Jeho dobrá střela však skončila těsně vedle levé tyče Rodenovy brány. V 55. minutě vyslal z pětadvaceti metrů svůj projektil Liška, ten však pouze orazítkoval břevno bertnartické svatyně. V 60. minutě střelecký pokus Yu Kaneka vyrazil Fučík pouze k Jánošíkovi, který však bránu opět minul. V 61. minutě Rakovanův zástřelný pokus na přední tyč suchovrbenský gólman lapil.

V 65. minutě se zrodil první gól utkání. To dostal přesnou přihrávku z hloubi pole do běhu Staněk, na jehož dokonalý centr z pravé strany od brankové čáry si naběhl bernartický šutér Adam Rakovan a z bezprostřední blízkosti, ač dobře blokovaný soupeřovým bekem, trhal síť za zády hostujícího gólmana - 1:0.

Z velké dálky střílel v 75. minutě opět Liška, jeho pokus k tyči Fučík vytěsnil na roh. Hosté se snažili v poslední čtvrthodince o vyrovnání nepříznivého stavu. Bernartická obrana je však do pokutového území již nepouštěla a to co prošlo, bezpečně zlikvidoval bernartický gólman. Poslední šanci na zvýšení náskoku měl Kloboučník v poslední minutě hry. Jeho střela však směřovala pouze vedle pravé tyče soupeřovy brány.

Utkání to bylo určitě zajímavé, leč bez divácké kulisy. Fanoušci zůstali raději přes mrazivé odpoledne v teple svých domovů. Střetnutí bylo pro oba trenéry jistě poučné a ukázalo, na čem ještě musí do začátku jarní části soutěže zapracovat.


Sokol Bernartice - Lokomotiva Č. Budějovice 1:0 (0:0)

Branka: 65. Rakovan. Rozhodčí: Žemlička. Hráno bez karet. Diváků: 7.

Bernartice: Tomáš Fučík – Stan. Češka, Trantina, Ťupa, Tomáš Češka – Kloboučník, Kukrál – Staněk, Psohlavec (46. Fedák), Mir. Suchopár – Adam Rakovan. Trenér Pavel Schorník.

Loko ČB: Roden – Hruška, Kamiš, Čapek, Fantyš – Kocar, Yu Kaneko, Ayeb, Marek Růžička – Jánošík, Jakub Růžička. Střídali: Bláha, Kříž, Liška, Malý. Trenér Pavel Hanel.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama