Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov skolil i Nemanice a vede I. A třídu

 
pátek, 29. září 2017, 15:06

Chýnovští nezaváhali ani proti dobře hrajícím Nemanicím a po dalším kvalitním výkonu si znovu připsali všechny tři body a po sedmém odehraném kole se vyšvihli až na samé čelo hodně vyrovnané špice tabulky.

Na domácí lavičce musel zastoupit trenéra Petra Holotu (ve čtvrtek byl v zahraničí) Jan Petrů a i on sledoval v začátku utkání neurovnané utkání, jako by se oba soupeři zatím jen oťukávali. V 11.min. vyzkoušel z 25 metrů nemanický střelec Záveský Průšu v domácí brance, ale ten byl na jeho prudkou střelu připraven. Na druhé straně vyzkoušel ve 22.min. pozornost Polomčáka po chytrém přiklepnutí Práška dobře hrající kapitán Mládek, ale i nemanický gólman byl u své levé tyče včas.

Ve 30.min. unikl domácí obraně rychlý Bašta, nacentroval před Průšovu branku a tam si chýnovský bek Zítek sklepl nešťastně míč rukou a byla z toho penalta. K ní se postavil zkušený Záveský, ale jeho špatně umístěnou střelu stačil Průša vyrazit.

To byl zřejmě zlomový moment utkání, neboť od této chvíle se začal valit jeden útok za druhým na nemanickou branku, což vyústilo ve 43. a ve 45.min. dvěma góly v Polomčákově síti… Nejprve sice ve 40.min. neuspěl ve stoprocentní šanci Král, kdy šel zcela sám na branku, obstřelil gólmana, ale míč šel těsně vedle levé tyče, ale tentýž hráč si vše napravil ve 43.min., kdy využil po chytrém vysunutí Václavem Hruškou chybu hostujícího brankáře, který na kluzkém trávníku podklouzl a Král dovezl míč do opuštěné branky (1:0). A hosty dorazil prakticky se závěrečným poločasovým hvizdem sudího Komzáka ve 45.min. domácí Mládek, který si našel v pokutovém území hostů odražený míč a přesně umístěnou střelou rozvlnil síť nemanické branky podruhé (2:0). To byl v samém závěru prvních 45.minut pro hostující hráče a i lavičku dost velký šok, z kterého se pak jen velmi těžko vzpamatovávali celý druhý poločas…

Druhá půle začala pohotovou střelou přes hlavu ve 47.min. domácího Práška a tradiční štiplavou a tvrdou střelou Mareše hned o dvě minuty později, ale ani jeden se mezi tři tyče netrefil. Naopak v 59.min. měl jednu z mála šancí i hostující Sulek, ale z výborné pozice nedokázal prostřelit hradbu těl před ním a v 65.min. měl šanci i Bašta, ale před poloodkrytou domácí branku nedosáhl na střílený centr Motla. V 68.min. unikl svým typickým způsobem nemanické obraně rychlý Vl. Hruška, před brankou našel svým centrem Krále, ale toho tentokrát Polomčák skvěle vychytal. Ale hned o minutu později pronikl neohroženě v 69.min. do pokutového území hostů čtvrteční oslavenec Václav Hruška, byl zastaven nedovoleně a s penaltou si její exekutor Prášek již zkušeně poradil (3:0).

V 75.min. mohl naplnit letošní čtyřgólovou normu domácích do sítí soupeřů Doubrava, ale jeho hlavička po rohu Práška šla jen těsně vedle pravé tyče. Závěr zápasu se již jen dohrával, hosté na zvrat neměli, ale alespoň trochu jim vylepšil náladu v 90.min. střídající Borovka, který krásně trefil z dvaceti metrů šibenici Průšovy branky a pokazil mu nulu na jeho kontě. Domácí si tak připsali další tři body a v sobotu nastoupí na hřišti Lokomotivy Veselí n/L., kde budou chtít tuto vítěznou sérii prodloužit, i když se budou muset tentokrát obejít bez svého kapitána Mládka, který jede na svatbu své sestry.

Pozápasové ohlasy

Hodnocení zápasu trenérem Janem Petrů: „Do 35.minuty byl zápas až moc svázaný taktikou a přišlo mi, že jsou obě mužstva příliš nervózní. Ve 30.minutě však hosté neproměnili pokutový kop, což byl moment, který naše mužstvo nastartoval k většímu tlaku a závěr poločasu již byl plně v naší režii, z čehož vyústily dvě branky do sítě soupeře a to prakticky, jak se říká, „do šatny“. Druhá půle byla vyrovnaná, v 70.minutě jsme přidali z penalty třetí gól a zápas se pak již více méně jen dohrával.“

Hodnocení zápasu velezkušeným hráčem hostů Robertem Kochlöflem: „I když bylo utkání celkem hodně vyrovnané a i my jsme si vypracovali několik šancí, včetně pokutového kopu, který jsme však za stavu 0:0 zahodili a za to nás domácí celek potrestal. Postupně nás však začali domácí přehrávat a v závěru první půle dokázali hned dvakrát udeřit, což zápas rozhodlo. Soupeř má vyrovnaný celek ve všech řadách a disponuje kvalitní ofenzívní silou.“


FC Chýnov - SK Nemanice 3:1 (2:0)

Góly: 43. Král, 45. Mládek, 69. Prášek (pen.) - 90. Borovka. Rozhodčí: Komzák - Ryneš, Hladík. ŽK: 1:1 (Mareš - Hucek). Rohy: 10:3, 130 diváků.

Chýnov: Průša – Zítek, Doubrava, Petrů, Mareš – Hladík (70. J. Hruška), Mládek, Václ. Hruška, Vl. Hruška (74. Štiller) – Král (86. F. Zadražil), Prášek (89. D. Havlík). Zastupující trenér Jan Petrů.

Nemanice: Polomčák – Křiváček, Kisvetr, Kochlöfl, Hucek – Motl (74. Borovka), Strnad, Novotný, Sulek – Záveský, Bašta. Trenér Miroslav Koláček.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer