Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hlavně udržet kádr pohromadě, přeje si do jara chýnovský Petr Holota

 
čtvrtek, 23. listopadu 2017, 08:46

Po dvou sezonách v dolních patrech I. A třídy se FC Chýnov znovu usadil v popředí. V podzimní části se dokonce dvakrát vyhřívali na čele, do jarních odvet půjdou ze čtvrtého místa. Úspěšnou první polovinu zhodnotil trenér Petr Holota.

Mužstvo především v první polovině této podzimní části v I. A krajské třídě podávalo velmi dobré až nadstandartní výkony a atakovalo i nejvyšší příčky v tabulce. Co bylo příčinou toho, že závěr podzimu se již výsledkově ani herně mužstvu tolik nevydařil? Přesto konečné čtvrté místo po podzimní části hodnotíte určitě jako úspěch.
Vstup do podzimní sezóny jsme měli velmi vydařený. Povedla se nám domácí utkání s týmy Bernartic a Nemanic, kde jsme hráli kvalitní fotbal. Závěr podzimu nám takříkajíc „došlo“, k tomu přišlo vyloučení Práška, zranění Václava Hrušky a kolísavá forma některých hráčů a výsledkem toho byly horší výsledky.

Jak jste spokojen s výkony mladých hráčů (F. Zadražil, Hladík, bratří Havlíkové a další), které jste se pravidelně snažil postupně do mužstva začleňovat?
Ondra Hladík a Filip Zadražil se dostávali do základu častěji, jsou to hráči, na kterých jednou bude stát chýnovský fotbal. Ostatní mladí hráči se „oťukávají“ v dospělém fotbale v našem B- týmu, který jsme právě proto v letošním ročníku nově založili. Určitě tito hráči jsou budoucností chýnovského fotbalu.

Asi jste byl na podzim spokojen i se střeleckou potencí útočného dua Prášek, Král. Mužstvo nastřílelo ve čtrnácti zápasech (s jarní předehrávkou) celkem 41 branek, to jsou prakticky 3 vstřelené góly na jedno utkání a v soutěži máte druhý nejlepší útok v soutěži.
Prášek přišel před rokem a první půlrok se do toho teprve dostával, nyní potvrzuje kvality, které v něm jsou. Společně s Davidem Králem to jsou nadstandardní hráči pro náš tým a pro tuto soutěž.

Před zahájením podzimní části odešla dlouholetá brankářská jednička Radek Basík. Jak se s touto novou úlohou popasoval na podzim jeho náhradník v brance Jiří Průša?
Jirka strávil jaro minulé sezóny v Ratibořských Horách, kde se dostal do zápasového rytmu. V létě, když jsme věděli, že Radek odejde, jsme Jirku stáhli a během podzimu prokázal, že to je kvalitní gólman a v několika zápasech mužstvo podržel.

Koho byste rád z mužstva vyzdvihnul za podzimní výkony, kdo byl tzv. tahounem mužstva a kdo z hráčů naopak podle vás zůstal tak trochu za očekáváním?
Chtěl bych vyzdvihnout hlavně týmový projev mužstva, který byl samozřejmě podpořen góly Práška a Krále. Každopádně všichni hráči v týmu mají na podzimním úspěšném tažení velký podíl.

Můžete porovnat kvalitu I. A třídy, skupiny B (tzv. „českobudějovickou“), se skupinou A, ve které jste působili v loňském soutěžním ročníku?
Obě skupiny jsou vyrovnané, první dva tři týmy jsou vždy na vyšší úrovni, než zbylé týmy v soutěži.

Plánujete mužstvo přes zimní přestávku na některém postu posílit, a jakou plánujete zimní přípravu?
Doplňovat tým se nechystáme, budeme se snažit tento tým hlavně udržet. Zimní přípravu budeme mít standardní, začneme v lednu tradičním chýnovským během Milenia a pak se budeme připravovat v domácích podmínkách.

Co byste vzkázal chýnovským fanouškům, kteří domácí zápasy pravidelně navštěvují ve velmi hojném počtu a i oni (přesto, že jsou někdy hodně kritičtí) si pochvalovali výkony mužstva v některých domácích zápasech (např. po výhrách s vedoucími Bernarticemi 4:1 nebo s Nemanicemi 3 :1), kdy se mužstvu herně i výsledkově opravdu dařilo.
Našim fanouškům bych chtěl za účast na našich domácích zápasech poděkovat a doufám, že jim budeme dělat radost i na jaře a že budou naše zápasy navštěvovat v tak hojném počtu jako doposud.

A na závěr.  Jaký cíl si chcete dát jako trenér do jarní části soutěže a s jakým umístěním by jste byl nakonec spokojen? Jarní část mistrovských soutěží bývá vždy hodně těžká a v závěru není někdy nouze ani o nečekané výsledky.
Budeme hrát zápas od zápasu a uvidíme po skončení jarní soutěže, jak se to v tabulce projeví.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer