Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ševětín zabral na konci podzimu. V zimě doplní obranu

 
středa, 17. ledna 2018, 20:43

S vyrovnanou bilancí pěti výher, čtyř remíz a pěti porážek odehrál podzimní sezonu v I. A třídě (sk. B) SK Ševětín. Mužstvo po jednoročním premiérovém účinkování v kraji převzal nový trenér Jan Klimek a spoléhat se mohl na osvědčené opory. Plány klubu nejsou nijak přehnané. „Rádi bychom se na jaře posunuli do horní poloviny tabulky,“ říká v rozhovoru ševětínský činovník Václav Chalupa.

Jak jste spokojeni při pohledu na podzimní tabulku I. A třídy?
Pohled na tabulku se jeví po výsledcích v září jako zmrtvýchvstání před zimní pauzou. Vypadalo to po dvou kolech dobře, ale potom se něco zaseklo. Nedařilo se uhrávat body, i když hra sama o sobě nebyla vůbec špatná. Sedmé místo s devatenácti body je spravedlivé, ale ke spokojenosti, jak se říká, nějaký ten bodík chybí.

Co vás během podzimu nejvíc trápilo a naopak potěšilo?
Od třetího kola jsme se potýkali se zraněními, což nebylo moc příjemné. Každý zápas nastupoval někdo jiný a kádr si nemohl takzvaně sednout. Poděkovat bych chtěl klukům z rezervního týmu, kteří v rámci možností k tomu přistupovali velice kladně. V říjnu se to ale již zklidnilo a dostavily se i pozitivní výsledky.

Vzpomeňte na nejvydařenější zápas a porážku, která nejvíc mrzela.
Nejvydařenější zápas bych hodnotil kromě obou zápasů s Dobrou Vodou, které jsme nastříleli doma šest a u nich osm branek, asi ten domácí s Chýnovem a venkovní první kolo na Čtyráku. Opačně bych hodnotil zápas v Jindřichově Hradci, kde jsme herně nepropadli, ale vypili jsme kalich hořkosti až do dna. A nejvíc mě mrzela prohra 0:1 ve Veselí, kde se nám nepodařilo vstřelit branku i když jsme měli dostatek šancí.

Kdo patřil mezi hlavní tahouny vašeho mužstva?
Tradičně se mužstvo mohlo opřít o zkušeného brankáře Lukáše Novotného. V poli pak vyčníval další zkušený Lukáš Kupec s bratry Novotnými. V obraně pak Zdeněk Sváta s Patrikem Mohamedem. V útoku se velice dařilo mladému Hindymu, který nastřílel během podzimu deset branek. V záloze se neztratil ani další mladíček Klapuš. Ale jinak je to třeba pochválit komplexně celé mužstvo.

Co říkáte tabulce po podzimní části a kvalitě soutěže? Komu dáváte největší šance v boji o postup?
Kvalita soutěže je dobrá, je to ale úplně něco jiného oproti loňskému účinkování v krajském přeboru. Jak je vidět v této soutěži, může každý potrápit každého. Největší šance podle mne má se svým zkušeným kádrem Lom, ale jaro je ještě dlouhé a uvidí se, zda nepromluví v boji o čelo ještě mužstvo Čtyř Dvorů, vedené zkušeným trenérem Wohlgemuthem. Právě s tímto týmem začínáme jarní odvety doma a určitě nám bude chtít oplatit podzimní porážku.

Kdy se poprvé sejdete na tréninku a jak bude vypadat příprava na jaro?
Po domluvě s trenérem Klimkem jsme se nepřihlásili na žádný zimní turnaj, jak bylo v Ševětíně zvykem. Řadu let jsme hráli turnaj ve Staré Hlíně, kde jsou skvělé podmínky. První trénink je naplánovaný na úterý 13. února a hned ve čtvrtek sehrajeme přípravu s Planou u ČB. Hráči chtěli mít volné víkendy a tak jsme jim vyšli vstříc a většinu přípravy odehrajeme v týdnu ve Staré Hlíně. Po Plané budeme hrát proti našemu bývalému trenérovi Jirkovi Orlíčkovi, takže s Týnem (22. 2.). Změříme síly s krajskou Třeboní u nich na umělce v sobotu 3. března. Pak se přesuneme zase do Staré Hlíny, kde bude hrát s Boršovem. Generálkou na jarní boje by měl být zápas s českobudějovickou Slavií 24. března v jejich areálu na přírodní trávě, když počasí dovolí.

Na čem musíte přes zimu zapracovat?
Tak určitě tradičně na fyzické přípravě a obranné činnosti. Trenér Klimek ze svých poznámek určitě sestaví účelnou přípravu, aby se mužstvo co nejlépe nachystalo na jaro.

A jaké plány ohledně hráčských změn máte na zimu u vás?
Zatím k dnešnímu dni nevím o žádném odchodu, ani bych nechtěl, aby někdo odcházel. Postihlo nás to po sestupu z kraje a není to příjemné zacelit, zrovna když se začalo na konci podzimu výsledkově dařit, by to nebylo dobré. Naopak se snažíme o doplnění zadních řad. Konkrétní ale být nemohu, protože vše je v rámci jednání s hráči.

S jakým cílem půjdete do jarních bojů?
Do jarních odvet půjdeme s tím, uhrát ještě nějaké body, a kdyby to šlo, posunout se do horní poloviny tabulky.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák