Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Úrodnou desetiminutovku přetavil Týn v třígólový náskok s Velešínem

 
středa, 8. listopadu 2017, 12:01

V I. A třídě poslední Velešín zajížděl k poslednímu střetnutí první poloviny sezony do Týna. Olympie se držela na vítězné vlně a dobrou formu potvrdila i v tomto střetnutí.

Velešínští dávali sestavu těžko dohromady. „Do Týna jsme odjeli bez zraněných hráčů Mikeše, Hrma, Severy a sloužícího hasiče, gólmana Ottenschlägera. Z oslabené sestavy a kvalitního soupeře jsem měl velké obavy. Jedenáctého hráče, dorostence, jsme museli vyzvednout po zápase dorostu v Kamenném Újezdě. Na lavičku ještě později přijel z práce Kysela,“ zmínil trenér Miroslav Lenčéš.

Areál týnské Olympie udělal na Velešín velký dojem. „Už vstup na hřiště znamenal, že tady hraje kvalitní mužstvo. Trávníček jako na Dynamu a areál přinejmenším na třetí ligu. Musím opravdu pochválit Honzu Meidla ml., správce a kapitána v jedné osobě, za perfektní práci. Na takovém pažitu hrát je nádhera, to stoupne kvalita každému mančaftu i nám,“ ocenil Lenčéš.

Utkání začalo v režii Týna. Ve 4. min. ještě gólman Schneider vyrazil tutovku Tupého na roh, ale pět minut nato na střelu téhož hráče už nedosáhl - 1:0. Ve 24.min. opět vynikl gólman Schneider, když chytil brejk Tupého. Ve 30.min. udělala obranná řada Týna první hrubku a agilní Šálek šancí nepohrdl a vyrovnal na 1:1. Ve 36.min. utekl hostující obraně rychlonohý Dvořák, ale gólman Schneider ho vychytal. Hra pak byla až do konce poločasu vyrovnaná.

Po přestávce začal Velešín slibnou akcí Falce, ale k zakončení se nedostal. Hřiště následně ovládli domácí a vždy v desetiminutovém intervalu udeřili. V 54.min. unikl Dvořák, nacentroval a Vařil uklidil míč hlavou do sítě - 2:1. V 64.min. opět unikl po pravé straně rychlonohý Dvořák, jeho střelu Schneider vyrazil sice na tyč, ale od ní putoval do branky - 3:1. V 73.min. po hlavičkové skrumáži se nejlépe zorientoval Tupý a hlavičkou zvýšil na 4:1.

Až potom se dostali ke slovu i hosté. Po rozehrání a střele Semeráda zblokovanou domácí obranou se k míči dostal Lefan, ale umístněnou střelu skvěle chytil gólman Kubík. V 81.min. se už ujala nádherná Semrádova střela do šibenice - 4:2. Právě Semrád společně s extýnským Pomijem a brankářem Schneiderem patřil k největším oporám velešínského týmu. V předposlední minutě musel ještě brankář Schneider vytáhnout super zákrok proti střele Vařila.  

Po odehrání první půlky podzimu může kouč Lenčéš porovnávat. „Musím konstatovat, že po odehraných 13. kolech jsou aspiranti na postup do KP kvalitou a hráčskou disciplínou Týn, Slavie ČB a šumavští horalové z Vacova. Tito soupeři na mě udělali největší dojem, na nikoho se nepovyšovali a hráli se vší slušností.“ 


FK Týn nad Vltavou - FC Velešín 4:2 (1:1)

Góly: 9. Tupý, 54. Vařil, 64. Dvořák, 73. Tupý - 30. Šálek, 80. Semerád.

Sestava Velešína: Schneider – Zimek, Pomije, Biňovský, Šváb – Lefan (78. Kysela), Šálek, Semerád, Falc - Trestr, Postl. Trenér: Miroslav Lenčéš.    

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle