Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bavorovice nasázely ve Velešíně desítku!

 
pátek, 29. září 2017, 13:52

Postavení v tabulce napovídalo, že domácí celek má do optimálního složení a formy daleko a na hřišti opravdu na ambiciózního soupeře neměl nárok. Bavorovice ovládli průběh zápasu a po hezkých akcích nasázeli do branky Schneidera potupnou desítku. Milovník fotbalu si může jenom přát, aby se velešínský tým v co nejkratší době zkonsolidoval a začal hrát v krajských soutěžích opět důstojnou roli, jak tomu velí tradice kopané ve strojnickém městečku.

V 5. min. se k odraženému míči v malém vápně dostal Miňovský, ale byl tak překvapený, že mu balon proběhl mezi nohama. Na druhé straně se v podobné situaci na hraně šestnáctky Šafránek nemýlil a otevřel skóre. V 18. min. centr do ohně brankáři vypadl z náruče, merunu vrátil před bránu Šafránek a Hanousek navýšil náskok do prázdné branky. O sedm minut později se opět ne křídle uvolnil Štěpánek a vybídl ke třetí trefě dobíhajícího Blažka.

Ve 26. min. vystřelil z volného kopu nebezpečně k tyči Hrmo, ale Sýkora byl připraven. Hosté byli při chuti a při dalším rychlém protiútoku zakončil první půlhodinku přesnou střelou Štěpánek. Ve 33. minutě rozjásal domácí fanoušky Semerád, když jeho trestňák tečovala zeď na opačnou stranu, než kam padal gólman. Účet prvního poločasu uzavřel Blažek po jeslích Semerádovi a obstřelení domácího lapáka.

Druhá půle začala volnějším tempem a až v 60. min. Babka namazal Rottenbornovi k šestému zásahu do domácí sítě. O pět minut později našel Hurný chytrou přihrávkou přes celé vápno zcela volného Šafránka a v dalších pěti minutách hosté vytáhli brankový stav na 1:9. Nejprve Hanousek nacentroval z půlky hřiště na neobsazeného Babku a za chvíli se proháčkoval až k brankovému zakončení Blažek.

V 73. min. korigoval opět velešínský Semerád povedenou střelou z dálky a zbytek zápasu se odehrál v bavorovické režii. Kýženou desítku naplnil pět minut před koncem po neskutečném ťukesu v domácím pokutovém území opět střelecky aktivní Šafránek.


FC Velešín – FC Mariner Bavorovice 2:10 (1:5)

Branky: 33. a 73. Semerád – 12., 65. a 85. Šafránek, 25., 40. a 70. Blažek, 18. Hanousek, 30. Štěpánek, 60. Rottenborn, 68. Babka. Rozhodčí: Kříž ml. - Kříž st., Ernst. Delegát: Řezáč. ŽK: 30. Šálek – 32. Jakeš, 37. Šafránek. Střely na bránu: 3:13. Střely mimo: 1:10. Rohové kopy: 0:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:9. 60 diváků.

Velešín: Schneider – Rameš, Pomije, Biňovský, Lefan – Trestr, Vránek, Hrmo (73. Škuta), Semerád – Šálek, Papoušek (63. Mikeš). Trenér Lenčéš.

Bavorovice: Sýkora – Řehák (46. Hurný), Hanousek, Jakeš, Koranda (46. Kučera) – Štěpánek (70. Vacek), Rottenborn, Šafránek, Blažek – Procházka (60. Smékal), Babka (75. Klíma). Trenér Franěk.

Napsal(a) (bv) | Foto Miloslav Kusbach